BLOGKERESŐ

2019. november 3., vasárnap

Havi kedvencek - 2019 október

Ahogy már megszokhattátok, most is kedvencekkel búcsúztatjuk az elmúlt hónapot :) (Az arcápolás kategória ezúttal kimarad, mivel nem került be a lista alapjául szolgáló TOP50es listára elegendő újdonság.)

Testápolás & parfüm


A bőrápolók között havi kedvenc lett a Love Beauty And Planet Coconut & Ylang Ylang Tropical Hydration vegán tusfürdő, ami 4,35-ös átlaggal vág neki novembernek.
Akik beszerezték az előző Krémmánia Beauty Box-ot, már tehettek egy próbát vele (vagy illattársával), de voltak, akik tetszetős, környezetbarát(abb) csomagolása miatt vadászták le a drogériában. Dícsértétek illatát, azt, hogy nem szárította bőrötöket és bár néhányatoknak elsőre fura volt a géles állag, összességében jó kis tusfürdőként könyveltétek el őt.
A The Body Shop Vanilla Pumpkin Testvaj igazi őszi kedvenccé vált a Krémmánián, vaníliás-sütőtökös, frissen sült süti illata nagyjából mindenkit levett a lábáról, aki csak megszagolta. Persze, mint testápoló is jól teljesített, megfelelőnek találtátok az állagát, felszívódását és bőrtápláló hatását is. Értékelése jelenleg 4,52.
Az Alverde Bio Avokádó és Bio Zab Folyékony Szappan eddig ötcsillagos értékeléssel büszkélkedhet, amit azzal ért el, hogy a kezeket egyáltalán nem szárítja, sőt, kellemes, hidratált érzést kölcsönöz nekik. Igaz, nem a legolcsóbb kategóriájában, ha valakinek télen nagyon száraz a keze, érdemes lehet egy próbát tennie vele, hisz' ilyen esetben minden kézmosás egy újabb bevert szeg ápolt kezünk koporsójába.
A parfümök közül az Yves Saint Laurent Libre EDP illatújdonság lett október kedvence, amelyre már nagyon sok, 39 vélemény érkezett. Az orientális-fougere illat tartós és egyáltalán nem hétköznapi, karaktere van, amely mégis ízléssel simul hozzá viselőjéhez. Mint ilyen, természetesen megosztó is (bár melyik parfüm illata nem az), mindenkin másként viselkedik, azzal azonban azok is egyet értettek, akiknek nem ő volt az igazi, hogy az üvege csodálatos lett.

Hajápolás


A Herbal Essences Pure Megújító Argánolaj Helyreállító Hatású Sampon eddig szinte tökéletesre vizsgázott Krémmániás körökben, első véleményezői összességében 4,75-re értékelék teljesítményét. A többség balzsammal együtt használta, így több hajmosást követően is ápolt, puha, fényes hajat eredményezett, ráadásul többen is megjegyezték, hogy kevésbé is zsírosodott a hajuk. Igaz, valakinek cserébe egy idő után nagyon szárította a fejbőrét - hát igen, ezt ki kell tapasztalni.
A Difeel Prémium Hajolaj Kókuszolajjal jó opció lehet, ha plusz ápolásra van szüksége hajatoknak. Hajmosás előtt érdemes használni, hogy rendesen ki tudjuk mosni a felesleget. Volt, akinél a babahajak számát is megugrasztotta, másnál "csak" a hajat és fejbőrt tette ápoltabbá. Kevés is elég belőle, csőrös kialakításának köszönhetően pedig jól lehet adagolni.
Az Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner eddig csupa ötös értékelést kapott véleményezőitől, köszönhetően annak, hogy gyönyörűen hidratálta, ápolta a hajat, a szőke hajszínnek nagyon jót tett és általában is egészségesebb hajképet eredményezett. Egészen kevéske is elég belőle és hiába nem olcsó, az írtátok, minden fillért megért a hatása. 
Az Yves Rocher Repair Oil Hajregenáló Olaj is eddig csak ötös értékeléseket kapott, a hajápoló újdonság sokak egy régi kedvencét váltotta fel a márkánál. A hajmosás előtti olaj puhává és fényessé tette kipróbálói haját, hajmosás során megfelelően eltávolítható volt a felesleg, így nem zsírosította azt. Lemosás előtt érdemes negyed órát a hajunkon hagyni, hogy megmutassa, mire képes.

Smink


A sminktermékek között a Vichy Minéralblend Hidratáló Alapozó parádésan indította Krémmániás karrierjét, első értékelői sorra ötcsillatosra tartották képességét. Azt írtátok, nincs maszkhatása, jól el van arckrémmel, korrektorral, az összhatás természetes. Fedése, mint egy izmosabb BB krémé, könnyű érzet viselni, finise nem full matt, enyhe fényt ad a bőrnek, de nem zsírosan csillogót - zsíros arcbőrűek azért kérjenek mintát.
A drogériás sminkpaletták között az Essence X Disney Find Your Princess Within! Belle Paletta keltette fel az érdeklődésetek, mely a márka Disney-s kollekciójának része. Megjelenését többen a Nabla palettájához hasonlították, a nagy tükör abszolút pozitívum volt számotokra és összességében a színek finisével, intenzitásával is elégedettek voltatok. Értékelése 4,4.
Az Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette esetén gondoltuk, hogy nagy kedvenc lesz itthon is, külföldi oldalakon sem győznek áradozni róla. Az ötcsillagos értékelésű sminkpaletta nagyon jól pigmentált, tartós színeket rejt, aranyló és barnás-bronzos árnyalatokat. Matt és csillámos színeket is tartalmaz, amelyeket eddig mindenki csak dícsért: nem porolnak, jól kombinálhatók, építhetők, összedolgozhatók egymással.
Végül az Essence This Is Me. Körömlakk is havi kedvenc lett, a 4,32-es értékelésű körömlakk valójában egy átlagos lakkocska, amiből kedvező árának köszönhetően az sem fáj, ha két-három színt is beszereztek, ráadásul lehet is miből válogatni, 20 szín tartozik a kollekcióba. Fedőlakkot javasolt hozzá tenni, akkor megpróbáltatásoktól függően 3-5 napot szépen kibír.



Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban? :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon régen nem írtam már a havi kedvencekhez, de a nyárias idő is sokáig kitartott, úgyhogy csak ismételhettem volna magam. A nyári cuccok azonban háttérbe szorulnak, hogy átadják a helyüket az őszi-téli színeknek, formuláknak.
    Ismét előtérbe kerültek a habfürdők, az idei szezon kedvence a byTetesept Wohlige Winterwärme narancsolaj fahéj habfürdője, igazi kényeztetés a sötét télies estékre. Testápolók közül az Alverde kis karácsonyi hármasából a fahéjnak nevezett illatú, ami ugyan nem fahéjas, inkább meleg fűszeres, de nagyon szeretem.
    Sminkben nem kapott itt a KM-en elég hangsúlyt, ezért ismét megemlítem a Guerlain Terracotta Stick alapozóját, egyszerű vele dolgozni, nagyszerű a szín és igazán tetszetős a finish. Hozzá krémes pirosító megy az almácskákra, a Chanel Les Beiges Blush a kedves párja. Szemre a MAC Aladdin palettáját használom a maga kis lilás, arany és barnás árnyalataival. Szájra az EL nyert, Pink árnyalatú szájceruza fölé a Pure Color Envy Dynamic árnyalatban. Körömlakkok közül két újdonság került a kedvencek közé, az Anny sweater weather rózsanude árnyalata és a Catrice Gold 07 mélylila lakkja.
    Illatból legszívesebben a Gaultier La Belle edp-t viseltem.

    VálaszTörlés