BLOGKERESŐ

2021. október 22., péntek

Fog- és szájápoló körkép

Annyit foglalkozunk arcbőrünk egészségével, szépségével, de mi a helyzet a fogainkkal? A megfelelő szájápolás az alap személyes higiénia része, ami végződhet az UV-fényes fogfehérítő berendezéseknél, de semmiképp sem náluk kezdődik. Sokkal inkább egy jó fogkrém és fogkefe rendszeres használatánál.

Fogkrémek


A fogkrémek közt a legnagyobb KM-kedvenc a Himalaya Herbals Sparkly White Fogfehérítő Gyógynövényes Fogkrém, amely esetén sokatoknak tetszett, hogy jól felhabzik, és egy kis fehérítő hatást is többen tapasztatatok használata során. Az íze megosztó, tisztító hatását azonban egyöntetűen jónak ítéltétek.
Egy másik fogfehérítő hatású fogkrém is a legek közt szerepel, ez a Signal Long Active Nature Elements Coco White Fogkrém, amiről sokan írtátok, milyen szuperül tisztítja a fogakat, megfelelően habzik, nem csíp (de volt akinek szárította a száját), enyhén kókuszos íze pedig a kókuszrajongóinkat abszolút meggyőzték. 
A Meridol Fogkrém az ínyproblémával küzdők számára jó megoldás lehet, ugyanis direkt a vérző, gyulladt íny gyógyulását is segíti, miközben megfelelő fogtisztító hatással is rendelkezik. Íze kellemes, nem túlzó, és bár picit drágább mint egy átlagos fogkrém, ínykímélő hatása a legtöbbeteket meggyőzött.
Több fogkrémjük is a legnépszerűbbek közt van a Krémmánián, de mind közül a legtöbbet értékelt az Elmex Fogszuvasodás Elleni Fogkrém. Ígéretét úgy tapasztaltátok, hogy tartja, sokatoknak segített benne, hogy épek maradjanak a fogak, olyanoknak is, akiknek korábban könnyen szuvasodtak. Habzása mérsékelt, ahogyan íze is visszafogott.


Fogpaszták és fogporok


Az elmúlt időszakban egyre nagyobb figyelmet kaptak a natúr fogpaszták, a fenntarthatóbb csomagolású és előállítású fogporok, fogtabletták, így mi is megnéztük, melyek a legnépszerűbbek a Krémmánián. A fogporok közül a top egyértelműen a Dentomin Natúr Fogpor, aminek ugyan nincs fancy csomagolása, kipróbálói elégedettek voltak képességével. Íze semleges (mint a krétáé, sokat ne várjatok tőle), de aki heti 2-3-szor használta fogmosás mellett, úgy tapasztalta, segített benne, hogy a fogak tisztábbak legyenek, fogkő kevésbé alakuljon ki, és így a fogak fehérebbek is legyenek valamelyest.
A Coconut Cosmetics Bio Aktívszenes Fogpor is többeteket meggyőzött már arról, milyen szépen tisztítja a fogakat, védi őket a fogkő kialakulása ellen (sőt, volt aki azt tapasztalta, a meglévő fogkő is hasznlata mellett fogyatkozott), és szép tiszták lesznek a fogak. A fogkefét azonban megszínezheti, és érdemes szájvízzel öblögeti utána, hogy a fekete por minden maradéka távozzon.
A Napvirág Természetes Fogpaszta egy magyar zero waste termék, ami zöld agyag tartalmával igyekszik eltávolítani a lepedéket a fogakról. Fluoridmentes, íze mentás, de nem úgy mint a fogkrémeké, picit szokni kell. Kipróbálói szerint jól habzik és megfelelően tisztán tartja a fogakat. 
A Lush Boom! Fogtabletta sokatok szerint nagyon jól felhabzik és szépen tisztítja is a fogakat, fogfehérítő hatást azonban nem vettetek észre nála. Repülős utazásnál ideális helyspórolós kozmetikum a nesszeszerben, és az íze is kellemes.  


Fogkefék


Míg hajdanán azzal is megyőztek minket a reklámok egy fogkefe minőségéről, hogy nem nyomódott látványosan a paradicsomba, mára ennél jóval több kell. Igaz, kinek, mi. Hulladékmentes(ebb) fa fogkeféktől a szónikus fogkefékig széles skálán húzódnak az igények. A Krémmánia legnépszerűbb hagyományos fogkeféje a Curaprox CS 5460 Ultra Soft Fogkefe, aminek nagyon sűrű és nagyon puha sörtéi vannak, így kíméletesen tisztítja a fogakat és védi az ínyt is. Nem a legolcsóbb, de kipróbálói szerint egyértelműen megéri az árát, ami többdarabos kiszerelésnél kedvezőbb.
Az Alverde Fa Fogkefe környezettudatos fronton lehet meggyőző, sörtéi közepes erősségűek, de úgy tapasztatátok nem bántja az ínyt, tisztítása pedig megfelelő. Ára baráti, fogása kényelmes használatot biztosít.
Az elektromos fogkefék közül az Oral-B belépő áras típusa, az Oral-B Vitality Elektromos Fogkefe a legnépszerűbb az oldalon. Sokatoknak tetszik, hogy könnyebben tisztítani tudjátok vele a hátsó fogakat, úgy tapasztaltátok, alaposabb mint a hagyományos fogkefe. Többféle fej közül lehet választani hozzá és az akkumlátora is jól bírja.
Az elektromos fogkefék esetén a szónikus típusokról úgy tartják, jóval hatékonyabban tisztítanak, távolítják el a lepedéket, előzik meg a fogkő kialakulását mint hagyományos társaik, és mindezt kíméletesebb módon is teszik. A KM legnépszerűbb típusa a Foreo Issa Elektromos Szilikon Fogkefe, ami csupa elégedett véleményt kapott eddig. Minden ígéretét tartja, úgy tapasztatátok, összehasonlíthatatlanul tisztábbak tőle a fogak. Bár az ára borsos, segíthet, ha a mini változatot választjátok: többen írtátok, hogy felnőtteknek is abszolút tökéletes mind a fogkefe mérete, mind a fej mérete.


Szájvizek


A szájvizek közt egyértelműen húzómárka a Listerine, melynek Listerine Total Care 6-in-1 változatára érkezett eddig a legtöbb értékelés. Határozottan erős, csíp, de sokan éppen ezt szeretitek benne, hogy érzitek, ahogy hat, mentholos íze pedig hosszan tart.
A Dontodent Antibakteriális Szájvíz alkoholmentes, ár-érték arányban meggyőző, kellemesen mentholos (és édeskés picit, ami volt, akinek nem tetszett), és jóval gyengédebb mint a lila Listerine.
A Corsodyl Alkoholmentes Menta Ízű Szájöblögető Oldat azoknak is megfelelő választás lehet, akik valamilyen szájsebészeti műtét előtt vagy után vannak, ínyproblémájuk, vagy valamilyen szájüregi betegségük van. Antibakteriális hatású, hatékonysága pedig valóban meggyőző, ezt sok elégedett vélemény támasztja alá. 
A Herbária Cserszömörcés Szájvíz is a legnépszerűbbek közt szerepel, mentholos ízesítésű, gyógynövény hatóanyagai pedig a fogíny gyulladását igyekeznek gyógyítani. Ezt többen megerősítettétek, bevált fogínyproblémára és aftára is. Íze megosztó, de higítva kell használni, így kellemesebb.

1 megjegyzés:

  1. Nekem a Lacalut fogkrémjei és a Sensodyne az abszolút kedvencek! Curasoft fogkefét én is szeretnék :). Nekem a kedvenc szájvizem aldi márkás, sokkal jobb a hatása és íze szerintem mint a listerine/rossmann márkás szájvíznek.

    VálaszTörlés