BLOGKERESŐ

2019. január 19., szombat

Foreo - mi van a hype mögött?

Nem is kérdés, hogy a Foreo volt a 2018-as év talán legizgalmasabb beauty kütyüje, és nagyon szerettétek itt KM-en is, pedig a Foreo hype-ot kísérő nem túl sokat mondó influencerkampány a KM-es kommentelők között (is) elég heves indulatokat váltott ki.



Na de nézzük a LÉNYEGet, vagyis mi az amit valójában érdemes tudni a Foreokról, illetve, hogy mik a tapasztalataim és a tudományos álláspont ezekről a csoda kütyükről. ☺


Miért jobb az arctisztító kefés arcmosás, minta kézi?

Gondolom az senkinek nem okoz túl nagy meglepetést, hogy a szonikus arctisztítás - melynek lényege, hogy a kefe elképesztő gyors, vibráló mozgást végez - a kézi arcmosásnál sokkal alaposabban tudja megtisztítani a bőrt, viszont a jó hír az, hogy független tanulmányok is vannak, melyek ezt az ígéretet megerősítik.

Például az amerikai bőrgyógyász, dr. Zoe Draelos egy cikkében összehasonlított egy csomó féle (sima lemosók, bőrradír, flanel ruha és arctisztító kefe) tisztítási lehetőséget, és arra jutott, hogy az alapozót a legalaposabban tényleg az arctisztító kefék távolítja el.

E szerint a 2006-ban megjelent tanulmány szerint pedig a szonikusan vibráló kefék nemcsak hogy alaposan tisztítanak, de képesek a pórusokban rekedt faggyú-elhalt hámsejt dugacsot meglazítani és a pórus falától elválasztani, vagyis lényegében mitesszereket kitisztítani.




Mit tudnak a Foreo arctisztítók? 

A Foreo Luna elnevezésű szónikus tisztítókeféi nem porózus hipoallergén szilikonból készülnek, percenként több mint 8 ezer szónikus pulzálással tisztítják a bőrt. Jelenleg 8 féle Foreo érhető el a KM-en, ezek közül a legnépszerűbb a 21 véleménnyel és 4,95 csillaggal a Luna Mini 2 valamint 20 véleménnyel és szintén 4,95 csillaggal a Luna Play Plus - aki eddig ezeket véleményezte, nem bánta meg, hogy megvette, sőt, majdhogynem ódákat zengett róla.

Úgy tűnik viszont, hogy a Foreo tavaly bevezetett újdonsága, a speciális bőr érzékelőkkel ellátott Fofo a maga 3,47 csillagával a Lunák között a leggyengébb láncszem, ráadásul külföldön elég nagy visszhangot keltett, hogy nem olyan vízálló, mint ahogy azt ígérik - bár közben utánakérdeztem, és itthon 1 év garancia van rá, szóval ne dobjátok ki a DM-es blokkokat :) Az árban legkedvezőbb Foreo, a Luna Play sem nyerte el mindenkinek a tetszését, mivel 100 használatot bír csak, utána már nem lehet újratölteni, közben alig olcsóbb, mint a Luna Play Puls.




Személyes tapasztalatok

Nekem korábban Clarisonicom volt, és nem titok, hogy már nagyon régóta nem használom, nem mintha ne lettek volna vele jók a tapasztalataim, de a tesztelgetése során egyre kevesebbszer, majd egyáltalán nem nyúltam érte, szemben a Foreommal.

Az az igazság, hogy bár érzetre és papírforma szerint is jobban tisztít a Clarisonic (a Clarisonic nagyon gyorsan 300 rezgés/másodperccel rezeg, míg a Foreo 8000 pulzáló mozgást végez percenként, vagyis a Clarisonic 3x gyorsabb), DE több helyet foglal, gyakrabban kell tölteni és nem lehet olyan higiénikusan tartani - a Foreo szilikonja állítólag 35x higiénikusabb, mint a műanyag sörték és könnyebben is tisztítható, ráadásul azonnal szárazra törölhető. Nálam ez utóbbi talán a legnyomósabb ok, ami a Foreo oldalára billenti a mérleget.


Most már hónapok óta, egész pontosan tavaly október eleje óta használom a Fofo-t, pont mióta a kisbabám született. Bár magát a Foreot napi szinten használom (bizony!), megmondom őszintén, hogy az arcelemző funkciót eddig nem túl sokszor futtattam le - számomra nem túl releváns plusz info, hogy mennyire hidratált a bőröm vagy épp milyen állapotban van, hiszen ezeket magam is ÉRZEM/LÁTOM 😛, illetve nem vettem észre egy deka különbséget sem az állítólagos személyre szabott tisztítási programok között. Ami viszont tetszik, hogy Fofo mérete nekem pont tökéletes - szuperül elfér a kezemben és nem nehéz jobbra balra paterolni, utaztatni (bár amennyit utazok mostanában, hah...). A Fofot tesztelni kaptam egyébként, de én a fentebb leírtak miatt inkább a fele annyiba kerülő Foreo Luna Play Plust venném meg.


Összességében

A Foreok nem csak egy túlhypeolt neszesemmifogdmegjól kütyük, hanem mint a szónikus arctisztítók általában, valóban alaposabban tisztítanak, szóval rendszeres sminkelőknek illetve azoknak, akiknek a bőrfelszíne bármilyen bőrprobléma miatt egyenetlen nagyon hasznos kis pluszt adhatnak a rutinban. Nem nélkülözhetetlenek persze, de tényleg kellemes őket használni, érzetre is nagyon alaposan tisztítanak és puhává, egyenletesebbé teszik a bőrt


Ti próbáltátok már a Foreot? Vagy tervezitek beszereni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése