BLOGKERESŐ

2022. február 28., hétfő

Legendás kozmetikumok: Pixi Glow Tonic

Nem olyan régóta itthon is kaphatóak már a Pixi termékek, köztük a híres Glow Tonic is bekerült a hazai Douglasok kínálatába, ezért arra gondoltam, hogy a mostani "Legendás kozmetikumok" részben azt nézem meg nektek közelebbről, hogy minek is köszönheti a népszerűségét.


Az ígéret

A Pixi Glow Tonic (4490 Ft / 100 ml és 8990 Ft / 250 ml) egy hámlasztó hatású, alkoholmentes arctonik, mely ígéretei szerint kisimítja és finomabbá teszi a bőr textúráját. Gyengéden radíroz, hogy eltávolítsa a halott bőrsejteket, feltárva az egészséges, ragyogó bőrt. A növényi kivonatok nyugtatnak és táplálnak.

Hozzávetőleges pH: 4

Hogyan működik?

A termék fő hatóanyaga a glikolsav, ezért gyengéden hámlaszt, segít tisztán tartani a pórusokat, egységesíti a bőrképet, és hámlasztásban kezdőknek is ideális választás lehet.

Kulcsösszetevők:
  • Az INCI 6. helyén csücsülő AHA-fajta, vagyis a Glycolic Acid illetve ennek a szintetikus formája, a 7. helyen található Ammonium Glycolate, mely az optimális hámlasztó hatás érvényesülését segíti. A glikolsav a bőr legfelső rétegére van hámlasztó hatással, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát.
  • Említésre méltó összetevő még az összetevőlista 2. helyén található gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású Aloe Vera is, ami egyrészt  a hámlasztó összetevők mellett lehetséges irritáció kockázatát hivatott csökkenteni, valamint hidratáló hatással is bír.
  • A tonik összehúzó, nyugtató hatású összetevőket is tartalmaz, így került bele antibakteriális és antioxidáns hatású nagylevelű csodamogyoró kivonat és sebgyógyító hatású vadgesztenye kivonat.
  • Illetve kerültek még a termékbe könnyed, hidratáló hatású cukorfélék (Fructose, Glucose és Sucrose), melyek vízmegkötő hatásuk révén szintén a bőr hidratáltságához járulnak hozzá.


Mit mondtok róla Ti?

A tonikot eddig 22-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • csökkenti pattanások, mitesszerek számát
  • szebb, ragyogóbb bőrképet eredményez
  • nem szárítja vagy irritálja a bőrt
  • lassan fogy
Negatív:
  • nem olyan erős a hámlasztó hatása

Összességében: A mai kozmetikai kínálatban ez egy extrább toniknak és egy gyengébb hámlasztónak számító darab. A glikolsav 10% feletti koncentrációban nemcsak hámlaszt, hanem a kollagéntermelést is serkenti, viszont ebben a tonikban "csak" 5%-nyit találhatunk, így erről az előnyös tulajdonságáról sajnos le kell mondanunk - igaz, a Glow Tonic esetében nem is deklaráltan hámlasztóról beszélünk, hanem tonikról. Mivel az összetevők között nagylevelű csodamogyoró kivonat és illatanyag is található, ezért akinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca, inkább csak óvatosan próbálgassa, igaz, a Krémmániás vélemények között egy valaki számolt még csak be irritációról.


Ti próbáltátok már ezt a hámlasztót? Mik vele a tapasztalataitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése