BLOGKERESŐ

2019. április 30., kedd

Hatóanyag-mustra: Ethyl Ascorbic Acid - Az új generációs C-vitamin

A KM skincare-geekjeinek körében még a macerássága (hő-és fényérzékeny, hamar hatástalanná válik) nagyon felkapott összetevő a C-vitamin tiszta változata, hiszen esetében nem egy hangzatos "lufi" összetevőről beszélünk, hanem az egyik legerőteljesebb antioxidánsról, ami ráadásul ránctalanító, folthalványító és a fényvédelmet támogató hatással is bír. 🍋 Na de tudtátok azt, hogy van a C-vitaminnak egy stabilabb változata is, ami állítólag hatásban sem marad el a sima C-vintamintól? :)




Mi ez és mit tud?

Az Ethyl Ascorbic Acid tiszta C vitamin stabilizált változata, melynek molekula súlya (más származékokkal ellentétben) alig nagyobb, mint a tiszta C vitaminnak, így hasonlóan hatékonyan tud a bőrbe szívódni.

Pro ☝: A gyártó szerint a hatása megegyezik a tiszta C vitaminnal, azaz antioxidáns, pigmentfolt elleni és kollagén termelést serkentő tulajdonsága is van. Sőt, a gyártó mérései szerint a stabilitás okozta jobb felszívódás (amelyet nem ront le a nagyobb molekulaméret) következtében a tesztekben magasabb bőrfehérítő és kollagénvédő hatást mutat a sima C vitaminhoz képest. Plusz nem kell hűtőbe sem dugdosni ahhoz, hogy ne menjen tönkre ☺

Kontra 👇: Az összetevő talán az egyedüli hátránya, hogy nincs még róla annyi szuper kutatás, mint a tiszta C vitaminról.

NIOD Ethylated L-Ascorbic Acid 30% NetworkBielenda Skin Clinic Professional Aktív Világosító SzérumCV Cadea Vera Rosé Perfection C Vitamin SzérumHylamide Booster C25

Összességében 👉: Ha nem szeretitek a tiszta C-vitamin szagát, instabilitását vagy más egyéb kellemetlen tulajdonságait, akkor érdemes lehet kipróbálni ezt a származékot, főleg akkor, ha a C-vitamin bőrvilágosító hatását szeretnétek kiélvezni. Szerencsére nem egy túl drága származék, ezért már olcsóbb, drogériás termékekben is találkozhatunk vele.


Ti használtok olyan terméket, ami tartalmazza az összetevőt? Szimpatikus nektek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése