BLOGKERESŐ

2022. június 10., péntek

Retinol nappali krémben? Nem tévedés.

Az elmúlt időszakban több márka is előrukkolt retinoid tartalmú nappali krémmel, aminek láttán első blikkre talán felszalad a szemöldök, ám van helye a reggeli rutinban is a retinoidoknak. Csak nem mindegy, melyiknek.


A retinoidokkal kapcsolatban a legnagyobb alapvetések közt szokás emlegetni, hogy a célzott készítményeket, így például a retinoidos szérumokat jobb az esti rutinban használni, ugyanis az összetevők kifejezetten fényérzékenyek (nem a bőrünk lesz az), ezért könnyen, gyorsan lebomlanak. Ellenben az éj leple alatt kifejthetik áldásos anti-aging/ pigmenthalványító/ pattanásmúlasztó hatásukat, és reggelre (pár hét után mindenképp) szebb bőrképre ébredünk.

Jogos hát a kérdés, mit keres a retinol a nappali arcápolókban?

A választ e feszítő kérdésre Lab Muffinnál találtuk meg. Az igazság most is a részletekben bújt meg, ugyanis nem minden retinoid fényérzékeny. Számos az, de nem mind. Az újabb származékok közül több is megfelel a kritériumoknak, az adapalene és a tazarotene is fotostabilnak számít, és bár a tretinoin alapjáraton fényérzékeny, formulázható úgy, hogy nappali használatra is megfeleljen, ilyen változata a mikronizált tretinoin

Retinolos nappali arcápolók 


A Revox Retinol Cream egy kifejezetten nappali használatra kialakított krém, melyben E-vitamint és argánolajat is találunk, továbbá SPF20-as fényvédelmet is nyújt. Utóbbi ugyan nyárra kevés, ám egy erősebb fényvédő alá hidratálóként ekkor is jól működhet, a fényvédelemhez mindenképp hozzájárul. 

A Biotherm Blue Therapy Pro-Retinol Multi-Correct Cream az ígéretek szerint csökkenti a ráncok láthatóságát és hozzájárul az egységesebb bőrtónushoz. Összetevői közt pro-retinolt és algakivonatot is találunk, a bőrnek azonnal selymes érzetet nyújt.

A Kiehl's Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum használható a nappali rutinban is, az első vélemények szerint pedig ígéretes anti-aging készítményről van szó. A retinolos termékek közt ez egy gyengéd változat, ami mindennapos használat mellett is biztonsággal használható, komplex összetevőinek köszönhetően pár hét alatt látható, milyen eredményt tudunk elérni vele.

Az IT Cosmetics Ránctalanító Retinolos Szérum + Nyugtató Krém egy szérum a krémben retinolos termék, mely tartalmaz niacinamide-ot és E-vitamint is. Az ígéretek szerint javítja a bőr feszességét, csökkenti a finom ráncokat, sötét foltokat és a hiperpigmentációt is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése