BLOGKERESŐ

2022. november 22., kedd

A filterek a fejünkre kerülnek - Ismét fejövőben a póruselfedő kozmetikumok népszerűsége

A #nofilter mozgalomnak köszönhetően egyre nagyobb az érdeklődés a pórusok, bőrhibák láthatóságán csökkentő kozmetikumoknak, ami már az összetevők gyártóit is új komponensek kidolgozására sarkallták.

A szépségipari változásról a Cosmetics Business számolt be, ami szerint a mattító, pórusokat elfedő formulák egyre jobban jönnek vissza a sminktermékek esetén. Ennek oka a közösségi média felületeken keresendő. Mióta világszinten is egyre többen, egyre hangosabban utasítják el a képmódosító szűrők alkalmazását (gondoljunk csak a BeReal app hirtelen népszerűségugrására), megnőtt az igény a bőrkép egységesítését szolgáló kozmetikumokra.

Az angliai médiahatóság, az Advertising Standards Authority egyébként már tavaly hozott egy példaértékű döntést a témában, mikor megtiltotta a kozmetikai cégeknek és az influenszereknek, hogy arcszépítő filtereket használjanak közösségi médiás reklámfotóikon. 

A szaklap több gyártót is bemutatott, amelyek újgenerációs, ökobarát összetevőket fejlesztettek ki, amik képesek a pórusok láthatóságát csökkenteni. Ilyen a Croda cellulózból készült, por állagú ChromaPur CV2 & CV7 összetevője, az Imerys mikorműanyamentes ImerCare Blur összetevője, ami a ráncok láthatóságát tompítja, vagy a Lipotrue faggyútermelést csökkentő, pórusminimalizáló Echioseb növényi alapú komponense.

Ne feledjük: a megfelelő tisztító, faggyútermelést csökkentő, pórusfalakat erősítő összetevőkkel valamelyest javíthatunk pórusaink méretén, ám fontos tudni, a genetikailag örökölt nagyságuk adottság. Annál kisebbre nem tudjuk csökkenteni méretüket, bármit is ígérnek a kozmetikumok, ám könnyen lehet, hogy jelen állapotukban elkel nekik némi célzott bőrápolás.

A megfelelő arcápolókon túl pedig ott vannak a sminktermékek is, amik segítségünkre lehetnek. Minő mázli, jelenleg sem szűk a kínálat a témában, a Krémmánia adatbázisában is találni jó pár kozmetikumot, amik a visszajelzések alapján szépen egységesítik a bőrképet.


A Clinique Pore Refining Solutions Instant Perfector 4,44-es értékelésű, matt finisht nyújtó készítmény, mely ígéretei szerint 50%-kal is képes csökkenteni a pórusok láthatóságát. Ezt sokan visszaigazoltátok, bár volt, akinél a mattítás csak 3-4 órát tartotta magát.

A Revlon Colorstay Alapozó SPF15 Kombinált/Zsíros bőrre 122 vélemény után is hasít a Krémmánián, rengeteg elégedett vélemény szól róla, milyen szépen egységesíti a bőrt, fedi el a bőrhibákat, ráadásul nagyon kedvező áron szerezhetjük be. Többen is az Estée Lauder alapozó dupe-jának kiáltottátok ki.

A Bioderma Sébium Pore Refiner Pórusösszehúzó Krém 4,14-es értékelésű, volt már hónap krémje is, nem véletlenül. Sokatok írta, hogy nagyon jól mattítja a bőrt, és valóban csökkenti a pórusok láthatóságát is, miközben hatóanyagai a pórusok tisztításáért is tesznek, valamint nem tömítik el azokat.

Az IT Cosmetics Bye Bye Pores Silk HD Anti-Aging Micro-Powder egy bőrtökéletesítő púder, ami számos, a bőr számára hasznos ápoló összetevőt is tartalmaz. Mattít, fixálja a sminket és a visszajelzések alapján is megfelelően csökkenti a pórusok láthatóságát.

A Clarins Pore-Less Blur & Matte Stick egy bőrkiegyenlítő és mattító stift, ami eddig kevés, ám csupa ötcsillagos értékelést kapott nálunk. Valóban nagyon jól mattít, akár smink fölé is használható napközben, összetevői nem mitesszerképzők. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése