BLOGKERESŐ

2021. október 28., csütörtök

Púderek, amik nem szárítják a bőrt

A púderek esetén nemcsak az a fontos, hogy csodásan és hosszan tartóan mattítsanak, de az is, hogy ne essenek túlzásokba, a száraz részeket ne emeljék ki. Hatványozottan igaz ez akkor, ha száraz bőrünk van; igazán lelombozó, ha kisebb-nagyobb foltokban kiemelik, erősítik a bőrszárazságot.


Hogy megkönnyítsük a választásotokat, összegyűjtöttünk hat arcpúdert, melyek a visszajelzéseitek alapján ebből a szempontból is kimagaslóan jól teljesítenek.

Rögtön egy luxus márkával kezdünk, a Chanel Poudre Universelle Libre púderrel, amely 28 vélemény után is 4,79-es értékelésen áll. Csupa pozitívum, ami olvasható róla, gyönyörű a finishe, szépen mattít, de egyáltalán nem túlzóan, az eredmény abszolút természetes hatású. Nem szárít, a sminket pedig szépen fixálja. Mondhatni hibátlan, és bár az ára borsos, a mennyisége is hatalmas, sokszorosa egy átlagos púderének.
MAC Mineralize Skinfinish Natural 4,69-es átlagos pontszámon áll, ebből is látszik, hogy sok Krémmániás szíve csücske lett már. Vízhiányos és száraz bőrön is nagyon jól teljesít, a BB krémet és alapozót is remekül fixálja, fullasztó mattítás helyett egészséges bőrfényt ad, ami nem összekeverendő a zsíros csillogással. 
A Catrice True Skin Mineral Loose Powder egy selymes textúrájú, ár-érték arányban kivételesen szuper púder, ami megfelelően egységesíti a bőrt, mattít, de nem túlzóan, és száraz bőrön is jól működik. Úgy tapasztaltátok, hogy nem ül bele a pici ráncokba, a sminket pedig szépen fixálja. Értékelése jelenleg 4,83.
Az Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Powder Makeup használata sokatoknak bejött önmagában is, aki pedig alapozó fölé használja, szintén elégedetten számolt be lágyan mattító, fixáló hatásáról. Maszkhatás nélküli fedést nyújt, a szárazabb bőrterületeket nem emeli ki, és azt tapasztaltátok, nem is szárítja a bőrt. Értékelése 4,75.
By Terry Hyaluronic Hydra-Powder egy kis luxus különc a mezőnyben, ugyanis nemcsak fixálásra használhatjuk, de arcápolásra is. Sodium Hyaluronate-ot tartalmazó porról van szó, ami hófehér, bőrre felvive azonban természetesen nem hagy fehér réteget. Selymes simaság marad utána, a felesleges csillogást elfedi, de nem porszárazra mattít. És nem is szárít. A kiszerelése a vélemények alapján lehetne praktikusabb is, de ezzel, és árával együtt is ötcsillagos termékről van szó. 
L'Oreal Paris True Match Bőrtónushoz Igazodó Arcpúder már régi motoros a témában, szuper értékeléssel, 4,45-ön áll jelenleg. Önmagában is szépen egységesíti a bőrt, de alapozó felettt is jól működik, úgy tapasztaltátok, megfelelően fixál és mattít, ez utóbbit lágyan. Száraz részeket nem emeli ki és száraz bőrtípusúaknál is jól működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése