BLOGKERESŐ

2020. január 14., kedd

Legendás kozmetikumok: Clarins Double Serum

Még tavaly a szérumos körkép kapcsán jutott eszembe, hogy nem is nagyon meséltem eddig Nektek sehol a Clarins Double szérumról, pedig sok Krémmániás szerette már a régi változatát is, és az 2017-ben megújult verzió is csupa jó értékelést kapott eddig tőletek. Nem állítom, hogy akkora "legenda", mint mondjuk az Estee Lauder ANR-je, de márkán belül mindenképp egy ikon, amiről szerettem volna megemlékezni a blogon is. ☺



Clarins Double Serum (22 800 Ft / 30 ml és 32 000 Ft / 50 ml) egy növényi kivonatokban gazdag öregedésgátló koncentrátum, mely ígéretei szerint elősegíti a bőr 5 élettani funkciójának megfelelő működést, mely által a bőr láthatóan ragyogóbb és fiatalosabb lesz, csökkennek a pórusok és a csökkennek a ráncok. 

A DS egy kettős formulájú olajos, tápláló szérum, melynek érdekessége, hogy annak ellenére, hogy az INCI egyben van megadva, maga a szérum 2 fázisból áll, melyeket 1-1 egymástól elkülönített kamra rejt. A két fázis a termék kinyomásakor keveredik egymással, a kupak tekerésével lehet állítani a kinyomott elegy mennyiségét - az én szárazkás bőröm egyébként a nagy csepp által kinyomott adagot (ld. utolsó kép) igényli.



A szérum állaga könnyed olajos-géles, viszonylag hamar felszívódik viszont az olaj tartalma révén pár percig kissé ragacsos és a teljes felszívódás után is kicsit fényes marad a bőr, emiatt szerintem inkább a száraz, zsírhiányos bőrűek fogják igazán szeretni.

Az illata nagyon kellemesen édes, enyhe növényes - szerintem kissé körtés - az a "megunhatatlan" fajta, ami miatt nem fogja az ember félretenni egy idő után.



A szérum összetételét tekintve főleg bőrpuhító hatású emolliensek, hidratáló összetevők és növényi kivonatok dominálnak benne. A DS korábbi változatban volt egyébként ásványi olaj is, amit a megújult verzió már nem tartalmaz (helyette van viszont természetes eredetű Squalane és Propanediol), ahogy egy irritálónak tartott növényi olaj (a Perilla Ocymoides Oil) is kikerült az összetevők közül.

A szérumot egyértelműen a növényi kivonatok viszik a hátukon, melyek közül nem kevesebb, mint 21 féle került bele, a többségük antioxidáns (vagyis öregedésgátló) hatással van a bőrre. A növényi hatóanyagok közül szerintem a legizgalmasabbak a bőr természetes védőrétegét támogató és erősítő havasi gyopár kivonat és máriatövis magjának olaj, az Escin nevű flavonoid, aminek erős ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása van, a bőrnyugtató, a pigmentfoltok elleni és anti-aging hatású sziksófű kivonat, valamint a ránctalanítással is kecsegtető, gyulladáscsökkentő hatású kurkuma kivonat


Pro:
  • nagyon kellemes és egyedi a kozmetikai állaga
  • szuperselymes, táplált, rugalmas és üde bőrt hagy maga után
  • nagyon jól kezeli a lipid- és vízhiányos bőrt
  • elhagyható mellette a hidratáló krém
  • sok féle szuper, bőr számára valóban hasznos növényi kivonat került bele

Kontra:
  • nem található benne A-listás anti-aging hatóanyag (ami van, az nagyon kevés)
  • előbb van az INCI-ben a tartósítószer és az illatanyag, mint a hasznos növényi összetevők többsége
  • az ára a mai modern, hatóanyagokban gazdag szérumokhoz viszonyítva kissé húzós


Ti próbáltátok már? Vagy tervezitek kipróbálni? :)

3 megjegyzés:

  1. Ezek a kedvenceim, ezek az elemzős cikkek. Nagyon bejön ez is, ahogy kivesézted!
    Még nem próbáltam, valszeg nem is fogom a szérumot. Ami tetszik benne, az az adagolója. Csinos is, hasznos is (megfogtam a lényeget :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szereted őket, én is szeretem írni! :) Az adagolója tényleg nagyon kis egyedi, bár bevallom nálam folyamatosan a nagy cseppen áll :)))

      Törlés
  2. Most kezdtem kipróbálni. 50 felett nagyon bevált. Az eddigi serumcsaládomról én áttérek rá. 3 csepp: az arc-nyak-dekoltázs területre + a tenyéren maradtat a kézfejbe tudom masszírozni. 5 nap után nagyon látványos.A krémet tényleg elhagytam én is, nem kívánt többet a bőröm.

    VálaszTörlés