BLOGKERESŐ

2023. június 29., csütörtök

Top hajpakolások, amik a stranszezonban (is) megmentik a hajadat

Az egyre melegebb nappalok és az erős UV-sugárzás mellé nyáron a klóros strandvíz és/vagy a sós tengervíz is becsatlakozik a tényezők sorába, melyek roncsolják hajunkat. A hajszálak szárazabbá, sprődebbé válhatnak, az olyan extrák pedig, mint a festés vagy hajformázás, még tovább ronthatják állapotukat. Épp ezért fontos, hogy rendszeres időközönként feldobjunk egy hajpakolást. Hogy milyet, arra mindjárt adunk néhány tippet.

Hajmaszkok használata

Míg balzsamot javasolt minden hajmosás alkalmával használni, addig hajmaszkot elég lehet alapjáraton heti egyszer beiktatni, hogy plusz ápolást adjon. Annak érdekében, hogy ne nehezítse el a hajszálakat, érdemes a leírásukban szereplő használati módot és időt betartani. 

Nyaralás idején picit változhat a helyzet, és akár kétnaponta is feltehetünk hajpakolást a hajunkra, ha úgy érezzük, a strandolás extrán igénybe veszi hajunkat. Segítségükkel elkerülhetjük a haj szöszösödését, sprődségét, csökkenthetjük a haj töredezettségét és általában is ellenállóbbak lesznek hajszálaink a külső hatásokkal szemben.

Krémmánia kedvenc hajmaszkok

Szép számmal találunk a Krémmánia adatbázisában is hajmaszkokat, mi most a legjobb értékelésekkel bírók közül mutatunk be néhány jó áras alternatívát.

Ez a filléres hajpakolás számít kategóriája kedvencének, a Serical Latte Tejproteines Hajpakolásra már több mint 1100 vélemény érkezett, és értékelése 4,22-es. Festett és szőkített hajra javasolt a használata, azt írtátok róla, hogy puhább, fényesebb lesz a haj tőle, könnyebben kezelhetővé, kevésbé gubancolódóvá válik. CGM hajápolásba is passzol, óriási mennyiség található a dobozban belőle.

A Kallos KJMN Keratin Hajpakoló Krém Keratinnal és Tejproteinnel az egyik legnépszerűbb hajpakolás a Krémmánián, bő ötszáz értékelés után is még 4,37-es átlaggal rendelkezik. A száraz, sérült haj regenerálását segíti, a tapasztalatok szerint sikerrel. Puhább, hidratáltabb lesz tőle a haj, csökken a sprődsége. Illata kellemes, nem tolakodó, ebből is hatalmas mennyiséget kapunk a pénzünkért.

Többféle Garnier hajmaszk is az élmezőnyben szerepel, ám közül is kiemelkedik a Garnier Fructis Macadamia Hair Food 3in1 Hajmaszk a maga 4,25-ös értékelésével. Hatalmas mennyiséget kapunk a pénzünkért, ami ár-érték arányban is vonzóvá teheti. Sokan balzsam helyett is ezt a pakolást használják. A tapasztalatok szerint szépen teszi a dolgát, a haj puhább lesz tőle, ám tényleg csak módjával a mennyiséget, ha túl sokat viszünk fel, elnehezítheti a hajszálakat.

A legtöbb hajpakolásban megtalálhatóak az ápoló olajak, az Aromax Ricinusolajos Hajpakolás Argánolajjal pedig a tömény hajápoló olaj. Nemcsak a hajat, de a fejbőrt is ápolja. Bár olaj, könnyen kimosható a hajból, hatása azonban megmarad. Érdemes hajmosás előtt felvinni, majd fél-egy óra múltán megmosni a hajat. Hajsluggingra is bevethető.

A Swiss-O-Par Mézes Hajkúra bár első ránézésre jelentéktelen, 4,32-es értékelése alapján mégis kipróbálásra érdemes hajpakolásnak számít. Kiszerelése miatt nyaralásra is praktikus, egy vagy kettő semmi helyet nem foglal a bőröndben. A tapasztalatok alapján a haj valóban puhább, könnyebben fésülhetőbb tőle. Fényesebb, selymesebb lesz a hajkoronánk és finom illatot is kölcsönöz neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése