BLOGKERESŐ

2021. október 20., szerda

Hasznos kozmetikumok őszre

Most már szinte biztosan itt az ősz, az idő is kezd egyre hűvösebbre váltani, ilyenkor pedig nem csak a melegebb ruháink kerülnek elő, hanem a testünk és a bőrünk igényei is megváltoznak, ezzel a poszttal ezért abban szeretnénk Nektek segíteni, hogy milyen kozmetikumokra érdemes ilyenkor váltanotok.


A hidegebb hónapokban érdemes emolliensekben gazdag arcápoló készítményekre váltanunk - ilyen például a 4,45-re értékelt Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask, amit a nevéből adódóan maszkként is lehet alkalmazni, de intenzív hidratálókrémként is kiválóan funkciónál. Szintén ilyen multifunkcionális termék a La Roche-Posaytól a Cicaplast Baume B5, aminek azon túl, hogy gyönyörű összetevőlistája van, az eddigi tapasztalatok alapján kiválóan hidratálja, nyugtatja és gyógyítja a bőrt.

Váltsatok kíméletes, gyengéd lemosóra! Ha úgy érezitek, hogy az nem tisztítja le a sminket, fényvédőt, akkor érdemes az olajos lemosókat kipróbálni, amik anélkül tisztítanak, hogy szárítanának. Az olajos lemosók egyszerű és nagyszerű célja, hogy gyengéden, de alaposan távolítsák el a szennyeződéseket, sminket, a fényvédő maradékát a bőrünkről. Ebben a posztban gyűjtöttünk nektek össze néhány szuper alternatívát.

Ne feledjétek el azt sem, hogy az ősz a hámlasztás fő időszaka, vagyis ha nyáron nem annyira törődtetek vele, akkor most érdemes beiktatni a bőrápolási rutinotokba egyet. Mi a kémiai hámlasztókban hiszünk, vagyis az AHA (inci név: Glycolic Acid) és a BHA (inci név: Salicylic Acid) savas készítményeket ajánljuk Nektek a témában. Ezekről nagyon-nagyon dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy BHA zsírban oldódó, képes behatolni a pórusokba és azok "belsejében" hámlaszt, így az elsősorban a zsíros, tág pórusú, pattanásos bőrre javasolt, míg az AHA savak vízben oldódónak, és jobban a felszínen működnek, ezért a száraz, fakó bőrre ez a jobb. (A hámlasztásról bővebben itt és itt olvashattok).
.

Gondolom mostanában ti is egyre gyakrabban kenitek az ajkatokat, ami nem csoda, és még csak most jön csak az igazán ajakápoló-fogyasztó időszak. Ha épp vásárlás előtt álltok, jó alternatíva lehet a Clarins Baume Lévres Réparateurja vagy az Nuxe Réve De Miel Lip Balmot, de ajánljuk Nektek az ajakápolók hasznos összetevőiről szóló posztunkat és az ajakápoló körképünket is a témában!

Ősszel a hideg szél szárító hatása miatt kezek ápolása is előtérbe kerül, érdemes beszerezni egy gazdag, zsírosabb kézkrémet, például az Neutrogena Norwegian Formula Kézkrém Concentratedet, ami még a legszárazabb kezeket is rendbe hozza és nagyon olcsó. Az egyszerűség kedvéért nappalra egy könnyedebb állagú termékeket is bevethettek, például Avon 4,43-ra értékelt kakaóvajas és E-vitaminos hidratáló kézkrémét.

A test hidratálásánál is érdemes sűrűbb, vaj állagú termékekre váltani. A The Body Shop híres a rengeteg illatban kapható testvajáról (nálunk a shea vajas a legnépszerűbb). Alacsonyabb árkategóriában a Bettina Barty kínálatában is találhatunk jó pár klassz illatot, például rizstejes-cseresztnyevirágosat, de az Isana Sheavaj & Kakaó Testápoló Krém vagy az illatmentes Avon Care SOS Intenzív Bőrnyugtató Testápoló Krém is nagyon kellemes, pénztárcabarát választás, eddig csupa pozitív véleményt kapott tőletek.

.
Ti milyen termékekre váltotok át ősszel? Változtattok egyáltalán a bőrápolási rutinotokon?

1 megjegyzés:

  1. Előkerültek a testesebb kézkrémet, ajakápolók, arckrémek is nálam. :D
    Köszi a tippeket :).

    VálaszTörlés