BLOGKERESŐ

2021. augusztus 25., szerda

Népszerű olajos lemosók a Krémmániáról + Hogyan használd őket

Hála a double cleansing elmúlt évekbeli népszerűségugrásának, a metódus első lépéseként használatos olajos lemosók iránt is megugrott az érdeklődés. Lelkes rajongótábor alakult ki körülöttük, ám még mindig sok a kérdés velük kapcsolatban. Hogyan működnek az olajos lemosók és milyet válasszunk belőlük? Zsíros bőrűeknek érdemes beépíteni őket az arcápolási rutinba?


Az olajos lemosók egyszerű és nagyszerű célja, hogy gyengéden, de alaposan távolítsák el a szennyeződéseket, sminket, a fényvédő maradékát a bőrünkről. Egy általános lemosóval szemben - ami a benne található tisztítószereknek köszönheti hatékonyságát-, az olajos lemosókban az olajaké a kulcsszerep (bár ha megnézitek az INCI-t, látni fogjátok, némelyikben ettől függetlenül akad felületaktív anyag, de nem ezeken van a hangsúly).

Az olajos lemosókban található olajak lipofil (olajkedvelő) tisztító képességgel bírnak, vagyis hozzátapadnak a bőrön található olajos szennyeződéshez, legyen szó a bőr saját maga által termelt faggyúról, vagy a sminkekben, krémekben található olaj komponensekről.  

Hogy ez az olajos massza aztán szépen lemosható is legyen, úgynevezett emulgeálószereket tesznek a készítményekbe, amik lehetővé teszik, hogy az olaj és az általuk feloldott anyagok keveredjenek a vízzel. Ez az, ami megkülönbözteti az egyszerű, főzésre szánt olívaolajat és egy olívaolajas lemosót: az előbbi ragacsos rétegként fenn marad a bőrön, az utóbbi szépen lemosható.


Olajos lemosó használata után mossunk még arcot?

Ez attól függ. Alapvetően az olajos lemosókat is lehet önmagukban használni, száraz bőrűeknek például kellemesen ápoló megoldást jelenthetnek. Kombinált és zsíros bőr esetén azonban nem mindig kényelmes az érzet, amit maguk után hagynak, ezért számukra double cleansing részeként érdemes gondolni rájuk.

Sőt. Ha biztosra akarunk menni, hogy nap végén minden sminket, fényvédőt és miegymást eltávolítottunk a bőrünkről, bőrtípustól függetlenül az olajos lemosóval kombinált double cleansing jó és gyengéd megoldást jelent.

Érzékeny bőr számára is jó opciók, hisz esetükben gyengéd tisztításról van szó, az egyetlen amire érdemes figyelniük, hogy lehetőleg illatanyagmentes legyen a termék (bár, ha második lépésként gyengéd arctisztítót is használtok, valójában minden "illatozó kellemetlenséget" előbb eltávolítotok bőrötökről, mintsem az potenciálisan irritálhatná azt). 


TOP5 olajos lemosó a Krémmániáról



A Krémmánia legnépszerűbb olajos lemosója a Kosé Cosmeport Softymo Speedy Cleansing Oil, ami annak ellenére is tartja elsőségét, hogy csak külföldről lehet beszerezni. A japán kis csoda alapvetően ásványi olajjal dolgozik, de található benne olívaolaj, szezámolaj, sáfrányos szeklice olaj és shea vaj is. 4,68-as értékelésű, illatanyagmentes készítmény, aminek arctisztító, sminkeltávolító képességével a véleményezők döntő többsége abszolút elégedett volt.

Mostanság már itthonról is beszerezhető k-beauty kedvenc a Purito From Green Cleansing Oil, ami 4,83-as értékelésseel büszkélkedhet, és a vélemények alapján szintén egy abszolút kipróbálásra érdemes termék. Illatanyagmentes, olívaolaj, napraforgómag olaj, jojobaolaj, édes mandula olaj és szőlőmagolaj keverékéből áll.

A Paula's Choice Perfect Cleansing Oil egy picit magasabb árkategória, mint az előzőek, ám így is a legnépszerűbb lemosók közt szerepel. Ötféle növényi olajat tartalmaz, illat- és színezékmentes, leírása alapján vízzel érintkezve puha, tejes emulziót alkot. Azt írtátok, nem irritálta a szemet, könnyen és maradéktalanul lemosható, és a szennyeződéseket, sminket szépen eltávolítja.

Jóáras alternatíva lehet az Avon Cannabis Sativa Oil Cleanse & Calm Arctisztító Olaj, amivel igazán elégedettek vagytok, mutatja ezt értékelése is: 4,7-es. A többség dupla arctisztítás első lépéseként használja, szépen leviszi a sminket, megfelelően tisztít, szépen lemosható, kellemes illata van, és ár-érték arányban szuper. Többen szívesebben látnák pumpás flakonban, ám ez talán megbocsátható neki.

A luxus vonal kiválósága a Tata Harper Nourishing Oil Cleanser, ami egy ideje már itthon is beszerezhető. A formula 9-féle vitamint és ásványi anyagot, hatféle antioxidánst, és 11 különböző bőrpuhító, bőrtextúra-finomító összetevőt tartalmaz. Véleményezés még nem érkezett rá, de kíváncsian várjuk, milyen lesz az első Krémmániás értékelése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése