BLOGKERESŐ

2022. május 9., hétfő

Válts kíméletes arclemosó(k)ra!

Az arcbőr lemosása nem csak azért fontos, hogy megszabaduljunk a sminktől és a nap közben az arcon felhalmozódott szennyeződésektől, hanem azért is, mert az arc megfelelő tisztítása előkészíti az arcbőrt a bőrápolás többi lépésére is, így például a bőr könnyebben magba szívja a krémekben, szérumokban levő értékes hatóanyagokat, szóval nagyon nem mindegy, hogyan végezzük el a napi rutinunkat, és az sem, hogy milyen jellegű lemosót használunk.

Kíméletes lemosók

Bár gyorsak, univerzálisak és látszólag hatékonyak, de felejtsétek el az agresszív, nagyon habzó terméket, és próbáljatok meg inkább olyan emolliensekben, hidratáló összetevőkben gazdag lemosóra váltani, amiben nincsenek agresszív habzó-és tisztító anyagok, és lehetőség szerint illatmentesek is. A kímélő lemosók kedvelt, hatékony emollient és hidratáló összetevői például a Glicerin, a Squalane, a Caprylic / Capric Triglyceride, az Ethylhexyl Palmitate és az Isopropyl Palmitate, kíméletes tisztító összetevő pedig a Decyl Glucoside, a Sucrose Stearate, vagy épp a Lauramidopropyl Betaine.


Olajos lemosók

Olajos lemosók a tökéletes tisztaságért: Skintegra Atomic, Clinique Take The Day Off Cleansing Balm, Erborian Centella Cleansing Balm, Purito From Green Cleansing Oil, iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil
A kíméletes lemosásnak nem törvényszerűen kell a hatékonyság rovására mennie, de azért a legtöbb ilyen jellegű termék közel sem olyan effektív, mint egy erős, habzó lemosó, szóval ha úgy érezitek, hogy a lemosótok önmagában nem tisztítja le a sminket és a fényvédőt, akkor érdemes kiegészítésként az olajos lemosókat és a micellás vizeket kipróbálnotok, amik optimális esetben anélkül tisztítanak, hogy szárítanának, és tökéletesen kiegészítik a kíméletes lemosókat - előbbit amúgy a kíméletes lemosó előtt, míg utóbbit utána érdemes bevetni, és tökéletesen előkészített, tiszta pofikkal folytathatjátok a bőrápolási rutinotokat. :)


Ti milyen lemosót használtok?

1 megjegyzés:

  1. Már jó pár éve double cleansing rajongó vagyok. Nagyon szeretem az olajos lemosókat, maga a tisztítási rituálé, az arc átmasszírozása is jólesik esténként, és a bőrömre is jó hatással van ez a módszer, nincs a tisztítás utáni kellemetlen feszülő érzés, kipirosodás. Második lemosónak a Babylove ultra sensitive fürdetőt használom évek óta. A Balea med ultra sensitive géljéből is elhasználtam pár flakonnal, az is jó termék. Az olajos lemosókból koreait és mást is próbáltam, jelenleg kedvenc a Nivea lila flakonos olaja amit sajnos rendelni lehet már csak.

    VálaszTörlés