BLOGKERESŐ

2022. október 12., szerda

Legendás kozmetikumok: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

A The Ordinary volt néhány éve a márka, ami túlzás nélkül fenekestől forgatta fel a kozmetikai ipart, mégpedig azért, mert jól ismert, bevált top hatóanyagokat (pl. retinol, C vitamin, peptidek) tett elérhetővé elképesztően kedvező, pár ezer forintos árakon. Ebben a posztban a TO és egyben a Krémmánia legnépszerűbb szérumát fogjuk közelebbről megnézni.



Az ígéret

A The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% (2990 Ft / 30 ml) egy nagy mennyiségű, 10% niacinamide-ot (B3-vitamint) és 1% Zinc PCA-t tartalmazó szérum a bőrhibák ellen és a faggyútermelés kiegyensúlyozására. Segíti a pattanások, bőrhibák és eltömődött pórusok elleni küzdelmet valamint segít egyensúlyba hozni a faggyútermelést. 100%-ban illat- és színezékmentes.

Hogyan működik?

A termék egy alapvetően minimalista összetétellel (alig 10 elemet számlál az INCI-je), viszont kiemeltem magas hatóanyag-tartalommal bíró szérum, melynek két fő hatóanyaga a bőrhibák ellen és a faggyútermelés kiegyensúlyozására koncentrál, viszont sokoldalúságuk révén mindkettő más szempontból is jótékony hatással lehet a bőrre.

  • A szérum nagy mennyiségű, 10% Niacinamide-ot (B3-vitamint) tartalmaz, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul már 2% Niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás), így a 10%-os erősség tényleg kimondottan magasnak számít belőle.
  • A szérum másik kulcsösszetevője a Zinc PCA (vagyis a pirrolidon-karboxilsav cinksója), melyből 1%-nyi mennyiséget találunk a formulában. A cink önmagában a pattanások ellen hatásos gyulladáscsökkentő, míg a PCA egy aminosav származék, ami egy a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF - natural moisterizing factor). A cink PCA állítólag nem csak hogy e kettő összetevő előnyét ötvözi, hanem még csökkenti is a bőr faggyútermelését (amit a cink magában nem tesz meg). 
  • A szérum tartalmaz egy ún. Unitamuron H-22 poliszacharid komplexet (azaz Pentylene Glycolt és Tamarindus Indica Seed Gumot) is, mely a hatóanyag gyártójának állítása szerint gyorsan javítja a bőr rugalmasságát és hidratációját, illetve a rendszeres használata esetén állítólag kivételes simító hatást és rendkívül kellemes, bársonyos bőrérzetet tapasztalhatunk akár már 2 hét után.


Mit mondotok róla Ti?

A krémet eddig 853-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • könnyű eloszlatni a bőrön
  • szebb tőle a bőrkép
  • segít a foltok halványításában
  • finomítja a pórusokat és csökkenti a mitesszerek számát
  • segíti a pattanások, hegek gyorsabb gyógyulását
  • mérsékli a bőr zsíros fénylését 
Negatív
  • volt akinek kissé ragacsos, "pergős" felületet hagyott a bőrén


ÖsszességébenKirívóan jó az ára, kivételesen magas hatóanyag tartalommal bír, és az összetételében sincs kivetnivaló. Remek kiegészítő termék lehet (pl. retinol, retinoid, benzoil peroxidos, azelain savas vagy BHA tartalmú termékek mellett) azoknak, akiknek gondjuk van az eltömődött pórusokkal, pattanásokkal és bőrzsírossággal, illetve a foltok ellen is megérhet egy próbát.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése