BLOGKERESŐ

2021. szeptember 30., csütörtök

Legendás kozmetikumok: Helia-D Botanic Concept Nappali Hidratáló Krém Tokaji Bor Kivonattal

Mindig jó érzéssel tölt el, ha magyar termék kerül be a krémmániás kedvencek közé, a véleményeitek alapján pedig úgy tűnik, hogy Ti is szeretitek ha valami hazai, hát még ha jó is! :) A nemrég teljesen vegán összetételt kapó Helia-D Botanic Concept Nappali Hidratáló Krém pedig magyar, és a vélemények szerint jó is... nézzük, hogy mit "mond" az INCI-je!



Az ígéret
"A Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém (1690 Ft / 50 ml) egy gyorsan felszívódó krém-gél, értékes természetes tápanyagokkal és vitaminokkal, valamint 24 órás hidratáló hatással. A készítményben található tokaji aszú eszencia gazdagon táplálja, selymessé és üdévé teszi a bőrt. A készítményben található további értékes, természetes összetevők kiegészítik a tokaji aszú eszencia és kivonat jótékony hatását. A szőlőmagolaj képes regenerálni a szövetekben lévő kollagént, használatával megelőzhető a bőr korai öregedése, a sheavaj, körömvirág- és napraforgóolaj, a B5 provitamin és az E-vitamin hidratálják, táplálják és antioxidáns hatásukkal védik a bőrt, elősegítik a regenerációját és megújulását."

Hogyan működik?
Ahogy a legtöbb hidratálókrém, ez is hidratáló, vízmegkötő és emolliens hatású összetevőkön alapszik, de került bele néhány izgalmasabb összetevő is, például tokaji aszú eszencia és szőlőmagolaj is.

Kulcsösszetevők:
  • A krém egyik kulcsösszetevője az összetevőlista 6. helyén csücsülő bor (jelen esetben tokaji aszú) és a tokaji aszú eszencia, ami elvileg egy cukrokban és aminosavakban gazdag összetevő, vagyis elviekben segíthet a bőr külső védőrétegének fenntartásában, a hidratáltságának megőrzésében.
  • Zsírsavakban, ráadásul a bőr számára fontos omega zsírsavakban - azaz linolsavban és olajsavban - kiemelten gazdag emolliens hatású összetevők, mint a szőlőmagolaj, a shea vaj vagy a napraforgóolaj. Ezek az összetevők puhává teszik a bőrt, és a tokaji aszú esszenciához hasonlóan támogatják a külső bőr védőrétegének egészségét, ráadásul a szőlőmagolaj és a shea vaj is erőteljes antioxidáns hatással bír (a shea vaj például gazdag forrása az A-, E- és F-vitaminoknak), vagyis hatékonyan küzdenek a kollagénromboló szabad gyökök ellen is. 
  • Ha már antioxidáns, a krém 2 féle E-vitamint is tartalmaz, sima E-vitamint és Tocopheryl Acetatet. Az E-vitamin egy szuper antioxidáns, ami védi a bőrt az UVB okozta károktól, és segít a bőr védőrétegének fenntartásában, szóval örülünk, hogy ez is került a krémbe.
  • A krémben Hydromanil nevű hatóanyagkomplex (INCI: Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa Gum, Potassium Sorbate), ami a hatóanyag gyártójának ígéretei szerint nem csak egy nagyszerű hidratáló, hanem a bőr mikrobiomját is egyensúlyban tartja, vagyis a bőr rugalmasabb, egészségesebb és ragyogóbb lehet tőle.
  • Került még a krémbe Allatoin-Panthenol kombó is, melyek együttesen remek gyulladáscsökkentő, nyugtató hatással vannak a bőrre.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • A krém bársonyos érzést nyújtó, mégis könnyed textúrájáért olyan összetevők felelnek, mint például a Cetearyl Nonanoate, ami selymesen lágy, de nem zsíros érzetet kölcsönöz a bőrnek, ráadásul jelentősen növeli a bőr hidratáltságát és csökkenti transzepidermális vízveszteséget is.

Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 667-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Könnyen és gyorsan beszívja a bőr, nem hagy maga után zsíros érzést.
  • Sima, puha érzetűvé teszi a bőrt.
  • Kellemesen frissíti, hidratálja a bőrt.

Negatív:
  • Kissé megosztó a krém szőlős/boros illata.

Összességében: Kellemes állagú, olcsó, könnyen hozzáférhető krém, és az illatanyagot leszámítva szép INCI-vel bír, nekem például kifejezetten szimpi, hogy az alacsony ára ellenére tettek bele szőlőmagolajat, illetve a tokaji aszú eszencia is ígéretes összetevőnek tűnik (bár róla sajnos nem igazán érhetőek el független kutatások). A hidratáló hatása jó, de valószínűleg télre kell már mellé/helyette egy testesebb krém, szóval ha az illatanyag jelenléte nem zavar Titeket, jó alapkrém lehet a nyári-kora őszi időszakban.


Ti próbáltátok már? Bevált?

1 megjegyzés:

  1. Én imádom, az egyetlen arckrém ami nem okoz pattanásokat és hidratál :)).

    VálaszTörlés