BLOGKERESŐ

2019. február 19., kedd

Patikai tudás drogériás áron: Mixa Atopiance Testápoló Balzsam

Nem nagyon volt még rá példa, hogy egy testápolónak külön posztot szenteljek, de most arra gondoltam, hogy a Mixa Atopiance mégiscsak megérdemelne pár saját jogon járó szót, mert nem csak jó és hatásos, de árban sincs elszállva.



Mixa Atopiance Testápoló Balzsam (2299 Ft / 400 ml) egy bőrnyugtató testápoló balzsam nagyon száraz, érzékeny, allergiára, viszketésre és olyan diszkomfort-érzetre hajlamos bőrre, amely a mindennapi életvitelt is negatívan befolyásolja. Azonnal és tartósan nyugtatja a kisbabák, gyerekek és felnőttek száraz bőrét. Összetétele 8, egymást kiegészítő zsírsavban gazdag. Hipoallergén és illatanyagmentes.

A Mixa összetételében nagyon hasonló, mint a nagy patikai márkák atópiás bőrre való testápolói - az nagy KM nagy atópiás bőrre való dermokozmetikai legjei, az Eucerin Atopicontrol 12% Omega Zsírsavas TestápolóBioderma Atoderm Krém és a La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ ugyanúgy glicerin- és ásványi olaj alapú és zsírsavakban gazdag, mint ez - , viszont körülbelül harmad áron.

(Azt hozzá kell azért tenni, hogy az Eucerinben van Ceramide 3 is, ami zsírsavakhoz hasonlóan szintén a bőr természetes külső védőrétegének egy fontos és jelentős részét (50%) teszi ki, szóval az érzékeny, irritált bőr sérült természetes védőrétegének helyreállítására és támogatására szuper, ha egy testápolóban vannak keramidok is.)



A Mixa javára lehet viszont még írni, hogy annak ellenére, hogy nem tartalmaz illatanyagokat az illata szerintem mégis nagyon kellemes semleges, ami azért is szuper, mert nagyon sok hozzáadott illatanyagot nem tartalmazó krémnek van kellemetlen szaga, főleg ha bőrre kerül, ez viszont tényleg "semmilyen".

Ami az állagát illeti, egy testesebb, de mégis finom balzsamos és könnyen teríthető, viszonylag hamar felszívódó krémet képzeljetek el, ami szuperül hidratálja és nyugtatja a száraz, viszkető bőrt, anélkül, hogy irritálna vagy csípne. Én a száraz vádlimra és a könyökömre szoktam kenni esténként, de a kezemen is néha ezzel krémezem be - mindent tökéletesen rendbe rak pár használat után. 


Nem is nagyon ragoznám túl, próbáljátok ki, mert remek, és nem csak szerintem, KM-en már 6 maximum pontos vélemény érkezett rá! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése