BLOGKERESŐ

2019. március 13., szerda

Hatóanyag-mustra: Bimatoprost - Garantált műszempilla hatás

Nagyon trendi újabban pillákat növeszteni, bongyorítani és építeni, ebben a posztban pedig most a növesztés részéről lesz szó, az egyik KM-en is fellelhető hatóanyag ugyanis ezt tudja, és igen, semmi túlzás nincs benne, hogy tudja, nem csak ígéri.




Mi ez és mit tud?

Bimatoprost egy prosztaglandin, amelyet eredetileg az orvoslásban használtak glaukóma (zöld hályog) megelőzésére, viszont mellékhatásaként sokaknál jelentkezett a szempillák növekedése, amire már a szépségipar is felkapta a fejét.

Pro ☝: Független kutatások során is bebizonyosodott, hogy 3-8 hét használat után a Bimatoprost valóban meghosszabbítja a szőrhagyma aktív növekedési fázisát, ezáltal képes látványosan növelni a szempillák számát, vastagságát és hosszúságát. Nem csak a kutatások biztatóak, de rengeteg látványos előtte-utána kép lelhető fel a neten az összetevő hatásáról és a KM-en is csupa pozitív véleményt írtatok a Bimatoprostot (vagy egyéb más prosztaglandin-analógokat) tartalmazó pillaszérumokhoz.

Kontra 👇: Az egyik negatívum, hogy az összetevő használatának abbahagyásával azonnal visszaáll a szempillák eredeti állapota, szóval a hatás megmaradásához emlékeztető kezelések szükségesek. Ami viszont kellemetlenebb, hogy összetevőt tartalmazó termékek olyan mellékhatásokat okozhatnak, mint a szemirritáció,  viszketés, szemhéjak sötét pigmentálódása. 

TOP3 termék az összetevővel: MoLash Szempillanövesztő SzérumLong Lashes Forever Szempilla Növesztő SzérumLong 4 Lashes Szempilla Növesztő Szérum

Összességében 👉: A kutatások és a véleményeitek alapján is a leghatásosabb szempillanövesztő hatóanyagok a prosztaglandinok és prosztaglandin-analógok (így a Bimatoprost is) és alapvetően úgy tűnik, hogy rendeltetésszerű használat mellett (nem szabad az alsó szemhéjra és a vízvonalra kenni, nagyobb mennyiséget használni az előírtnál stb.) nem is kell annyira tartani a mellékhatásaitól, viszont ha extra óvatosak szeretnétek lenni, akkor a speciálisan erre a célra való peptideket (a legismertebbek ezek közül a Myristoyl Pentapeptide-17 és a  Biotinoyl Tripeptide-1)  és ápoló, erősítő hatású kivonatokat, összetevőket (pl. Biotin, a Panthenol a jojobaolaj, az argánolaj vagy a ricinusolaj) tartalmazó szempillanövesztőkkel érdemes kísérletezni.


Ti használtok olyan terméket, ami tartalmazza az összetevőt? Szimpatikus nektek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése