BLOGKERESŐ

2019. március 22., péntek

Mit ne vegyél, avagy a Krémmánia legrosszabb termékei - 2018

Való igaz, worst of listánk picurkát megcsúszott a szokásos őszi megjelenéséhez képest, engesztelésként azonban a teljes 2018-as év produkcióit vettük alapul, csaknem három hónappal több időt adva a márkáknak, hogy bizonyítsanak. Hát, ők nem tették.


Arcápolás



A Rossmann saját márkás arcmaszkjai közül kettő is worst of listánkon végzett, úgy tűnik, az aktívszenes vonatra nem sikerült felpattannia a drogériának.
Az Isana Aktiv-Kohle Tuchmaske INCI-jére hiába mondhatnánk, hogy nem rossz, a maszk anyagát nagyon vastagnak tartottátok, ráadásul csöpögött, folyt belőle a fekete lé, használhatatlanná téve, nem is kapott többet 1,55-ös átlagnál. Az Isana Aktívszenes Lehúzható Arcpakolás sem jobb, combos alkoholtartalma sokatoknak csípte a bőrét, erős az illata, csöpög és fél óra is kell mire megszárad és lehúzható - még szerencse, hogy csak limitált készítmény volt. Pontszáma 2,05. A Nivea Urban Skin Defence Antioxidáns Nappali Arckrém lett kategóriája legrosszabbja a 2018-as évben, 84 értékelés után is csak 2,45-ös pontszámot tudott összehozni. Sokatoknak nehezen szívódott be, zsíros érzetűvé tette az arcbőrt, arról nem is szólva, hogy alkohol és illatanyag terén is jól el van eresztve. A PomPom Erdei Szamóca Ajakápoló produkált sajnos mindent, amit egy ajakápolónak nem szabadna: pár hét alatt megromlott, büdös lett, rossz ízű és kemény. Pontszáma 2,79. Az Avon Clearskin Lehúzható Mitesszereltávolító Maszk mélytisztító maszknak készült, a felszínt azonban úgy tűnik jobban kezelésbe vette, sokatoknak úgy kellett levakarnia a készítményt, ami alkohol tartalma miatt (is) szárított, segíteni persze semmit sem segített. Meg is lett az eredménye, értékelése 2,17, ami nem lehet véletlen.


Testápolás & parfüm



Hiába a cuki pingvines csomagolás, az Avon Alma- és Fahéjillatú Habfürdő elvérzett az éles teszteken. Szárította a bőrt, nem habzott fel rendesen, ráadásul a csomagolását is pocséknak tartottátok, alig lehetett kiimádkozni belőle a tusfürdőt, amelybe színezéken és tartósítószeren kívül egyébként nem sok minden került. Pontocskéja 2,31, lányok, idén óvatosan majd a karácsonyi szezonban! Az Avon Simply Delicate Intim Lemosó A Nehéz Napokra ahhoz képest, hogy védene minket a kellemetlen szagoktól nehéz napjainkon, egy határozottan büdösnek ítélt készítmény, aminek állaga túl híg, folyik mindenfelé és különösebb frissítő hatásról sem számoltak be kipróbálói. A parfüm az INCI 4. helyén van - miért is van rá szüksége a puncinknak?? A dezodorok közül három is worst of listás lett, alumentes kategóriában a Dove Original 0% Deo Spray vérzett el, amely társaihoz hasonlóan sajnos szintén nem tud sok mindent kezdeni az izzadással. Nagyon erős a fúvókája, illata pedig hiába kellemes kezdetben, estére keveredve testszagunkkal kellemetlenül büdösbe vált át, jobban, mintha semmit sem használnánk. Értékelése jelenleg is csak 2,26-on áll.
Az Alverde Deo Stick Salbei Limette rajta is túltett, illata, védelme legtöbbeteknél egy óráig sem tartott, majd jött a kellemetlen, erős szag. Volt, akinek csípte, irritálta is a bőrét, év végén végül kerek kettesen állt meg az értékelése. A Balea Deo Roll-On Himbeere & Rhabarb a golyós deókat vitte szégyenbe azzal, hogy szintén csak csípni tud, sem az izzadásgátlásban, sem pedig a testszag semlegesítésében nem produkált értékelhetőt. Pontszáma 2,0. A parfümök közül a The Body Shop Japanese Cherry Blossom Strawberry Kiss EDT képességeitől ráncoltátok a szemöldökötöket, nem is ért el többet 1,4-es átlagnál. Felejthető tucatillata ugyanis egyáltalán nem tartós, pár perc alatt elillan, ami szégyen, pláne ha azt nézzük, mennyibe kerül a csinos üvegbe zárt.. nos, semmi.


Hajápolás

A hajfestékek közül a Schwarzkopf #Pure Color Gél Állagú Tartós Hajfesték sokatoknál kihúzta a gyufát, ígéreteivel ellentétben ugyanis csöpög mindenhová, ráadásul sokan írtátok, hogy durván szárította a hajszálakat és fénytelenné tette őket, plusz még a színekkel is lehet gond, legalábbis többen panaszkodtatok, hogy az eredmény köszönőviszonyban sem volt a dobozon illusztrálttal. Átlagos értékelése végül meg is állt 2,74-nél. A Dr. Konopka's Volumennövelő Sampon csúfosan gyenge eredménnyel, 1,5-ös pontszámmal jutott be listánkra, köszönhetően annak, hogy összetapasztotta, zsírosította hajatokat, fura tapintású lett és a volumennövelést sem valósította meg. Felmosószerként való alternatív felhasználásában azonban igencsak jeleskedik a kommentek alapján - ha esetleg még lenne valakinél elfekvő tétel belőle. Az Avon Advance Techniques Szulfátmentes Sampon Micellás Technológiával ha létezik ilyen, még az előzőnél is rosszabb lehet (1, azaz egyes értékelésű), ugyanis miután egyáltalán nem habzik, eloszlatni is nehéz a hajon, ellenben a fejbőrről igyekezni kell, hogy lejöjjön és hiába minden harc, nem tisztít - a vélemények szerint legalábbis a haj állapota, kinézete rosszabb lett, mint hajmosást megelőzően. A Balea Spray-On Trockenspülung lehetne 2018 félreértése is, a termékről ugyanis sokan hittétek, hogy szárazsampon, pedig nem. Ez egy argánolajas hajkondicionáló, bár annak sem a legjobb. Alizee remekül összefoglalta, "hacsak nem akarunk elérni egy közepesen zsíros (akkor kéne a száraz sampon) hajkoronából valami olyat mint aki két hónapja nem mosott volna hajat állapotot", ne ezt a terméket válasszuk. A L'Oreal Paris Magic Shampoo már tényleg szárazsamponnak készült, de kár volt, hatása ugyanis tapasztalataitok alapján nem sok. Amilyen intenzív az illata, funkcióját annyira nem töltötte be, nem tolta ki a hajmosást, nem csinált semmit. Pontszáma 2,69.


Smink



Hatvan (!) vélemény után is csak 1,68-as a Rimmel Wonder'full Vízálló Szempilaspirál értékelése, ami már-már kíváncsivá teszi az embert, mégis mitől lehet ennyire rossz egy szempillaspirál? Nos, mind a kefe kialakítása, mind a festék gyenge, ez utóbbi alig látszik, nem dúsít, nem hosszabbít és néhányatok szerint még csak nem is vízálló a formula. Sajnos a Max Factor Dark Magic Szempillaspirál sem jobb versenytársánál, hiába a mutatós csomagolás, a spirál menthetetlenül összetapasztja a pillákat, száradás után potyog, kenődik, a vízálló verziót pedig annyira nehéz lemosni, hogy a művelet külön roncsolja a pillákat. Pontszáma 1,44. Nagy csinnadrattával jött be a DM k-beauty inspirálta márkája, de sajnos esetében is igaz lett, a csini csomagolás még nem minden. A 183 Days by Trend It Up Lippenstift Metal Marker ajakfilc mindössze 2,21-es átlagot hozott össze, köszönhetően annak, hogy tapasztalataitok alapján a legkisebb nedvességtől folyósodik, sokatoknál alapból is csomósodott, idővel pedig potyogóra szárad, így hiába az egyébként szép árnyalatok, ez most nem jött be nektek. A Microblanding hatást ígér a L'Oreal Paris Brow Artist Micro Tattoo Eyebrow Definer amelyért igyekszik is megkérni az árát, csak hát nem jön a wow-hatás. Annyira nem, hogy mindössze 1,43-as értékelést ért el, ugyanis szinte egyáltalán nem látszik a szín, már ha sikerül megfelelőt találni belőle, így funkcióját egyszerűen nem tölti be. Mentőötlet natulcientől: remekül használható ecsetként az Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomadhoz. 2,33-as pontszámig nőtt csak fel az Avon Mark 2-in-1 Lip Tattoo, ami egy ajakkontúrozó és ajakfilc kombója lenne, ha színe is lenne. Az ugyanis sokatok szerint igencsak halovány, ellenben az íze kellemetlen, ha pedig mégis ad színt, az pár óra elteltével foltosan kezd kopni. Kár érte. Az Essence Glow To Go Illuminating Setting Spray sminkfixáló zárja worst of listánkat, aminek szórófeje igazi büntetés a sminkelni vágyóknak, ugyanis pöttyökben hinti tele az arcot a készítménnyel, ami sokatok szerint egyáltalán nem fixált és volt, akinél kimondottan irritálta is a bőrt. Értékelése 1,56, talán már nem is fog mozdulni.


Nektek mik voltak az utóbbi idők anti-kedvencei?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése