BLOGKERESŐ

2019. február 25., hétfő

Babaillatú parfümök

Még tavaly szeptemberben, a kisfiam születése előtt kértem meg a Parfümblog gazdiját, Dobos Andreát, hogy írjon nekünk a babaillatú parfümökről... valamikor akkor indult a babaillat iránti kattanásom, ami azóta is tart 😅 Fogadjátok szeretettel!



Nem kell feltétlenül kismamának vagy újdonsült anyukának lenni ahhoz, az ember ellenállhatatlan vágyat érezzen egy-egy babapúder illatú parfüm iránt. Ki ne szagolt volna már bele jó nagyokat a levegőbe, amikor babaszoba közelében jár, és fogalmazódott meg a fejében, de jó volna ezt az isteni babapúder illatot parfümbe önteni.
Vannak olyan anyukák, akik nem szeretnének lemondani a parfümhasználatról akkor sem, amikor épp kisbabájukat gondozzák, de nem szeretnék a csöpp baba orrot nehéz parfümillattal terhelni, és vannak olyanok is, akik a várandóság alatt nem viselik el az erős illatokat. Nos, ahogy tartja a mondás a kereslet-kínálat mindig megtalálja egymást, így több márka is előállt a maga babaillatú parfümjével vagy éppen kismamáknak, babáknak szánt illatosító termékeikkel. Alap, hogy ezek a termékek alkohol – allergén – és parabénmentesek (azért nem árt előtte ellenőrizni), mégsem javasolt egészen kis gyerekeken használni, viszont kiválóan alkalmasak arra, hogy az érzékeny szaglású anyukák ne maradjanak illat nélkül, vagy éppen a már nagyobb gyerekeket bevezetni a parfümhasználat rejtelmeibe segítségükkel (így leszoktatva őket arról, hogy anya és apa parfümjeit fújják el játék közben). 

A legismertebb babapúder illatú parfüm, amely a Krémmánián is igen jó értékeléssel szerepel, a Bvlgari Petit et Mamans. Mint egy nyugtató kamillafürdő utáni lágy púderfelhő, úgy terül el a bőrön, finoman édeskés és ölelni valóan puha. A kellemesen meleg és száraz fás jegyek már a fejjegyben megjelennek, és ugyanilyen lágyan simulnak bele a virágos, púderes tónusú szívjegyekbe. Épp annyira karakteres, hogy az is bátran használhassa, aki nem szeretne kifejezetten babaillatú lenni. Az ára több mint barátságos, alkoholos és alkoholmentes változatban is kapható. 

A Burberry-nél úgy gondolták, hogy egy babaillat legyen egyszerre friss, vibráló, és tejesen krémes. A Baby Touch bár nem egy elterjedt illat, kétség kívül megnyugvást ad azok számára, akik egy halvány zöldes-gourmand illatot keresnek, mely inkább a frissen mosott babaruhák illatát idézi. Érdekes, látszólag ellenpontként egymásnak feszülő jegyek alkotják (zöld, már-már földes jegyek és krémes tejes akkordok), mégis az embernek a babák tisztasága, a babaszoba semmihez sem fogható illata jut eszébe. 

Sajnos Magyarországon már nem elérhetőek a holland Zwitsal babaápoló termékek, de aki a 90-es években használta őket, az tudja, hogy milyen különleges, Gabira kissé emlékezetető illatuk van. A hollandok nemzeti babamárkája saját parfümmel is előrukkolt Eau de Zwitsal néven, amely egy az egyben ugyanazt az illatot nyújtja, mint babaápolási termékeik. Babapúder, enyhe pamutillatú jelleggel és tökéletesen lágy, visszafogott sillage-zsal. 

Aki a klasszikus, Johnson & Johnson babatestápoló illatára vágyik, csak parfüm képében, az szerezzen be egy üveg Demeter Baby Powder parfümöt. A púderes, pézsmával puhított virágos jegyek szinte egy az egyben leképezik a már közismert babatestápoló illatát. Aki szereti a tiszta pézsmás-púderes illatot, nem fognak csalódni benne. Érdemes felkutatni, mert igen jó áron beszerezhető, pláne a 10 ml-s golyós kiszerelés. 

Persze vannak olyan parfümök is, amelyek egyáltalán nem babáknak/kismamáknak szólnak, mégis illatában közel állnak a babapúder illatú parfümökhöz, vagy éppen illatuk lágysága, puhasága az, amelytől akár egy kismamának is kellemes viselet lehet. A Versace Baby Rose Jeans-ben – ellentétben a nevével- semmi babás nincs, mégis visszafogott rózsaközpontú virágos jegyei és puha púderes akkordjai révén talán a meghitt gyermekkor báját idézheti fel viselőjében. 

„Tiszta, finom, krémes, nőies, elegáns” jelzőkkel illették sokan az L’Erbolario Petali & Fiori illatát, amely lágyságával, tisztaságával tűnik ki a virágos parfümök közül. Az anyaság, a tisztaság, a lágy anyai ölelés olfaktív szinonimája. 

Végül nem maradhat ki a sorból a klasszikus Nivea illat, s vele együtt a Nivea Eau de Toilette sem. Akinek minden egyéb illat túl sok lenne babázás közben, az próbáljon meg beszerezni egy üveg Nivea EDT-t, és nem fog csalódni. Klasszikus Nivea testápoló illat, erőteljes púderes alapokkal, friss levendulával és üde-tiszta illatú virágokkal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése