BLOGKERESŐ

2022. március 21., hétfő

TOP éjszakai maszkok a Krémmániáról + hogyan használd őket

Overnight mask vagy sleeping mask néven futnak az arcmaszkok éjszakai használatra optimalizált típusai, amelyek az alvás óráiban fejtik ki hatásukat és (ha jól választunk) varázsolják bársonyosan puhává és extrán hidratálttá a bőrünket reggelre. 


Ezt érdemes tudni az éjszakai maszkokról

Az éjszakai maszkok, hasonlóan bármely más arcmaszkhoz, nem kell, hogy az alap arcápolási rutin részét képezzék. Dehidratált vagy száraz bőrre, esetleg ha plusz ápolásra, bőrnyugtatásra van szükség időszakosan, mégis nagyon jó kiegészítésként tekinthetünk rájuk.

Használatuk nagyon egyszerű, hisz nincs hatóidő, a krémes, vagy épp géles állagú készítményt este, legutolsó lépésként visszük fel bőrünkre (hidratáló krém után és nem helyett!), és meg is vagyunk vele. Reggeli rutinunkat nem befolyásolja, arcmosásnál ami marad belőle, távozik a bőrről - extra arctisztítást nem igényel. Használhatjuk hetente többször is, akkor is, ha retinoloztunk vagy kémiai hámlasztót használtunk.

Gyakorlatilag olyanok mint egy testesebb arckrém, de hangsúlyozzuk, nem azok, jobb eredményt értek el, ha hidratáló krémezés után viszitek fel pluszban. Legfőbb funkciója, hogy intenzív hidratálást nyújtson a bőrnek, és egy olyan védőréteget alkosson, ami garantáltan gondoskodik róla, hogy a nedvesség ne távozzon belőle. Éppen ezért tesz jó szolgálatot vízhiányos/száraz bőr számára, vagy ha időszakosan szárazabbnak érezzük bőrünket. 

Vannak olajos bázisú és vizes bázisú változatok, előbbiek testesebbek, kifejezetten a száraz bőr számára lehetnek ideálisak, és/vagy a téli, hűvősebb hónapokban. A vizes bázisú éjszakai maszkok náluk könnyedebb megoldást kínálnak, elsősorban a kombinált-zsíros, mégis dehidratált bőrnek tudnak egy plusz hidratáló ápolást nyújtani. Igaz, mindez attól is függ, milyen egyéb szérumokat, tonereket, arckrémet rétegezünk alá, próbálkozni kell és érdemes is.


TOP Krémmániás éjszakai maszkok

A k-beauty világában alapvetésnek számítanak az éjszakai maszkok, melyek közül a Laneige Water Sleeping Mask igazi ikonikus darabnak számít. Krémmániások közül is sokan kipróbálták már, igaz, az elragadtatásuk inkább mérsékelt, köszönhetően annak, hogy egy meglehetősen szilikonos készítményről van szó. Könnyed, géles állaga kényelmes, másnapra valóban puhább, simább a bőr, de hidratáló képességét inkább csak közepesnek ítéltétek.

A Kiehl's Ginger Leaf & Hibiscus Firming Overnight Mask kiváló értékeléseket gyűjtött eddig a KM-en, 4,82-es pontját olyan véleményeknek köszönheti, mint hogy valóban nagyon intenzíven feltölti, hidratálja a bőrt. Bőrsimító hatását is tapasztaltátok a sűrű, testes maszknak, melyet kiadósnak ítéltetek, ugyanis meglepően kevés is elegendő belőle. Heti 2-3 alkalommal érdemes beiktatni.

A Clinique Moisture Surge Overnight Mask is a legnépszerűbb termékek közt van a Krémmánián, kifejezett célja, hogy extrán hidratálja a bőrt, segítsen neki megőrizni nedvességét. Nem olajos, így kombinált-zsíros bőrre is kényelmes lehet. Ragacsos érzetet nem tapasztaltatok utána, bár testes, éjszakai maszkhoz képest szépen felszívódik. Kiszerelése egészen nagy, kiadós mennyiséget kapunk belőle.

A Cosrx Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask egy propoliszos, intenzív hidratálást kínáló éjszakai maszk, mely száraz bőrre is szuper választás lehet a vélemények alapján. Állaga inkább zselés, felkenve érezhető, több mint egy sima hidratáló krém (nem is azt helyettesíti, arra pluszban érdemes felvinni), többlépcsős rutinban szépen lezárja az esti sort.

Az Origins Drink Up Intensive Overnight Mask annak ellenére is szuper értékelésekkel bír, hogy meglehetősen sok, illatanyagként is szuperáló növényi kivonat, illóolaj található benne (ha valaki érzékeny rájuk, csak óvatosan a tesztelésével). Hetente 2-3 alkalommal érdemes esténként beiktatni, a vélemények alapján valóban extra ápolást, hidratálást nyújt a bőrnek, másnap reggel tapintható, érezhető a különbség.


1 megjegyzés:

  1. Az ilyen éjszakai maszkoknak nagyjából annyi jelentőséget tudok tulajdonítani, mint a 3-féle (micellás, olajos, habos) lemosásból álló bőrtisztításnak... Csak a pénzt húzzák le az emberről. Nem tudom elképzelni, hogy arctonik, szérum és hidratáló krém után ezt még képes lenne a bőr beszívni. Ha meg egy réteget hagy az arcomon, az vagy a párnán, vagy a hajamban végzi. Nekem száraz bőröm van, de ez teljes pénzkidobásnak és lehúzásnak tűnik csak (15 lépéses arcápolás, meg hasonlók, na persze :D )

    VálaszTörlés