BLOGKERESŐ

2022. november 23., szerda

Legendás kozmetikumok: La Roche-Posay Effaclar Duo [+]

A La Roche-Posay Effaclar Duo [+] rendre visszatérő eleme a Krémmánia TOP arcápolóinak, a hozzá írt tapasztalatok többsége szerint pedig nagyon szép egyenletes lesz tőle a bőr, valamint felgyorsítja pattanások és az utánuk maradt hegek gyógyulását is, szóval már a vélemények felől közelítve is elég ígéretes darab problémás bőrre. Ezúttal ezt a krémet vettem górcső alá!



Az ígéret
A La Roche-Posay Effaclar Duo [+] (5990 Ft / 40 ml) ProceradTM szabadalmazott aktív hatóanyagot tartalmaz, amely meggátolja az akné utáni piros és barna foltok kialakulását. Ennek az aktív hatóanyagnak köszönhetően az akné utáni foltok elleni hatás már az arcbőr mélyén, kialakulásuk előtt, a melanogenézis stádiumában megtörténik. A ProceradTM ráadásul küzd a foltok kialakulása és felszínre jutása ellen, tehát a gyulladás utáni hiperpigmentáció ellen (PIH). 
Az üde krém-gél textúra gyorsan felszívódik, nem ragad, nem zsíros és hosszan tartó matt hatást ad az arcbőrnek. Az egyszerű alkalmazásnak és az egyedülálló textúrának köszönhetően nem szükséges az arckrém bőrbe való bedörzsölése, ami minimalizálja a gyulladás elterjedését. Az arcbőr azonnal hidratált lesz. Kiváló sminkalap.

Hogyan működik?

A kulcsösszetevők:
  • Az összetevőlista 5. helyén található Niacinamide, vagyis B₃-vitamin, ami többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: azon túl, hogy remek hidratálószer, ígéretes öregedés elleni hatóanyag és hatásos sejtkommunikáló (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató) összetevő, igen hatásos pigmentfoltok ellen és a pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt. Szuper összetevő, sőt, a KM egyik kedvence! :)
  • Szintén van a krémben Zinc PCA és Methyl Methacrylate Crosspolymer. Az előbbi amellett, hogy hatásos pattanások elleni gyulladáscsökkentő, a bőr faggyútermelését is képes csökkenteni, utóbbi pedig a lyukacsos szerkezete miatt fel tudja szívni a felesleges faggyút és olajat a bőrről, vagyis az Effaclar Duo [+] a zsíros bőr tünetei (fénylő bőr, tágnak tűnő pórusok) ellen is hatásos lehet.
  • Kémiai hámlasztó hatású összetevők, így Capryloyl Salicylic Acid és Szalicilsav. A Capryloyl Salicylic Acid kapcsán egy a L'Oreal által végzett tanulmányban, melyben a glikolsav és a capryloyl szalicilsav hatékonyságát hasonlították össze, azt találták, hogy az 5-10%-os LHA-hámlasztó hasonlóan hatásos, mint a 20-50%-os GA-hámlasztó a pigmentfoltok és a finom ráncok kezelésében, vagyis már kisebb koncentrációban is hatásos lehet, így ebben a krémben is. (A L'Orealtól független kutatások az összetevővel kapcsolatban azonban sajnos még nem léteznek.) Mivel az összetevőlista utolsó előtti-előtti helyén áll, ezért a Szalicilsav ebben az esetben valószínűbb, hogy inkább csak a gyulladáscsökkentő hatása miatt kerülhetett a termékbe, mivel a hámlasztó hatását ilyen kis mennyiségben nem igazán fejti ki. 
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Többen is panaszkodtatok arra, hogy apró pattanások megjelenését tapasztaltátok magatokon a használatát követően, ebben pedig 2 emollient is sanszos, hogy ludas lehet, mégpedig az INCI első felében tanyázó Isocetyl Stearate és Myristyl Myristate. A komedogén indexe mindkettőnek 5-ből 5-ös, így a pattanásokra hajlamos bőrrel elvileg érdemes kerülni őket...

Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 697-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • nem hagy maga után zsíros utóérzetet
  • nyugtatja és egyenletesebbé teszi a bőrt
  • csökkenti a pattanások és a hegek méretét
  • jól lehet rá sminkelni
Negatív: 
  • akadtak, akiknél pattanásokat okozott
  • volt, akinél csak huzamosabb használat után fejtette csak ki a hatását 
.

Összességében: Problémás, zsíros bőrűeknek korrekt alternatíva lehet nappali hidratáló krémre/smink előtti primerre, bár a magas komedogén indexszel rendelkező összetevők kicsit rizikóssá teszik, így mindenképp érdemes mintát kérni belőle a patikában, mielőtt beleugranátok egy teljes kiszerelésbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése