BLOGKERESŐ

2019. július 9., kedd

Mi a véleményem 4 év után az otthoni IPL-es szőrtelenítőmről?

Amikor megjelenik egy újdonság a piacon, akkor igyekszem nektek minél hamarabb bemutatni az előnyeit és hátrányait, hogy ez alapján ti is gyorsan el tudjátok dönteni, hogy kell- és megéri-e az adott termék...



... bajban voltam viszont, mikor 4 éve megkaptam tesztelésre a Philips Lumena IPL gépét, hiszen ez pont nem az a készülék, amiről 1-2 hónap használat után igazán megalapozott véleményt lehetne mondani, már csak azért sem, mert nem csak pár 10 000 Ft-okról beszélünk - egy jobb IPL gép ára jó esetben is alulról súrolja a 100 000 Ft-ot.


Mi az az IPL?

A közel 20 éves, kifejezetten biztonságosnak és hatékonynak tartott IPL technológián alapuló gépek hatásmechanizmusa azon alapul, hogy gyengéd fényimpulzusokat bocsátanak ki a szőrszál gyökeréhez, így a tüszők nyugalmi állapotba lépnek, ennek következtében pedig a szőr természetes módon kihullik, és az újranövekedést is gátolják. Bár ezek ezek a gépek jelentik jelenleg az otthoni szőrtelenítés csúcsát, nem nyújtanak végleges megoldást a szőr-bajokra: a hatás addig tart, amíg rendszeresen használjuk, ha több időt kihagyunk, visszanőnek a szőrszálak.


Mik a tapasztalataim?

A Krémmánián jelenleg a Philips Lumea IPL Szőreltávolító Rendszer a legnépszerűbb és legtöbbet véleményezett gép 33 véleménnyel és 4,64 csillaggal, nekem egy bizonyos Lumea Precision Plus gép van meg, amit azóta már nem is árulnak, csak egy újabb változatát.

Az első évben megmondom őszintén, hogy az elején elég rendszertelenül használgattam, mivel zavart, hogy rendszeresen elvett 15-20 perceket az életemből, hogy fehér ceruzával csíkokat rajzolgattam a lábamra és próbáltam eltalálni, hogy melyik részt villantottam már vagy épp nem, pedig az eredmények már akkor is pár alkalom után megmutatkoztak. Bizony, a szőrbenövések nálam 2-3 kezelés után teljesen elmúltak és az addig 2-3 naponta borotválásról majdnem 1 hetes időközökre térhettem át, és foltokban elkezdett ritkulni a szőröm is (bár azt nem vettem észre, hogy gyengébb is lenne).

Kedvet akkor kaptam igazán hozzá, amikor észrevettem, hogy már csak foltokban van a vádlimon szőr, és elég csak pár hetente előkapni, és rávillantani ezekre a foltokra. Mára már nem kell ceruzázni és az 5-10 villantás, amire szükség van maximum 2 percbe telik, a lábamon pedig sokkal szebb, egyenletesebb és hibátlanabb a bőr, mint mikor gyantával, vagy rendszeres borotválással nyúztam. 

A villantásszámmal kapcsolatban egyébként én arra jutottam, hogy azért drágább gépet venni, hogy olyan gépünk legyen, ami több százezer villantást is kibír, nem igazán éri meg, ugyanis egy bizonyos idő után, tényleg már csak pár villantásra van szükség, szóval egy 400 000 villantásos gépet szerintem egy átlag felhasználó ki sem tud használni. Az én gépem például az IPL-ek közt meglehetően keveset, "mindössze" 140 000 villantást tud, és még vígan működik, anélkül, hogy közel lenne a vége, hiszem az elején lehet meg kellett csinálnom egy bizonyos villantásszámot kb. 4-5 alkalommal, mostanra viszont jó ha havi 20-30 villantást ha beleteszek, vagyis évi max. 400 villantásom lehet.


Megéri?

Az IPL gépekkel kapcsolatban általános és a saját tapasztalatom is az, hogy a szőr, a piros pöttyök és a szőrbenövések nagy részétől már pár alkalom után el lehet vele búcsúzni, és a megmaradt szőrök visszanövési tempóját is nagyon belassítja. Nem 100%-os a végeredmény (inkább 80-90%-os), de még így is megéri használni, elsősorban olyan területeken, amit korábban borotvával szőrtelenítettetek. Én nagyon elégedett vagyok vele és úgy gondolom, hogy magamnak is megvenném, mivel tényleg a szőrtelenítési rutinom szerves részét képezi már évek óta és tényleg hosszútávú befektetés, még akkor is, ha hozzám hasonlóan csak 1-1 testrészén használja az ember. 

További hasznos infokat és KM-leg IPL gépeket ebben a cikkünkben találhattok.


Nektek van otthoni IPL kezeléssel kapcsolatos tapasztalatotok? Pozitív vagy negatív?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése