BLOGKERESŐ

2016. november 9., szerda

A nagy ajakápoló körkép

Az ősz nálam már csak az ajakápoló-szezon, nyáron ugyanis többnyire elegendő a rúzsaim, szájfényeim hidratáló hatása, de ahogy hül, szelesedik az idő, elkezdem előkaparni a kedvenc ajakápolóimat a fiók mélyéről. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, és éppen aktuális nálatok is egy-egy új darab beszerzése, szóval hoztam Nektek egy kis válogatást a KM legizgalmasabb és legszuperebb ajakápolóiból...:)



Jöjjenek hát a KM leghíresebb, legnépszerűbb és leghatásosabb darabjai!


A híresek



A leghíresebb ajakápoló(márka) egyértelműen a Labello, szerintem nincs ember, akinek ne lett volna. A márka egyébként 1911-ben vezette be a maihoz hasonló, akkor azonban forradalmian újnak számító stiftes csomagolását, szóval a Labello története, már több, mint 100 évre nyúlik vissza. A legnépszerűbb változat a "klasszikus" Labello Classic Care Ajakápoló, ami a krémmániások közt egy igen megosztó darab, az eddig rá érkezett 277 véleményből akad jó pár 1 csillagos is, szóval jelenleg 3,18 csillagja van. Bár vannak elkötelezett hívei, viszont gyakran panaszkodtok az ún. labello effektusra, vagyis hogy csak akkor tartja hidratáltan a szátokat ha folyton újra és újra bekenitek vele.

Híres ajakápolókat gyártó márka még a Carmex is, ami mögött egyébként a Labellohoz hasonlóan több évtizedes múlt áll, a Carmex ajakápolók ugyanis 1937-ben indultak hódító útjukra. A Carmex érdekessége, hogy percek alatt rendbe hozza a száraz ajkakat (nem véletlenül a sminkesek első számú kedvence), ráadásul gyógyítja és fertőtleníti is a herpeszt, valamint megelőzi kialakulását. A legnépszerűbb változat 660 véleménnyel és 4,36 csillaggal Carmex Original Stift SPF15, ezt követi 518 véleménnyel és 4,34 csllaggal a Carmex Tubusos Carmex Classic, majd 169 véleménnyel és 4,57 csillaggal a Carmex Classic Tégelyes Ajakápoló.

Ebben az évben debütáltak a hazai drogériák polcain is a híres és agyonhájpolt, tojás formájú csomagolásba bújtatott, természetes összetevőket tartalmazó eos ajakbalzsamok. A legnépszerűbb ízváltozat 102 véleménnyel és 4,25 csillaggal az eos Smooth Sphere Lip Balm - Sweet Mint, 85 véleménnyel és 4,12 csillaggal eos Smooth Sphere Lip Balm - Summer Fruit és 72 véleménnyel és 4,01 csillaggal az eos Smooth Sphere Lip Balm - Strawberry Sorbet. Az ápoló hatásuk bár nem rossz, de nem mindenki elégedett vele maradéktalanul, sőt, szinte mindenki töredelmesen bevallja, hogy csak a csomagolása miatt vette meg az eosát.

A Nuxe szárazolajához hasonló népszerűséget tudhat magáénak a márka tápláló ajakvédő balzsamja, a 66 csillagos és 4,44 csillagos Nuxe Réve De Miel Lip Balm. A krémmániások elsősorban a szép összetevői, tetszetős csomagolása és a finom illata miatt szeretik, de a hidratáló hatása ennek is hagy maga után némi kivetnivalót, viszont matt felületet hagy maga után, ezért rúzsok alá például kiváló alap.

Végül pedig említést érdemel még a 12 éves By Terry Baume De Rose is, ami egy külföldön elég híres és ikonikus luxusbalzsam ajakra és körömágyra, isteni rózsaillattal és gazdag formulával. A világ számos pontján rajonganak érte, nálunk viszont eddig csak 2 vélemény érkezett rá, amik alapján 3,5 csillagig vitte. 


A KM legek



A KM ajakápolói között az arany- és az ezüstérmet is a Carmex tudhatja magáénak, a dobogó harmadik fokán pedig a Himalaya Herbals Kakaóvajas Intenzív Hidratáló Ajakbalzsam áll 503 véleménnyel és 4,09 csillaggal. Ez a ricinusolaj, kókuszolaj és méhviasz alapú ajakbalzsam nem tartalmaz petróleumot, mesterséges színezékeket és tartósítószereket sem, a hidratáló hatását pedig inkább olyan erős közepesnek tartjátok - szinten tartásra jó, viszont az igazán cserepes ajkakkal annyira nem tud mit kezdeni.

Szintén a természetesebb vonalat erősíti a 4. helyen álló, 307 véleményes és 4,37 csillagos Alverde Körömvirág Ajakápoló, amibe a különféle növényi emolliensek mellett antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású orvosi körömvirág kivonat is került. Az állaga zsíros, a hidratáló hatásával pedig a többség kifejezetten elégedett, állítólag még a téli hideggel is jól felveszi a harcot, bár néhányan azért említették, hogy csak addig hat, amíg nem szívódik.

Sokan dícsérik még a 243 véleménnyel és 4,4 csillaggal bíró FLP Aloe Lips with Jojobat is, sőt, sokan nem csak ajakra, hanem univerzálisan is használják, pl. kipirosodott, kidörzsölt orra. Sokan egyébként a Carmexéhez hasonlítják a hatását, nem csak a hidratáló képessége miatt, hanem azért is, mert állítóag herpesz esetén is ugyanúgy segít.


Az igazán hatásosak



A "nagy" KM-legeknél kevesebb véleménnyel bíró, viszont azok alapján nagyon ígéretesnek tűnő ajakbalzsamokról is szeretnék néhény szót ejteni... :)

A 4,75 csillagos Paula's Choice Lip & Body Treatment Balm évek óta nagy kedvencem, és imádja mindenki más is, aki kipróbálta. Nagyon gyorsan hidratálja, regenerálja még a cserepes ajkakat is, de gyors segítség kéz- és orrszárazság esetén is. Külön előny, hogy nagyon lassan fogy, nálam például egy tégelynyi 2 évig elég szokott lenni.

Eddig 7 darab, de csupa 5 csillagos pontos, áradozó vélemény érkezett a Caudalie Soin Des Levres Ajakápolóra, péládul svivko szerint "Eosszal nem lehet egy lapon említeni, ez ahhoz képest orvosi diplomát végzett summa cum laude minősítéssel.". A vélemények szerint nem csak az illata isteni, de és istenien is hidratál.

A 4,84 Clarins Baume Lévres Réparateurra akkor kapták fel a legtöbben a fejüket, mikor kiderült, hogy Lupita Nyong kizárólag ezt viselte az ajkain a 2014-es Oscar gálán. Csodaszép szájfényszerű fénye van, tartósan az ajkakon marad, és gyönyörűen kiemeli a száj természetes színét, és persze a szárazság ellen is gyorsan és hatásosan működik.

A szintén 4,84 csillagos The Body Shop Kakaóvajas Ajakápoló egy krémes-vajas állagú, kakaó illatú ajakápoló, ami gazdag növényi olajokban és viaszokban. A vélemények szerint nagyon jó az illata, jól hidratál és nem hagy maga után ragacsos utóérzetet sem.

A 4,85 csillagos Vaseline Kakaóvajas Ajakápoló sajnos csak neten kapható, de a vélemények alapján úgy tűnik, hogy megéri megrendelni - sokáig elég, jól hidratál, rendbe teszi a repedezett ajkakat, nagyon jó illata van és nagyon lassan fogy.


Nektek mi a kedvenc ajakápolótok? Vettetek mostanában valami újat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése