BLOGKERESŐ

2022. december 21., szerda

Hajslugging, avagy hajpakolás új köntösben

A slugging mánia az arcápolás után a hajápolásban is megjelent, százszámra gyűlnek a #hairslugging videók és posztok a közösségi média felületeken. De miről van szó pontosan?



Sluggingtól a hajsluggingig

Maga a slugging nem más, mint egy k-beauty-ban gyökerező arcápolási szokás, nevezetesen, hogy az esti rutin utolsó lépéseként jó vastagon bekenjük bőrünket vazelinnel, hogy az tökéletes zárórétegként benntartsa a sok hatóanyagot, amit bőrünkre kentünk, és okkluzív összetevőként kivegye a részét a bőr hidratálásában.

Az ápolt, intenzíven hidratált puhaság pedig nemcsak az arcbőr esetén óhaj, de a hajápolási bakancslistákon is rajta van. Így végsősoron érthető, hogy ott is felütötte a fejét, immár hajslugging (hair slugging) néven.

Ebben az esetben nem vazelines pakolásról szól a fáma, hanem hajolajas dunsztolásról. A hajslugging ezért picit olyan, mintha valaki újra feltalálta volna a kereket, de legalább működik. A módszer a kifejezetten száraz, sprőd haj számára valóban plusz selymességgel szolgálhat.  

Mire van szükség a hajslugginghoz?

Mindössze három dologra:

- egy hajápoló olajra*

- egy puha zoknira

- és egy puha hajgumira.

Hajslugging lépései

*Hajápoló olajból nem kell annál spécibb, mint amit alapjáraton hajvégápolóként használsz, számos márkánál találsz szuper hatékonyakat, lentebb be is mutatunk közülük néhányat. A növényi olajak közül az argánolaj, a jojobaolaj, mandulaolaj vagy a kókuszolaj is jó lehet. 

Hajolaj helyett használhatsz hajmaszkot, pakolást is, a mélyen hidratáló változatok remek szolgálatot tesznek.

Az olajból/hajszmakból tegyél este a frissen mosott hajra (a hajtövekre ne, nagyjából a hajhossz felétől a hajvégekig), megfelelően oszlasd el, hogy jusson mindenhová. 

TIPP HAJOLAJAKHOZ
Ha enyhén nedves hajra viszed fel a hajolajat, kevésbé lesz fényes tőle, ám a kifésülésben segítségedre lesz és hővédőként is funkcionál hajszárításnál. Száraz hajon alkalmazva a haj fényesebb lesz, kevésbé lesz frizzy és a külső környezeti hatásoktól jobban védi a hajat. Ha mindkettőre vágysz, felezd a mennyiséget: egy részét vidd fel még hajszárítás előtt, a többit pedig utána. 

Eltérő véleményeket találni arról, mennyire "tocsogjon" bennük a haj a slugging során. Nem gond, ha kicsit több kerül ilyenkor rá, mint a szokásos, de lényegesebb, hogy megfelelően oszlad el a felvitt mennyiséget.

Ezt követően fogj egy puha zoknit, ami hajhosszod számára kellően hosszú szárú, fogd össze a hajadat hátul és húzd bele, majd egy puha hajgumival rögzítsd rajta a zoknit, mintha copfba kötnéd a hajadat.

Ha rövid hajad van, a copfozás nyilván kiesik, ekkor egy lágy (selyem) sállal tudod bebugyolálni a hajadat éjszakára, de az is megoldás, ha hajsapkát húzol.

Egész éjszakára maradjon így a hajad, a hajslugging ugyanis erről szól, hogy a plusz befedéssel még inkább segíti a hajápoló hidratáló, puhító hatását.

Másnap érdemes megmosni a hajat, hisz az extra olajozás/maszkozás sanszos, hogy zsíros látványt nyújt majd, ám a plusz hidratálás, ápolás megmarad.


Hajolajak a Krémmániáról

A Krémmánia legnépszerűbb hajolaja az Avon Advance Techniques Hajtápláló Marokkói Argánolajjal, melyre már csaknem 900, zömmel elégedett vélemény érkezett. Ár-érték arányban nagyon jónak találjátok, pár csepp elég belőle, hogy látszódjon az eredmény, és ha nem visszük túlzásba, nem nehezíti el a hajat, szép fényt ad neki.
A L'Orealtól több hajolaj is szerepel az élmezőnyben, közülük a L'Oreal Paris Elseve Extraordinary Hajápoló Olajra érkezett eddig a legtöbb vélemény, több mint 400. Értékelése 4,13, azt írtátok róla, hogy könnyen fésülhetővé teszi a hajat, fényt, phaságot ad neki, az illata kellemes és kiadós mennyiség lapul a pumpás flakonban. 
Az Isana Hajápoló Olaj Argán- és Napraforgóolajjal egy jóáras kedvenc, szintén a toplista elejéről, mely sokatok szerint tud mindent, amit egy hajolajtól elvárhatunk: selymesebb, fényesebb lesz a haj, kevés is elég belőle és látszódik a hatása. 
A Revox B77 Plex Bond Repairing Oil Olaplex dupe-ként látta meg a napvilágot, ám mostanra jobb értékeléseket gyűjtött be a Krémmánián, mint a neves versenytárs. Napraforgóolajat, szőlőmagolajat, moringaolajat és makadámiaolajat is tartalmaz, könnyed állagú, nem tapadnak tőle össze a hajszálak, többségében elégedett vélemények érkeztek ápoló, hidratáló hatására.
Az Aussie 3 Miracle Repair Oil Hajolaj is az egyik legnépszerűbb az olalunkon, 4,42-es értékelését azzal szerezte meg, hogy a sprőd hajat nagyo szépen simítja, ápolja, érdemes hajszárítás előtt is felvinni belőle. Az illatára is sok pozitív visszajelzés érkezett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése