BLOGKERESŐ

2018. február 9., péntek

Újdonság teszt: L'Oreal Paris Smooth Sugars maszkok

A Pure Clay maszkokkal tavaly nagyot ment a L'Oreal, így szinte borítékolható volt, hogy 2018-ra is tartogat majd folyatást a márka, és így is lett - pár hete már kaphatóak itthon is a Smooth Sugars cukorszemcséket tartalmazó maszkok, amire már el is kezdtek befutni az első lelkes vélemények.



Teszt, vélemény.



Smooth Sugars Clear Scrub

"Finomszemcsés, tisztító cukorradír 3 féle cukorral, természetes kivi magokkal és mentaolajjal. A kiwimagokkal, borsmenta és citromfű esszenciális olajával gazdagított formula segít a bőrfelszín simításában, a bőrhibák csökkentésében, és a pórusok tisztításában. Akár az ajkak finomítására és puhítására is alkalmazható. Egy hét használat után a pórusok és a mitesszerek kevésbé láthatóak. Rendszeres használattal a bőr mélyen megtisztul és puha tapintású lehet."



A termékcsalád leglátványosabb darabja a kivi belsejére hajazó Smooth Sugars Clear Scrub (2999 Ft / 50 ml) lett, amibe a még tökéletesebb vizuális élmény érdekében még igazi kivimagok is kerültek. A maszk friss illatú, az textúrája pedig a sok glicerin és  propylene glycol révén kellemesen kenhető, zselés állagot kapott és könnyedén le is mosható. A maszk nedves bőrre felkenve a cukrok olvadása miatt gyengédebben, míg száraz bőrön alkalmazva kicsit "dörzsösebben" radíroz. Érzékeny bőrre papírforma szerint a fizikai szemcséken túl a hűsítő hatású borsmentaolaj, az antibakteriális indiai citromfű olaj és az illatanyag tartalma miatt sem a legszerencsésebb, bár az én bőrömet nem bántotta vagy csípte, és sima, puha, friss érzetű lett. 


Smooth Sugars Nourish Scrub

"Finomszemcsés, tápláló cukorradír 3 féle cukorral, kakaóvajjal és rozmaring kivonattal. A kakaóvajjal, kókuszolajjal és kakaómagokkal gazdagított formula segít enyhíteni a bőr szárazságát, megóvni a védőrétegét és puhítani a bőrt. Akár az ajkak finomítására és puhítására is alkalmazható. Egy hét használat után a bőr kellemesebbnek és tápláltabbnak érződhet. Rendszeres használattal a bőr rugalmas és puha tapintású lehet."



A Smooth Sugars Nourish Scrub (2999 Ft / 50 ml) maszk krémes-olajosabb, sűrűbb állagú és az INCI-je is majdnem teljesen más, mint a Clear Scrubé, ez ugyanis főleg bőrpuhító hatású emolliensekben gazdag, nem kevesebb, mint 12 féle került bele. Több összetevőnek is elég magas a komedogén indexe (többek közt az INCI 1. helyén levő Isopropyl Palmitate is potenciális pórus eltömítő), szóval kizárólag száraz bőrtípuson érdemes vele próbálkozni. Nekem puhává, simává tette a bőrömet és szerintem az a jó benne, hogy a radírozós funkciója (vagyis dörzsölés nélkül) is elég szépen hat. Ja és még egy kis jó tanács - ezt a változatot amúgy érdemes nagyon alaposan lemosni, mert a törölközőn bizony nem túl esztétikus barna nyomokat hagy... :)


Smooth Sugars Glow Scrub

"Finomszemcsés, ragyogást adó cukorradír 3 féle cukorral, szőlőmag-és kókuszolajjal. Akár az ajkak finomítására és puhítására is alkalmazható. A szőlőmagolajjal, monoiolajjal és acai porral gazdagított formula segít ragyogóvá tenni a bőrt és megelőzni a fakó megjelenését. Egy hét használat után a bőr simábbnak és ragyogóbbnak tűnhet. Rendszeres használattal a bőr ragyogó és puha tapintású lehet."



Smooth Sugars Glow Scrub (2999 Ft / 50 ml) a cukortrió mellett az acai pálma por tartalma révén is radírozó hatást fejt ki a bőrre, emiatt szerintem a 3 közül ez is radíroz a legerőteljesebben. Sajnos az irritáció esélyét növeli a benne található keringésfokozó, anyagcserejavító és melegítő hatású paprikakivonat, illetve ebbe is került 1-2 komedogénebb összetevő, szóval pattanásokra hajlamos és érzékeny bőrrel érdemes kerülni, száraz bőrön pedig úgy éreztem, hogy igényli a bőröm utána a hidratálást, de egyébként ez is szépen simít és puhít.



Összességében: Megmondom őszintén, hogy bár nagyon tetszetősek, jó illatúak és nagyon kellemes a radírok szemcsemérete is, egyik változat sem fog bekerülni a rutinomba, mivel a tudatos bőrápolás alappillérei nálam továbbra is az otthoni kémiai hámlasztók, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nagyon népszerű darabok lesznek KM-en.

Ti próbáltátok már valamelyiket? Vagy tervezitek kipróbálni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése