BLOGKERESŐ

2019. március 6., szerda

Hello CeraVe!

Képzeljétek, ebben a hónapban egy szuper új márka került a patikákba. Vagyis dehogyis új, az Egyesült Államokban már egy jó ideje kapható és népszerű a CeraVe, ami mostantól számunkra is könnyen hozzáférhetővé vált (ha az eddigi Notinos forrást nem számítjuk).




Miért jó a CeraVe?

A CeraVeról azt érdemes tudni, hogy egy viszonylag új, de gyorsan növekvő bőrápolási márka az USA-ban és rengeteg amerikai bőrgyógyász ajánlja a betegeinek. A márka sikere egyrészt a kedvező áraknak, másrészt pedig a szuper formuláiknak köszönhető - minden egyes termékük illatmentes, érzékeny bőrön is használható, a termékek textúrája pedig kifejezetten kellemes, a krémeik például annak ellenére, hogy remekül ápolnak, nagyon hamar beszívódnak a bőrbe.

A márka érdekessége, hogy fokozatosan felszívódó, 3 bőrazonos ceramid által alkotott hatóanyag-komplexumot (innen a termék neve), valamint koleszterolt és lipideket is bőven tartalmaznak a termékei. 



Ennek kapcsán azt érdemes tudni, hogy a bőr természetes külső rétegének (natural skin barrier) három fő összetevője van: keramidok (50%), koleszterol (20%) és szabad zsírsavak (15%), ami a a márka szempontjából azért fontos info, mert az érzékeny, irritált bőrnek az egyik legfőbb jellemzője, hogy sérült ez a természetes védőrétege (télen ez elég gyakori), ezért a bőrtípus ápolásának a legfontosabb kulcsmomentuma ennek a külső védőrétegnek a helyreállítása és támogatása. 

Ahogy a thebeautybrains cikke alaposan és érzékletesen kifejti, a keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vizet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, ezen kívül segítik a bőr regenerációját, valamint sejtszabályozó szerepet is betöltenek, vagyis segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában.




Mit érdemes venni tőlük?

A termékcsalád sztárterméke CeraVe Moisturizing Cream, ami állítólag a legkeresettebb bőrápolási termék az amazon.com-on, és Krémmánián is ez jelenleg a legnépszerűbb Cerave termék 19 véleménnyel és  4,74 csillaggal. Ez a krém mindenfajta száraz bőrre, testre és arcra egyaránt alkalmazható, a vélemények szerint bár sűrűnek és nagyon gazdagnak tűnik, viszont a bőr könnyedén beissza és utána pihe-puha lesz tőle. A tégelyes kiszerelés nem épp a legideálisabb, de más rosszat nem igazán tudok elmondani róla, én is szívesen használom magamon, jó kis alap-hidratáló.



Az "ezüstérmes", 4,92 csillagos CeraVe Hydrating Cleanser nekem is az egyik új kedvencem (ebben a videóban meg is mutatom, ha valakit érdekel egy kicsit közelebbről) egy nagyon kellemes állagú kis lemosó, ami ugyan önállóan nem bánik el mondjuk a sminkkel, de double cleansig rutinban vagy smink nélküli bőrre önmagában is egy remek lemosó, ami után garantáltan nem húzódik majd a bőrötök, sőt, nagyon puha és kellemes érzetet hagy maga után, de az INCI-t elnézve nincs is min csodálkozni.

A CeraVe többi termékével sem lehet egyébként nagyon mellélőni, minden itthon is kapható termékük 4 csillag feletti értékeléssel és nagyon szép INCI-vel bír, az árak pedig nincsenek elszállva, patikai tudást kapunk valamivel olcsóbb áron, érdemes tehát figyelembe venni őket, ha bőrbarát alapkrémet, testápolót vagy arclemosót kerestek.


Ti próbáltatok már CeraVe termékeket? Vagy tervezitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése