BLOGKERESŐ

2019. április 19., péntek

Rúzsok és pirosítók, amik biztos, hogy jól állnak

Sminkterméket rendelni a netről hatalmas lutri. Még akkor is, ha swatch-ok és tesztvideók tucatja érhetők el, hiszen egész másként viselkedhet egy árnyalat különböző fényviszonyok mellett, nem beszélve arról, hogy a konkrét bőrszín, szemszín és hajszín is alapvetően meghatározza, mi áll jól és mi nem. Szerencsére vannak olyan sikertermékek, ami az évek, évtizedek alatt bebizonyították, minimális eséllyel lehet mellélőni velük. Meg is kapták az elcsépelt "ikonikus" jelzőt, ha pedig felcsapjuk a netet, ott találjuk őket minden "ki-kell-próbálnod-mielőtt-meghalsz" válogatásban, szóval ideje volt sorra venni, melyek azok a bevált rúzsok és pirosítók, amik egész biztosan jól állnak minden Krémmániásnak. 

Rúzsok



A vörös rúzsok között a Dior Rouge Dior 999-es számú árnyalata igazi klasszikus, amiből a szaténos finish mellett már matt változatot is találhatunk. Furcsa mód a Krémmánián annyira kevés értékelés érkezett eddig rájuk, amit az ára sem feltétlen indokol. Lányok, ha már volt szerencsétek ehhez a gyöngyszemhez, írjatok, milyen volt a találkozás? A Clinique Almost Lipstick esetén már jobb a helyzet, az enyhe fedést adó rúzs ráadásul nálunk is sok dicsérő szót kapott. Legnépszerűbb, Black Honey árnyalata talán sötétnek tűnik, tudni kell róla, hogy ajkainkon sokkal de sokkal világosabb. Inkább hasonlítható egy jól pigmentált színezett ajakápolóhoz, mint rúzshoz, ami gyönyörűen kiemeli szánkat, de mindezt rúzshatás nélkül. Hogy a Revlon Super Lustrous Lipstick rúzs Pink in the Afternoon árnyalata akkor is ilyen népszerűvé vált volna, ha Audrey Hepburn nem azzal rúzsozza ki magát az Álom luxuskivitelben filmben, sosem tudjuk meg. A lágy, rózsaszínes árnyalat mindenesetre igazi favorit lett a rúzskedvelők körében, amit minden romantikus lelkű, könnyed eleganciát kedvelő leányzónak legalább egyszer az életben tényleg érdemes kipróbálnia. A nude rúzsok terepén Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick rúzsának Pillow Talk árnyalatáról zengenek ódákat. A pinkes, lágyan barnás árnyalat félmatt, inkább bársonyos finisht kapott, plusz megfelelő mennyiségű hidratáló összetevőket, hogy ne szárítsa ki ajkainkat. A vélemények alapján szépen terül, két rétegben teljes fedést ad, egyenletesen kopik és tartóssága is megfelelő. Nem maradhatott ki a felsorolásból a MAC Lipstick sem, ami nálunk is izmos rajongótáborral rendelkezik, a Ruby Woo vörös árnyalat pedig külön kategóriát képez még ezen belül is. A véleményezők között az árnyalattal még az is maradéktalanul elégedett volt, aki számára a rúzs tartóssága hagyott kívánnivalót maga után.


Pirosítók



A Charlotte Tilbury Cheek To Chic Pirosító esetén a Love Is The Drug árnyalat okoz heves szívdobogás szélesebb körben, ami remekül építhető, tökéletes állagú, eloszlathatóságú és tartósságú. Maga a színkombináció a netes vélemények alapján világosabb és sötétebb, rózsásabb és sárgásabb tónusú bőrön egyaránt jól mutat. A Stila Convertible Color Dual Lip And Cheek Cream esetén a Peony árnyalatért érdemes rajongani, az ajakszínezőként is jól funkcionáló krémes pirosítóból egészen kevéske is elég, hogy színt adjon a bőrnek, ezt pedig roppant tartósan is teszi. A Peony árnyalat maga egy barnásba hajló rózsás szín, ami hideg és meleg tónusú bőrhöz is szépen passzol, aminek gyönyörű fényt is ad. A NYX High Definition HD Pirosító a drogériás kategória remeke, ami itt a Krémmánián is népszerűnek számít. Nagyon jól pigmentált, selymes fényű, tartós pirosító, aminek aranyló barackszínű Bright Lights árnyalata szokott toplistás lenni - érdekes, hogy a KM-es vélemények között ennek a neve tűnt fel a legkevesebbszer. Hölgyek, íme, egy felfedezetlen terület! A Nars Pirosító Orgasm árnyalatát kell talán a legkevésbé bemutatni, az irizáló, barackos-pinkes színe sötét és világos bőrtónushoz is remekül illik. Chrissy véleménye tökéletesen bemutatja a terméket, csak egy rövidet idéznék: "Ez a pirosító mindegyik alapozó színnel egy kicsit más lesz, van, amelyikkel narancsosabb lesz a pírom, van, amelyikkel szinte nude és van, hogy korallos vagy rózsaszínes. A szinte nude az idézőjelben, mert mivel csillámos, elég fényes a hatása és ez szerintem a nude kategóriába nem fér bele. De mindig szép." A Benefit Benetint zárja a felsorolást, az ajkak és orcák (sőt, igény esetén mellbimbók) színezésére is alkalmas folyékony sminktermék rózsás színt kölcsönöz a bőrnek, fénylő finish nélkül. A készítmény java része ugyanis beszívódik a bőrbe, de épp elég lassan ahhoz, hogy megfelelően el lehessen dolgozni az orcákon. Ajakszínezőként többeteknél szárító hatású volt, arcpirosítóként használva ez nem jelentkezett problémaként.


Ti ismertek másik, hasonlóan univerzális árnyalatú sikerterméket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése