BLOGKERESŐ

2023. január 17., kedd

Legendás kozmetikumok: Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion

A Legendás kozmetikumok posztsorozatban most egy régi nagy ikont hoztam nektek, mégpedig a hidratáló és bőrpuhító összetevőkben gazdag Dramatically Different Moisturizing Loiton+-t, ami a Clinique 3 lépéses programjának a befejező lépéseként indította a karrierjét a bőrápolás világában még 1968-ban.


A Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ (11 100 Ft / 50 ml és 18 900 Ft / 125 ml) egy bőrgyógyászok által kifejlesztett hidratáló balzsam normál és száraz bőrre, mely az ígéretei szerint selymessé varázsolja a bőrt és ragyogó megjelenést kölcsönöz, akár 54%-kal erősíti a bőr védőrétegét és a bőr nedvességtartalmát megkétszerezve biztosít kellemes, hidratált érzést egész napra.

A DDM hidratálók két féle változatban kaphatók - száraz bőrre a posztban szereplő loiton való, mely egy nagyon rövid összetevő listával rendelkező, a jól bevált ásványi olajra építő hidratáló. Az INCI lista rövid és egyszerű, leginkább emolliens anyagokat tartalmaz, illetve került bele vízmegkötő hatású hialuronsav és urea és bőrnyugtató összetevő (uborkakivonat) is. Mivel mentes irritáló anyagoktól, így a száraz, érzékeny bőrűeknek lehet megfontolandó választás alapkrémnek - igaz, a márka egyébként azt javasolja, hogy szükség esetén utána is használjunk (másik) hidratáló krémet, mivel ennek csupán a 3 lépéses program tisztítás-exfoliálása utáni optimális bőrállapot helyreállítás a funkciója!

Krémmánián jelenleg 63 vélemény alapján 3,74-re áll, és jellemzően ezeket írtjátok róla:

Pro:
  • kiválóan puhítja, nyugtatja a bőrt
  • könnyen felszívódik
  • nem zsírosítja a bőrt
  • tartós a hatása
Kontra:
  • kicsit túl "basic" az INCI az árához képest
  • az illatát páran nem találtátok túl kellemesnek

Összességében: Korrektül hidratál, biztonságos a formulája és kellemes érzetet nyújt a bőrön, viszont mivel semmiféle egyéb "hasznos anyagot" nem tartalmaz (sem antioxidánsok, sem peptidek, sem semmilyen standard anti-aging összetevő sincs benne), ezért mindenképp érdemes beszerezni mellé egy jó, magas hatóanyagtartalmú szérumot is.


Ti próbáltátok már? Vagy tervezitek kipróbálni? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése