BLOGKERESŐ

2017. február 7., kedd

5 szuper arclemosó olaj Koreából és Japánból

Mint olyan sok más arcápolással kapcsolatos dologban, olajos lemosókban is a világ előtt járnak a távok-keleti márkák, és mivel én is épp nagy olajos lemosó-vadászatban vagyok, gondoltam megosztom veletek, milyen kecsegtető, már általatok is véleményezett alternatívákba futottam itt KM-en, hátha Nektek is segít majd a választásban! 😊



Miért is jók az olajos lemosók?

Ha igazán profi sminklemosási rutint szeretnétek kialakítani magatoknak, akkor mindenképp érdemes egy olajos lemosó + gyengéd lemosó párost beszereznetek, a legtöbb olajos lemosóval ugyanis nagyon hatékonyan, viszont meglepően kíméletesen feloldható a bőrről a felesleges smink, fényvédő és szennyeződés nagyja, utána pedig már tényleg csak egy kis könnyed lemosóra van szükség az előző lemosó és kosz maradványainak, valamint a felesleges faggyú eltávolításához - nem véletlenül esküsznek a távol-keleti nők az ún. double cleansing technikára!


A KM legjei

Az egyik leghíresebb távol-keleti lemosó olaja a japán DHC Deep Cleansing Oil, ami egy olívaolaj alapú sminklemosó olaj, melynek a tisztító képessége némi felületaktív anyaggal (Sorbeth-30 Tetraoleate) is meg van támogatva. Nincs benne ásványi olaj és parfüm (illatanyag viszont a rozmaringolaj révén igen), a vélemények szerint pedig nagyon kevés elég belőle, pár cseppel az egész smink jól lemosható, bár a szempillaspirállal nem mindig tud maradéktalanul megküzdeni. Az állaga bár gazdag, nem olyan fullasztó, könnyű lemosni.

A Krémmánia egyik nagy kedvenc olaja a Thefaceshop Rice Water Bright Cleansing Light Oil, aminek bár az első összetevője egy mesterséges olaj (Isopropyl Myristate), de kerültek bele természetes növényi olajak is, például rizskorpa olaj és jojobaolaj, melyeket szintén Sorbeth-30 Tetraoleate segít. Ásványi olaj mentes, de nem illatmentes, az állaga pedig elég folyós, viszont állítólag tökéletesen lehozza a sminket, még a szempillaspirált és a szemhéjtust is, és egyenlőre arra sem panaszkodtatok, hogy pattanásokat okozna, pedig az első összetevő azért erőteljesen komedogén.

Az Etude House Real Art Cleansing Oil Moisture elsősorban nem természetes olajakra építő, viszont bőrpuhító összetevőkben igen gazdag lemosó, és az eddigi vélemények szerint egyedül is megbirkózik a szemfestékkel és a szemet se csípi, ráadásul elég könnyen lemosható, szépen elegyedik a vízzel. Létezik belőle többféle verzió is, a teafaolajos Real Art Cleansing Oil Fresh és a levendulaolajos Real Art Cleansing Oil Light.

Nagyon szeretitek még a japán Kose olajos lemosóit is, az érzékeny bőrre készült Kosé Cosmeport Softymo Speedy Cleansing Oil az egyik kedvencetek. Nálam ugyan ez nem jelent negatívumot, de jó ha Ti tudtok róla, hogy az amúgy rövidke, emollienseken és tisztító összetevőkön alapuló összetevőlistája ásványi olajjal kezdődik, igaz, cserébe parfümmentes. A vélemények szerint kissé folyós az állaga, viszont nagyon könnyű lemosni a bőrről, és a dolgát is szépen végzi, anélkül, hogy irritálná a bőrt, ráadásul árban is a kedvezőbbek között van.

Kis kakukktojás a listán az Elizavecca Natural 90% Olive Cleansing Oil, ugyanis hozzá még nem írtatok véleményt, viszont mégis szerettem volna megemlíteni, mivel én ezt tervezem megrendelni magamnak hamarosan (innen is köszi Vikinek a tippet!). Rövid és szép INCI-vel bír: 90%-ban tartalmaz olíva olajat, emellett pedig került bele például jojobaolaj, avokádóolaj és argánolaj is, sőt, még parfümöt sem tartalmaz.


Ti használtok valamilyen olajos lemosót? Ha nem, akkor tervezitek, hogy fogtok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése