BLOGKERESŐ

2022. március 18., péntek

Tippek agyagos maszkok használatához + Top KM maszkok

Ha kombinált vagy zsíros bőrünk van, kevés rá az esély, hogy elkerülték eddig figyelmünket az agyagos maszkok. Kapni tasakosat, bödönöset, kéket, zöldet, hófehéret, a kérdés csak az: miként használjuk őket, és főleg, miért?


Amit az agyagos maszkokról tudni érdemes

Az agyagos maszkok nagy ereje nedvszívó képességükben van, kiválóan tudják magukba szívni bőrünkről, mit több, még a pórusok beljeséből is az olajat. Hatásuk azonnali, az eredmény egészen szembeötlő lehet.

Az agyagos maszkok esetén az INCI-ben leggyakrabban a kaolin vagy bentonite (vagy mindkettő) nevét fogjuk találni fő helyen, de egyre népszerűbbek a montmorillonite (francia zöld agyag) tartalmú készítmények is, amik szintén nagyon jó olajfelszívó hatásúak, és még létezik rajtuk kívül számos más összetevő is. Több márkánál találkozhatunk tisztán csak agyagot tartalmazó termékkel, amelyek por állagúak, és tökéletesen alkalmasak rá, hogy kiéljük minden DIY hajlamunkat általuk. 

Úgy tartják, a bentonite és montmorillonite valamivel hatékonyabban szívja magába az olajat, ezért kifejezetten zsíros bőrre jobb választások lehetnek, ám a kaolinos változatokkal sem fogunk mellé, ráadásul ha érzékenyebb a bőrünk, a kaolinossak még jobban is járhatunk.

Az agyagos maszkok nemcsak az olajat, de az olaj által feloldott szennyeződéseket is képesek felszívni a bőrről (nem létező méregtelenítő hatást azonban ne képzeljünk be, egyszerűen csak ki- és lepucolják a szennyeződést, ami idővel eltömődött pórusokhoz, mitesszerekhez vezetne). Egy jól formulázott változat pedig ennél jóval többre is képes: hidratáló összetevőket, antioxidánsokat vagy épp gyulladáscsökkentő komponenseket is tartalmaznak, melyek által egy jóval komplexebb bőrápolást nyújtanak.


Mikor és milyen gyakran használjunk agyagos maszkokat?

Fontos tudni, hogy az agyagos maszk is csak egy maszk, tehát nincs szó arról, hogy alapvetés legyen mindenki számára, aki tudatosan akarja ápolni a bőrét. Kombinált-zsíros bőr esetén azonban valóban képes egy olyan pluszt nyújtani, ami remekül ki tudja egészíteni arcápolási szokásainkat.

Agyagos maszkot feltehetünk a reggeli vagy az esti rutin részeként, vagy épp a kettő között, ha úgy tartja kedvünk. Szervezhetünk köré házi szeánszot vagy csak kilakkozhatjuk körmünket, míg megszárad rajtunk. Felvihetjük nemcsak az arcbőrre, de bárhová máshová is testünkön, ha pattikra hajlamos a dekoltázsunk, hátunk, nosza, mehet bátran oda is. 

Akárhová is kenjük, figyeljünk rá, hogy túlzásba ne essünk - arcbőrünk esetén különösen. Még ha úgy is érzed, tocsog a bőröd az olajtól, indíts heti egy alkalommal, és tapasztald ki, milyen hatást érsz el vele. Pár alkalom után feltolhatod a gyakoriságot heti kettő, maximum háromra is, ám tudd, hogy a faggyútermelés csökkentése, a bőr egyensúlyba hozása komplex megoldást igényel, egyetlen agyagos 
maszk nem váltja meg a világot hosszú távon, ha a rutinod nincs rád szabva. Használata után pedig az alapos hidratálásról el ne feledkezz!

Agyagos maszkok a Krémmániáról 



A Krémmánia legnépszerűbb agyagos maszkja egy drogériás kedvenc, a L'Oreal Paris Pure-Clay Mask Detox & Brighten Treatment Mask, melynek megjelenése óta már több változata is kijött, ez a kaolint és és montmorillonite-ot tartalmazó készítmény azonban továbbra is a best közülük. A vélemények azonban megoszlanak, ebből is látszik, konkrét bőrtípustól is függ, mi tesz neki jót. Sokan szuper mattításról, tisztább bőrről számoltak be, másoknak kipirosodott a bőrük tőle és úgy érezték, túl szárazzá tette.
A Lush Mask of Magnaminty Arc- és Testpakolás is a top agyagos maszkok közt van a véleményetek alapján, ugyanis nagyon szépen tisztítja, mattítja a bőrt, ráadásul nem szárít túlságosan. Bár arról finoman szólva is megoszlanak a vélemények, mit keres a borsmenta egy bőrápolóban, kipróbálói nem számoltak be irritációról, frissítő hatását pedig kimondottan kedvelték.
A NIOD Flavanone Mud többféle agyagot tartalmaz, ám legnagyobb extrája, hogy mellette hatásos gyulladáscsökkentő hatású összetevőkben, illetve flavanone-ban is gazdag. Fontos tudni róla, hogy nagyon vékonyka rétegben kell felvinni és fontos betartani a hatóidőt is, de még így is készüljünk rá, hogy csípő, égő érzés követheti, ami bármily furcsa, de normális. A bőr nagyon jó puha, matt lesz tőle, hosszú távon sokat adhat, ám rövid távon bosszantónak találtátok a kiszerelését, és azt, hogy a leggondosabb lemosást követően is még marad, ami megfogja a törölközőt.
A The Body Shop Himalájai Tisztító Agyagos Arcmaszk remek értékelésekkel büszkélkedhet a KM-en, alapvetően szerették kipróbálói a bőrtisztító, bőrpuhító hatását, és azt, hogy nagyon finom, sima lett tőle a bőr. Másrészt volt, akiket intenzív illata zavart, illetve a pici szemcsék, amikre lemosáskor figyelni kellett, hogy ne dörzsöljék túlzottan a bőrt. Mégis, összesítésben 4,36-os a termék.
A Maskaolin Natural Pure Clay egy hazai márka viszonylag új terméke, ami tisztán agyagőrleményt tartalmaz. Aki szereti a házi készítésű maszkokat, annak érdemes lehet kipróbálnia, hisz a port valamivel (vízzel, hidratáló tonerrel vagy szérummal) higítani kell. Kipróbálói szerint viszonylag gyengéd típus, sokan heti 2-3 alkalmat sem éreztek soknak esetében. Lemosása azonban nehézkes, többen írták, hogy plusz arctisztítás szükséges hozzá, hogy maradéktalanul eltávolíthassuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése