BLOGKERESŐ

2022. január 5., szerda

Legendás kozmetikumok: CeraVe Hydrating Cleanser

Bár a CeraVe termékek közül  a "kék hidratálókrém" inkább mondható legendás terméknek (egyszer majd rá is sort kerítek, ígérem!), viszont Krémmánián mégis a Hydrating Cleanser nevű lemosó a legnépszerűbb terméke a márkának, sőt, ez az egyik legnépszerűbb (nem micellás) lemosó is jelenleg Krémmánián. Lássuk hát, mit tud!


Az ígéret

CeraVe Hydrating Cleanser (1999 Ft/88 ml, 2699 Ft/236 ml és 3599 Ft/473 ml) egy hidratáló és bőrnyugtató tisztító krém normál és száraz bőrre, arcra és testre 3 alapvető ceramiddal & hialuronsavval. Kifejezetten érzékeny, irritációkra vagy ekcémára hajlamos normál vagy száraz bőrűek számára lett kifejlesztve, mivel gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, miközben már egy használattal növeli a bőr hidratáltságát. A bőr védőrétegének megzavarása nélkül tisztít és hidratál. Nem komedogén.

 

Hogyan működik?

A CeraVe termékek érdekessége, hogy fokozatosan felszívódó, 3 bőrazonos ceramid (Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP),  által alkotott hatóanyag-komplexumot (innen a termék neve), valamint koleszterolt és zsírsavakat is bőven tartalmaznak a termékei. Ennek kapcsán azt érdemes tudni, hogy a bőr természetes külső rétegének (natural skin barrier) három fő összetevője van: keramidok (50%), koleszterol (20%) és szabad zsírsavak (15%), ami a a márka szempontjából azért fontos info, mert az érzékeny, irritált bőrnek az egyik legfőbb jellemzője, hogy sérült ez a természetes védőrétege (télen ez elég gyakori), ezért a bőrtípus ápolásának a legfontosabb kulcsmomentuma ennek a külső védőrétegnek a helyreállítása és támogatása. Ahogy a thebeautybrains cikke alaposan és érzékletesen kifejti, a keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vizet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, ezen kívül segítik a bőr regenerációját, valamint sejtszabályozó szerepet is betöltenek, vagyis segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában. 

A lemosóban ezen kívül találhatunk pár szuper hidratáló hatású humektánst (az INCI 2. helyén levő Glycerint valamint hialuronsavat), melyek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, valamint megelőzni annak kellemetlen feszülését. Izgalmas összetevő még a termékben a Phytosphingosine nevű lipidféle, mely fontos szerepet játszik a bőr anti-mikrobiális védelmében, valamint fontos gyulladásellenes funkciója is van. A fenti tulajdonságoknak köszönhetően hatásos összetevő lehet pattanások ellen is.


Mit mondtok róla Ti?

A lemosót eddig 376-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • kellemes géles-tejes, balzsamos állaga van
  • puha és kellemes, hidratált bőrérzetet hagy maga után
  • szépen eltávolítja a bőrről a faggyút, a szennyeződéseket és a nem vízálló sminket
  • lassan fogy
  • praktikus pumpás kiszerelésben kapható
Negatív: 
  • bár hivatalosan nem komedogén, voltak páran, akiknek pattanásokat okozott
  • önmagában használva nem mindenki tartotta a tisztító hatását megfelelőnek


Összességében: A Hydrating Cleanser egy nagyon kellemes állagú kis lemosó normál és száraz bőrre, ami ugyan önállóan nem bánik el mondjuk a sminkkel, de double cleansig rutinban vagy smink nélküli bőrre önmagában is egy remek lemosó, ami után garantáltan nem húzódik majd a bőrötök, sőt, nagyon puha és kellemes érzetet hagy maga után, de az INCI-t elnézve nincs is min csodálkozni.

Ti próbáltátok már ezt a lemosót? Mik vele a tapasztalataitok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése