BLOGKERESŐ

2018. február 6., kedd

Kielemeztük a hónap krémjét: Nivea Essentials Urban Detox Méregtelenítő 1 Perces Arcmaszk

Továbbra is tarolnak az agyagos arcmaszkok, a Nivea nem is tétlenkedett sokáig, és piacra dobta a maga változatát, amit ráadásul a KM népítélet is hamar a havi legek közé repített. Ezt néztem most meg Nektek közelebbről :)



Az ígéret
Nivea Essentials Urban Detox Méregtelenítő 1 Perces Arcmaszk (1349 Ft / 75 ml) maszkjával a bőr 60 másodperc alatt tiszta és bársonyos lesz. A fehér agyag és magnóliakivonat kímélő összetétele eltávolítja a káros anyagokat és a szennyeződéseket. A bőr ezek után bársonyosan puha és friss lesz.

Hogyan működik?
A maszk a tisztító hatását tulajdonképpen 1-2 összetevőnek köszönheti, minden más összetevő pedig ezeket illetve a kellemes kozmetikai állagot segíti.

Kulcsösszetevők:
  • A termék kulcsösszetevője az INCI  2. helyén tanyázó, felszívó hatású kaolin, ami egy agyagszerű ásvány, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
  • A termék az enyhe radírozó hatását a termékben található, növényi eredetű cellulóz részecskéknek köszönheti. 
  • Kulcsösszetevő még a magnólia kérgének a kivonata a CosIng hivatalos besorolása szerint antibakteriális és bőrkondícionáló anyag. Az összetevőt gyártó svájci Mibelle Laboratórium szerint anti-aging és nyugtató hatása van.  A kivonatban magas koncentrátumban található magnolol és honokiol, amiknek elvileg jelentős a gyulladáscsökkentő hatása.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Kerültek bele hidratáló hatású összetevők, mint a glicerin és a glyceryl glucoside, melyek segítenek ellensúlyozni a felszívó hatású összetevők szárító hatását.
  • Nem kevesebb, mint 7 féle emolliens hatású összetevőt tartalmaz, melyek segítik a krém könnyű kenhetőségét és puha, selymes érzetet hagynak a bőrön. Ilyen például az INCI 5. helyén tanyázó glyceryl stearate vagy az 6. helyen található cetearyl alcohol nevű zsíralkoholok, melyek azért is hasznosak, mert hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában.


Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 22-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Puhává, frissé és tiszta érzetűvé teszi a bőrt.
  • Kellemes az illata, jó az állaga.
  • Könnyű felvinni és lemosni is.
Negatív:

Összességében: A marketinggépezettel kissé elszaladt a paci és sikerült némiképp túlmisztifikálni ezt a maszkot, viszont a vélemények szerint hatékonyan tisztít, valamint olcsó és könnyen hozzáférhető. Sajnos a nem tökélesen makulátlan INCI miatt nem merném Nektek teljesen nyugodt szívvel ajánlani (főleg érzékeny bőrre), pedig egyébként ennyi pénzért rendben lenne.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése