BLOGKERESŐ

2021. december 10., péntek

Top olajtusfürdők a Krémmániáról

Száraz bőrűeknek olajtusfürdőt használni megváltás lehet, ezek a készítmények ugyanis sokat hozzátehetnek a bőr hidratáltságához. Őket mutatjuk be picit közelebbről.


Olajtusfürdők hatása

Az olajtusfürdők bár alapvetően a száraz és extrém száraz bőrűeknek ajánlott termékek, télen azoknak is adhat egy plusz, jóleső ápolást, akiknek alapvetően normál bőrtípusuk van, ám a hideg időben hajlamosak a száraz érzetre. Ugyanígy keratosis pilaris esetén is csökkentheti az azzal járó szárazságérzetet, persze ez esetben jó megoldás az is, ha felváltva használjuk egy hámlasztó hatású készítménnyel.

Az olajtusfürdők gyakran kapják meg a ragacsosság előítéletét, ám ahogyan egy jó olajos arclemosótól sem tocsog bőrünk az olajban, úgy egy olajtusfürdő sem hagy rajtunk kellemetlen filmréteget. Okkluzív hidratáló hatásról azonban igyekeznek gondoskodni, vagyis ezek olyan "lezáró" hidratálást adnak, mely segíti, hogy a nedvesség ne távozzon a bőrből.

Ezekben a készítményekben épp úgy találunk tisztító összetevőket mint más tusfürdőkben, ám jellemzően kíméletes típusok, SLS például a legritkább esetben fordul elő (de azért csekkoljátok mindig az INCI-t, ha egy új terméket szemeltek ki). A tisztító összetevőkkel pedig nemcsak a szennyeződéseket moshatjuk le magunkról, de az olaj komponensek felesleges részét is feloldják, eltávolítják. Ám még így is jó esetben marad annyi belőlük a bőrön, hogy az hozzájáruljon hidratáltságának megőrzéséhez.

Az olaj összetevők közt számos növényi olajat találunk, egészen változatos képet mutat, mit használnak fel a gyártók: szójababolaj, sárgabarackmag olaj, ricinusolaj, jojobaolaj, kókuszolaj is előfordul.

Azoknak, akiknek zsíros, aknéra hajlamos a bőrük (nem (csak) az arcukon, a testükön (is)), pattanásos a hátuk, dekoltázsuk, érdemes az olajtusfürdőket kerülni. Ezek összetevői eltömíthetik a pórusokat, a kókuszolajnak például tulajdonítanak komedogén hatást. Aki ilyen bőrproblémával küzd, inkább szalicilsavas tusfürdőt használjon és könnyedebb, de megfelelő ápolást nyújtó testápolót.


Olajtusfürdők


A Mixa Baby Atopiance Tisztító Olaj Hajra és Testre egy zsírsavakban gazdag, illatanyagmentes fürdőtermék, mely a kisbabák érzékeny bőrének és atópiás bőrre is megfelelő lehet. Dicsértétek hidratáló hatását, sokatoknak valóban bevált száraz, atópiás bőrre is, és ár-érték arányban is megfelelőnek tartottátok. Értékelése 4,33.
A CeraVe Hidratáló Tisztító Olaj egy idei újdonság, ami 4,5-ös átlagon áll. Jó értékelését annak köszönheti, hogy parfümmentes formulája ceramidokat és hidratáló olajakat tartalmaz, tisztító összetevői gyengédek, nemcsak testre, arcra is megfelelő. Arctisztításkor azonban double cleansing esetén ne első lépésként használjátok, ez nem arra való.
A Bioderma Atoderm Olajtusfürdő száraz és nagyon száraz bőrre is ajánlott, a Krémmánián kategóriája legnépszerűbb terméke. Sokatokat meggyőzött hidratáló hatása, ami télen is jól működött, mely mellett könnyen lemoshatónak és kellemes illatúnak értékeltétek. Bár ára a drogériásokénál magasabb, kipróbálói közül sokan úgy találták, megéri a plusz pénzt, mert teljesíti amit ígér. Értékelése 4,38.
Az Eucerin AtopiControl Lipid-Olajtusfürdő extrém száraz bőrre is ajánlott készítmény, illatanyagmentes, ami miatt néhányatoknak a natúr "illata" megosztó volt. Hatásával azonban elégedettek voltatok, hidratál, ápolja a száraz, viszkető bőrt, kisgyerekeknek is megfelelő termék. Megfelelően eloszlatható, könnyen lemosható a bőrről. Értékelése 4,38.
Az Uriage Xémose Olajtusfürdő egy lipidpótoló tusfürdő, mely illatanyagmentes, sokatok szerint csodás képességekkel. Az erősen száraz bőrt sokatoknak rendbe tette, ápolja, hidratálja, miközben mint tusfürdő is szépen dolgozik. Többen írtátok, hogy használatától elmúlt a kellemetlen viszketés és a száraz foltok. Értékelése 4,21.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése