BLOGKERESŐ

2019. január 7., hétfő

Hatóanyag-mustra: Centella Asiatica - Korea csodaösszetevője

Ha kedvelitek a koreai kozmetikumokat, akkor szinte biztosan hallottatok már az ázsiai gázlóról, vagy ha nem is, akkor szinte biztosan próbáltatok már olyan terméket, ami tartalmazza az összetevőt. Mi ez és miért kedvelik annyira a bőrápolásra annyira háklis koreaiak? A Hatóanyag-mustra legújabb részében most ennek néztünk utána.



Mi ez és mit tud?

Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract az ázsiai gázló kivonata egy tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatású összetevő, melyet egy Indiában és Ázsiában őshonos gyógynövényből nyernek ki. Az összetevő a hagyományos kínai orvoslásban már évszázadok óta ismert, Koreában viszont a bőrnyugtató hatásukról ismert Cica-krémek hatására kezdett felkapott lenni, bár nem mondhatni új keletűnek a gotu kola bőrápolókban való használata, az Estee Lauder például már évekkel korábban is gyakran beletette a termékeibe.

Pro ☝: A gotu kolának jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van. Fő biológiailag aktív komponensei az asiaticoside, madecassoside, asiatic acid és madecassic acid, amik regeneráló és antioxidáns hatása külön-külön és együtt is jól alátámasztott. In-vitro (kémcsőben végzett) kutatások alapján a Gotu Kola aktív összetevői serkentik a bőr saját GAG (a bőrben lévő természetes hidratáló elemek) és kollagén termelést is. A Gotu Kolával gyakran találkozhatunk cellulite vagy stria elleni termékekben is, mivel néhány vizsgálat kimutatta, hogy hatással van rájuk a vérkeringés és anyagcsere élénkítő hatása miatt. 

Kontra👇: Szerencsére nem találtam arról semmit, hogy lenne az összetevőnek negatív hatása a bőrre. :)

Cosrx Centella Blemish Cream, Purito Centella Green Level Recovery CreamPurito Centella Green Level All In One Mild PadClinique Moisture Surge Arcápoló Spray Szomjas BőrreMissha Near Skin Madecanol Cream

Összességében 👉: Szerintem ez egy nagyon ígéretes összetevő főleg száraz, irritált bőr esetén. Már többször meséltük Nektek, hogy ha a bőrt irritáció éri, akkor sérül a külső védőrétege, emiatt az ideálisnál több víz párolog el, aminek következtében bőrünk száraz, vízhiányos lesz. Ez ellen egyrészt jól lehet küzdeni különféle vízmegkötő hatású összetevőkkel, másrészt pedig az irritáció csökkentésével is nagyon szépen vissza lehet terelgetni a bőrt a helyes működéshez. Mivel a Gotu Kola nem csak sebgyógyító, hanem vízmegkötő hatással is bír, ezért 2in1 tudja azt, amire a száraz bőrnek szüksége van. Pattanásos bőrön is megér egy próbát, mivel gyors és hegmentes gyógyulást tesz lehetővé.


Ti használtok olyan terméket, ami tartalmazza az összetevőt? Szimpatikus nektek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése