BLOGKERESŐ

2022. szeptember 6., kedd

Lamellás víz - az új hajápoló csodaszer?

Egyre több márka kínálatában bukkannak fel a lamellás vizek, ezért úgy úgy gondoltuk, ideje összegyűjteni a tudnivalókat ezekről a hajápoló termékekről.


Mik azok a lamellás vizek?

A lamellás víz, ahogyan neve is elárulja, egy vízbázisú hajápoló készítmény, és mint ilyen, nagyon könnyed. Állagával is magyarázzák, hogy hatóanyagai könnyen behatolnak a kutikulába, így ezt a külső, a haj fényességéért is felelős réteget megfelelően tudják ápolni. Festett vagy más ok miatt roncsolódott haj esetén a kutikula sérült, a lamellás víz pedig ezen próbál javítani azzal, hogy egészen vékony rétegben vonja be aminosavakkal, látja el hidratló összetevőkkel a hajszálak sérült részeit, illetve tölti ki a sérült részeket. Ennek köszönhetően az eredmény simább, fényesebb, ápoltabb kinézetű, hidratált haj lesz.

Persze a hajmaszkok, kondicionálók, leave-on termékek is hasonló célt szolgálnak, ám a könnyű, vizes állag ígérete még, hogy a krémes termékekkel szemben biztosan nem nehezíti el a hajszálakat.

Kiknek válhat be a lamellás víz?

A lamellás vizeket alapvetően tehát a száraz, károsodott hajra javasolják használni. Az "univerzális" típusok mehetnek a festés, szőkítés miatt igénybe vett hajra, a hajformázók használata miatt roncsolódottra, és az alapjáraton száraz, sprőd hajtípusra is. Léteznek adott hajproblémára kialakított készítmények is, ilyen például a Redken terméke, amit kifejezetten a szőkített hajra ajánlanak, vagy az Elséve lamellás vize, ami a festett haj ápolására készült.

A lamellás vizek használata

Használatuk egyszerű, hajmosást követően (finoman) kinyomkodjuk a vizet a hajból, majd a flakonon jelölt mennyiséget eloszlatjuk a hajhossz felétől a hajszálak végéig (hajtövekre, fejbőrre ne jusson). Arra figyeljetek, hogy a javasolt mennyiség alapvetően egy közepes sűrűségű, félhosszú hajra szánt adag, rövid hajra elég lehet a fele is, míg hosszú, sűrű hajra dupla mennyiség is kellhet. A csőrös kiszerelés segíti az adagolást, melyet követően még érdemes átnyomkodni, eloszlatni a hajtömegen a folyadékot, hogy biztosan mindenhová jusson belőle.

Mire ezzel meg vagytok, gyakorlatilag le is öblíthetitek, ugyanis exra rövid idő alatt kifejtik hatásukat. Kondicionálót érdemes utánuk még feltenni.

Általában heti 2-3 alkalommal javasolt a lamellás vizek használata, ha ennél sűrűbben mosol hajat, hajtípus, hajállapot kérdése is, sok lesz-e vagy kevés. Érdemes azért kipróbálni, könnyű állaga ugyanis a gyakoribb használatra is jó lehet.

Lamellás vizek a Krémmánián



A L'Oreal Professionnel Serie Expert Pro Longer Hajvégápoló Szérum ugyan még várja az első véleményeket, leírása alapján a segíti a töredezett hajszálak regenerálását, a haj tőle dúsabbnak hat, egészségtől fénylő lesz. Tartalmaz Aminopropyl Triethoxysilanet, ami egy L'Oreal által szabadalmaztatott összetevő, ami volument, vastagságot biztosít a hajnak, elsősorban vékony szálú hajra szánt termékekben találkozunk vele.
A Schwarzkopf Gliss Aqua Revive 7 Sec Hajápoló Folyadék már néhány vélemény bezsebelt, amik alapvetően elégedettek. Hatása azonnali, a hajat láthatóan, érezhetően hidratálja, ápolttá teszi. Illata lehetne jobb is, de képessége miatt ez ne tántorítson el senkit a kipróbálásától. 
A Matrix High Amplifiy Shine Rinse Lamellar Treatment szintén egy pár másodperc alatt ható, hajmosástól hajmosásig selymességet, simaságot adó hajápoló, ami véleményezője szerint nem zsírosítja a hajat. Könnyű kifésülhetőséget és szép fényt ígér, a következő hajmosással megfelelően eltávolítható, így lerakódásokat nem képez a hajszálakon.
A L'Oreal Paris Elséve Dream Long Wonder Water Hajpakolás 8Sec egy hosszú haj ápolására is alkalmas készítmény, ami az elmúlt időszakban egy halom szuper véleményt kapott. Azt írtátok, valóban selymessé, puhává, fényessé teszi a hajat azonnal. 
A Redken Extreme Bleach Lamellar Water Kiöblítendő Regeneráló Kezelés Szőkített Hajra Centella Asiaticat (Cica) és 3% gyengéd ápoló hatóanyagot tartalmaz, regenerál, csökkenti a haj porozitását. Még kevés, de abszolút elégedett visszajelzéssel büszkélkedhet, szépen javítja a károsodott hajszálak fényét, tapintását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése