BLOGKERESŐ

2019. március 1., péntek

Havi kedvencek - 2019 február

Vééégre itt a naptári tavasz (amit most már egészen szépen kezd beérni az időjárás is), és természetesen vele együtt itt vannak a múlt havi legek is... :)

Arcápolás


Nem győztetek áradozni februárban a The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution hámlasztó oldat hatásáról, sokatoknál kezelte remekül a pattanásos, mitesszeres bőrt, értékelése így nem véletlenül 4,49-es, 67 véleményezés után sem. Fő hatóanyagai a szalicilsav és a szövetösszehúzó, gyulladáscsökkentő hatású csodamogyoró kivonata, ez utóbbi ráadásul az INCI második helyén csücsül.
Halkan azért megemlítendő, hogy a kivonat nagy arányba tartalmaz alkoholt és tannintartalmával is érdemes számolni, ami miatt hosszú távú használat során irritálhatja az érzékeny bőrt így átgondolandó, hogy a készítményt "kúraszerűen" használjuk.
A CeraVe Moisturizing Cream 17 vélemény után is 4,82-es értékelésű, illatanyagmentes, nagyon szép INCI-vel megáldott hidratáló. Elsősorban a száraz arcbőr számára lehet ideális, ekcémára hajlamos bőrre is ajánlják, tégelyes kiszerelése pedig hatalmas, így kenhetjük bátran homloktól a lábujjakig mindenhová. A vélemények alapján valóban szépen hidratálja a száraz bőrt, viszonylag hamar felszívódik, nem irritált és bár nincs benne parfüm, mégis kellemes megszaglászni a készítményt.
Szép kezdéssel indított az Avon True Lip Oil Ajakolaj, az ápoló, szájfény hatásával rendelkező újdonságnak egyaránt dicsértétek a színét, állagát, ápoló hatását, de az ecset minőségét és a tubus formáját is. Nincs is min csodálkozni, hogy a hónapot 4,92-es értékeléssel zárta.
A Balea Brown Sugar & Chia Cleansing Balm arctisztítóra is sok pozitív vélemény érkezett, amelyek szerint szépen megbirkózik a sminkkel - még a szempillaspirállal is -, szépen tisztít és sokan írtátok, hogy eredményül mégsem hagy száraz, feszülő bőrérzetet. Félreértés ne essék, nem cukros bőrradírról van szó, hanem egy krémes állagú lemosóról, amiből egészen kevés is elég, hogy szépen tegye a dolgát. Átlagos értékelése 4,27-en áll.


Testápolás & illat




Február hónap testápoló kedvence a Mixa Atopiance Testápoló Balzsam lett, amire már mi is felfigyeltünk, korábbi blog posztunkat itt olvashatjátok róla. Értékelése csillagos ötös, amit olyan tulajdonságaival érdemelt, ki, mint hogy gyorsan, valóban hatásosan ápolja a száraz bőrt, szép INCI-jének köszönhetően gyerekek és érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják, árban pedig meg sem közelíti gyógyszertári versenytársait. A Balea Do What You Love Tusfürdő szilvás illata sokatokat levett a lábáról, miközben szépen teszi a dolgát is: habzik, tisztít és szárító hatásról sem panaszkodtatok. Krémes állagát ezúttal is szerettétek - mint a márka többi tusfürdővariánsa esetén -, és persze az árára sem lehet panasz. A Bioderma Atoderm Mains & Ongles Ultra-Réparateur Kéz- és Körömápoló Krém is közönségkedvenc lett, a vélemények alapján nagyon jól puhít, hidratál és gyorsan felszívódik, így napközben is kellemes "viselni". Az erősen száraz kacsókat is szépen helyre rakja, ápolja, így ha valaki még mindig nem találta meg a tökéletes kézkrémet, egy próbát érdemes tenni vele. A Chanel Chance Eau Tendre EDP épp csak megjelent, máris kedvelt illatújdonság lett, ami ötcsillagos értékelésű, és ez nem semmi egy annyira szubjektív kategóriában, mint amilyen a parfümöké. A vélemények alapján az EDT-hez képest virágosabb illat, kevésbé a friss, gyümölcsös jelleg dominál, de nem kell félni, hasonlít a kettő egymáshoz, épp úgy szerethető, különleges illatról van szó.


Hajápolás


A Balea két termékkel is bekerült a havi hajápolós kedvencek közé, az egyik a Balea Lovely Flower Szárazsampon Hab, amelynek állaga nagyon megnyerő volt számotokra. Por állagú társaihoz képest használata során nincs fullasztó érzet, azt írtátok, könnyű volt használni és fehér réteget sem hagyott a hajszálakon. Funkcióját is ellátta, 1-2 nappal mindenkinél ügyesen kitolta a hajmosás idejét.
A Syoss Pure Smooth Micellás Sampon még újdonság a KM-en, de máris bezsebelte az első dicsérő szavakat. Normál és vastagszálú hajra ajánlott szilikon, parabén, ásványi olaj és  mesterséges színezéktől mentes készítmény, ami az első benyomások alapján szép fényessé és illatossá teszi a hajat, megfelelően habzik és persze tisztít is.
Érdekes termék a Lee Stafford Hajnövekedést Elősegítő Ápolómaszk. Bár többféle parabén is van benne, hatását tekintve mégiscsak meggyőző ápolóról van szó, aminek nem győztétek jótékony hatásait sorolni. Visszaszorította a hajhullás mértékét, puhává, selymessé és könnyen fésülhetővé tette a frizurát és nem zsírosította a fejbőrt sem. Pontszáma 4,39.
A sort a Balea Bloomy Dreams Szárazsampon zárja, amit kevesen, de annál jobbra értékeltek eddig. Volt, aki szerint simán hozza a drágább szárazsamponok szintjét, a többi Baleásét pedig mindenképp, így ha valaki egy új, nagyon virágos, picit édes illattal burkolná frizuráját a vészhelyzet óráiban, ezt a készítményt érdemes lesz lekapni a polcról.


Smink



A NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Full Coverage Foundation alapozó 45 árnyalatban kapható és a visszajelzések alapján tényleg mindenki megtalálja közülük a bőrszínéhez passzoló árnyalatot. A szárazabb részeket írtátok, hogy kiemeli, így fontos, hogy megfelelő hidratálást kapjon előtte a bőr és a primer sem árt hozzá, ellenben szép a finise, megfelelő a textúrája és a fedését is megfelelőnek találtátok - nem full fedés, de jó közepes szintet produkál. Értékelése 18 vélemény után is 4,67.
A Maybelline Snapscara Szempillaspirál idei újdonság, ami pár hét alatt 14 véleményt és 4,79-es értékelést gyűjtött össze magának. Csomómentes volument és könnyű eltávolítást ígér az érzékeny szeműek számára is és úgy tűnik, tartja is szavát, egyik kitételre vonatkozóan sem érkezett panasz, sőt. Mind a színek, mind az állag és építhetőség, mind pedig a kefe kialakítása dicséreteket kapott.
A 18 színt tartalmazó Revolution X Soph Extra Spice Paletta egy youtuberes kollab eredménye, amiben erősen pigmentált, gazdag színeket találhatunk. Az árnyalatok jól kombinálhatók egymással és natúr színekkel is, véleményeitek alapján pedig nappali és ütős esti sminkek is könnyen összehozhatók a segítségével. Értékelése is minőségét mutatja: 4,93.
Az Essence Camouflage+ Matt Korrektor értékelése jelenleg 4,2-n áll, a februári felpörgést pedig azzal érte el, hogy valóban erős a fedése, sötét karikákra, pattikra egyaránt sikerrel alkalmazható. Hátránya, hogy két árnyalat közül kell megtalálnunk a megfelelőt, azonban ha ez sikerül, akkor szép matt fedést biztosít és egész könnyen eldolgozható.


Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése