BLOGKERESŐ

2018. október 26., péntek

Teszt + elemzés: Geek & Gorgeous 101 aPad

Bár KM-en a Geek&Gorgeous 101-es vonalának hialuronsavas tagjai a legtöbbet véleményezettek, de számomra egyértelműen a legizgalmasabb darab a 20% Azelain-származékot tartalmazó szérum, az aPad volt, ami egyébként pont egy olyan funkcióban vált be a legjobban, amire egyébként nem is annyira számítottam..  ☺



Teszt, elemzés.

A Geek & Gorgeous 101 aPad (2990 Ft / 30 ml) egy ütős mennyiségű újgenerációs azelainsav-származékot (PAD) tartalmazó szérum egy hipp-hopp beszívódó fluid formulában, ami az ígéretei szerint hatásos pattanások, pigmentfoltok és érzékeny bőr esetén, segít normalizálni a bőr zsírtermelését, segít halványítani a foltokat, csökkenti a pirosságot, egyenletesebbé teszi valamint kellemesen hidratálja a bőrt.


Összetétel

A szérum összesen 11 összetevőt tartalmaz és ebből a kulcsösszetevő az azelain sav, egész pontosan a Potassium Azeloyl Diglycinate, ami az azelain sav új-generációs, aminosavval kombinált változata, aminek hatása az azelain savhoz hasonló (vagyis hatásos pattanások, rosacea és pigmentfoltok esetén is), viszont míg az Azelain sav egy nehezen kezelhető sem vízben, sem olajban nem oldódó összetevő, a Potassium Azeloyl Diglycinate (PAD) vízben jól oldódik, így könnyed és kellemes textúrát tesz lehetővé. Az összetevő gyártója szerint a PAD kiváló a bőr olajtermelésének szabályozására is. A formula kifejezetten magas, 20%-os koncentrációban tartalmazza a PAD-ot.

A kulcsösszetevőn túl van még a termékben néhány hidratáló, vízmegkötő összetevő (növényi eredetű Propanediol,  bőrazonos Glycerin, selymes érzetet biztosító Methyl Gluceth-20) valamint gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású Allantoin is.


Személyes tapasztalatok

Én a bőrpír-csökkentő hatása miatt és a terhességem miatt pigmentfolt-megelőző céllal kezdtem el használni illetve azért, mert nagyon megtetszett a formulája, komolyan, egy élmény kenegetni, annyira vékonyka és kellemesen teríthető a textúrája. Nem hagy maga után semmilyen kellemetlen vagy zavar réteget sem, ellenben egy picit tényleg hidratál, nyáron sokszor nem is használtam már fölé mást, de egyébként egy sok lépéses rutinba is gond nélkül be lehet illeszteni.

Amire nekem végül a legjobban bevált, az a pigmentfoltok elleni hatása. Nyár elején voltunk a férjemmel nyaralni, ahol a fényvédőzés ellenére is nagyon beerősödtek a szeplőim illetve egy pigmentfolt az arcomon, de mire az üveg negyedéhez értem, ezek látványosan, szinte teljesen el is halványultak, pedig általában csak nyár végére szoktam "megszabadulni tőlük". Amire pedig most kezdtem el használni - és ne nevessetek 😀 -, az a linea negrám, vagyis a terhesség miatt a hasamon kialakult sötét csíkocskám kenegetése, hogy hamarabb elmúljon. :)


Összességében

Bár volt, akin pattanásokat okozott, viszont nem csak a papírforma, de véleményeitek többsége alapján úgy tűnik, hogy az aPAD nagyon hasznos kis szérum a zsírtermelés normalizálására (ezáltal a pórusok finomítása) illetve pattanásos, valamint napkárosodott (pigmentfoltos) bőr esetén is, no meg persze mellette szól a baráti ára is. 

PS: Sajnos a szérum egyik hatóanyagának hiánya miatt januárig nem lesz kapható az aPad, de szerintem megéri türelmesen várni az új adagra.


Nektek hogy tetszik ez a szérum? Kipróbáltátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése