BLOGKERESŐ

2022. június 17., péntek

Legendás kozmetikumok: MAC Fix+

Ahogy észrevettem eddig, a MAC Fix+-hoz kétféleképpen állnak az emberek: vagy borzasztóan haszontalannak tartják, vagy pedig odavannak érte a sokoldalúsága miatt. Én az utóbbi csoportba tartozom, sok más Krémmániással együtt, így nem csoda, hogy a termék a Krémmánia egyik kedvenc sminkfixálójává nőtte ki magát - még ha sokan elsősorban nem is annak használják.


Az ígéret

MAC Fix+ egy hidratáló permet, mely felfrissíti a bőrt és rögzíti a sminket. Sminkelés előtt és után egyaránt használható. Kétféle, egy utazáshoz, táskába praktikusabb 30 ml-es, és egy 100 ml-es kiszerelésben kapható. Előbbi 4800 Ft-ba, míg az utóbbi 7900 Ft-ba kerül. Jelenleg 4,26-ra áll Krémmánián, 332 felhasználó értékelése alapján.

Hogyan működik?

A vízszerű folyadékot stramm műanyagflakon csomagolás rejti, ami egy mozdulattal "benyomódás mentessé" tehető, ezért bátran lehet dobálni a táskába, nem különösebben kell rá vigyázni.
Az illata friss, erőteljes, de hamar elillan. A hivatalos leírás szerint ez a bizonyos illat a japán cédrusé, vagyis a szokásos MAC illat.

A szórófej sajnos nem porlasztja el annyira a benne levő folyadékot, ezért pici cseppekbe összeállva hajlamos egy kicsit "köpködni", szóval érdemes az arctól egy kicsit távolabb tartva fújkálni.

Íme az a sokféle funkció, amire ez a termék használható:
  • Sminkfixálás: Bár ez az egyik elsődleges funkciója, nekem őszintén szólva erre vált be a legkevésbé, és alapvetően nem is emiatt vettem, nektek sem ajánlanám, ha elsősorban e célból szereznétek be.
  • Por alapú sminkek: Nem csak a szemfestéknek, hanem ha kicsit közelebbről fújjátok a sminkelt területre, a pirosítónak is finoman elmossa a széleit, amitől nagyon szép lesz a smink összképe. De akár ecsetre fújva is lehet használni, sokkal intenzívebb tőle a szemhéjpúderek színe, és nagyon szép egyenletesen, porolásmentesen terülnek tőle. Az egész arcra fújva eltünteti a túlpúderezett-arc hatást, és átmenetileg szép egészséges fényt ad, de pont emiatt a zsírosabb bőrűek, vagy a T-zónában kifényesedésre hajlamosak nagyon óvatosan bánjanak csak vele!
  • Hidratálás, frissítés: Az összetevő lista elején máris olyan hatásos bőrnyugtató összetevőkbe futhatunk, mint az uborka-, a zöld-tea, és a kamilla kivonat, nem csoda, hogy kellemesen nyugtató érzést nyújt a bőrnek. Van benne még néhány öregedésgátló antioxidáns (pl. koffein és aminosav), továbbá vízmegkötő összetevők is (az egyik kedvencem, a panthenol is megtalálható benne), amik a bőr hidratálásáról gondoskodnak. Érzékeny, vízhiányos bőrön egyszerűen szuperül működik! Ha nap közben száraznak érzem a bőrömet, csak előkapom, és ráfújok, így anélkül tudom az arcom utánahidratálni, hogy tönkremenne a sminkem.
  • Sminkalap: Az előbb említett hidratáló, frissítő funkciója miatt, és azért is, mert hamar felszívódik tökéletesen alkalmas arra, hogy a bőrt gyorsan előkészítsünk sminkeléshez. Sokkal könnyebb az ezzel előkezelt felületen eloszlatni az alapozót, még akkor is, ha az por állagú.
  • Hajspray: Bár én magam kicsit pazarlásnak tartom, de bizony, erre is jó, mert szép fényessé teszi a tincseket

Kinek ajánlom? Elsősorban száraz, érzékeny bőrűeknek, főleg nap közben utánahidratálásra,  de mindenki másnak is a sminket természetesebbé tevő finis készítményként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése