BLOGKERESŐ

2023. augusztus 1., kedd

Havi kedvencek - 2023 július

Javában tombol a nyár, ám néhány újdonságra az elmúlt hetekben is felkaptátok a fejeteket, vagy épp eddigre ért be az első hetek próbálgatásainak gyümölcse, és osztottátok meg véleményeiteket. Mutatjuk közülük a kozmetikumokat, amik a legtöbb Krémmániás véleménye szerint kiérdemelték, hogy júliusi havi legek legyenek kategóriájukban.

Arcápolás


A The Ordinary Natural Moisturizing Factors + Beta Glucan egy nyár eleji újdonság a márkától, ami 4,5-ös átlaggal nyitott nálunk. Telen van szuper hidratáló hatóanyagokkal, ceramidokkal, állaga könnyed és persze illatmentes is. Zsíros bőrre is szuper a vélemények alapján, szépen felszívódik és régetezős rutinba is megállja a helyét. A fényvédő vagy smink sem kezd kukacoskodni felette. Volt azonban akinél picit ragacsos volt, és előfordulhat, hogy a dehidratált vagy száraz bőrnek kevés lesz önmagában a hidratáló ereje. 
Nagyon jól indult nálunk a Helia-D új termékcsaládja, júliusban két újdonságukat is havi legek közé tornázták fel a vélemények. Közülük az egyik a Helia-D Hydramax Mélyhidratáló Krémgél Normál Bőrre, ami a hidratáló összetevők mellett peptidet is tartalmaz. Könnyed állagú, szépen felszívódik és a hidratáló hatását is dicsértétek. Aki most nyáron esetleg nappalra soknak érezte fényvédő alá, az éjszakai krémként akkor is dicséretben részesítette, az ősz beálltával pedig számukra is megfelelő lehet a reggeli rutinban is. Összpontszáma 4,11.
A Helia-D Hydramax C-Vitamin & Hialuron Duo kiváló, 5,0-ás értékeléssel alapozta meg jó hírnevét. A szérum illatmentes, C-vitamin származékot tartalmazó, így kibontás után is nyugodt szívvel a piperepolcon tárolható készítmény, ami többféle molekulasúlyú hialuronsavat is tartalmaz. Árban abszolút a jó áras kategóriába tartozik még, nincs ragacsos érzet felszívódás után, így reggeli rutinban nemcsak hasznos de kényelmes is, pláne, hogy a fényvédő, alapozó is szépen megfér felette. Talán csak azt sajnálhatjuk, hogy nem tudni, hány százalék a C-vitamin tartalma.
Az Estée Lauder Nutritious 2-In-1 Foam Cleanser egy egészen elegáns INCI-vel megáldott arctiszító, illatanyag nélkül. Állaga krémes, kevéske víztől is szépen felhabzik. A vélemények alapján azonban nem kell tőle tartani, hogy túltisztítja a bőrt, a tapasztalatok szerint húzódó érzéstől sem kell tartani. Kellemes érzés a bőrnek a használata, sminklemosásra azonban önmagában nem biztos hogy elegendő. Értékelése 4,5. 

Testápolás & illat


A Dove Care By Nature Uplifting Krémtusfürdő Mangó Vajjal és Mandula Kivonattal 4,5-ös értékeléssel zárta júliust, amit olyan vélemények alapján érdemelt ki, miszerint nem szárítja a bőrt, krémes érzetű, ám használat közben szépen felhabzik, kifejezetten kellemes használni. Megfelelően tisztítja a bőrt, talán a mangós illata volt picikét megosztó, ám ez már tényleg csak egyéni preferencia kérdése.
A Balea Summer Sunset Testápoló értékelése 4,12-es, és talán e körül is fogja zárni nálunk, hisz limitált szériás bőrápolóról van szó. A csomagolása sokatokat elcsábított, ám virágos, könnyed illat helyett inkább egy nyárias, édeskés illat fogad, ami néhányatok szerint picit olyan, mint a szolis illat. Állaga krémes, kell kicsit kenegetni, de felszívódás után nem ragacsos és a többség elégedett volt hidratáló hatásával is.
Ha valaki keresi a "kicsit mást", akkor az indiai mosódió alapú Skin Super Good Tusfürdő izgalmas termék lehet - és talán megosztó is. Értékelése 4,86, ami alapján kipróbálásra érdemes, vegán, leírása alapján tele bio összetevőkkel. Fő tisztító összetevője azonban egy SLS-nek megfelelő komponens, akinek érzékeny rá a bőre, számoljon ezzel. Máskülönben azt írtátok, egyáltalán nem szárítja a bőrt, szépen tisztít és szuper illatokban kapható.
A Sol de Janeiro Cheirosa '71 Haj- és Testpermet egy finom édes, vaníliás jellegű süti illat, igazi gourmand ínyencség. Inkább télies illat, mégis, most nyáron is hódít. Tartóssága remek, igaz, hogy testpermet, mégis a legtöbben nap végén is éreztétek ruhátokon az illatát. 

Hajápolás


Az aussie SOS Supercharged Repair Hajmaszk 4,69-es értékelését annak köszönhetően érte el, hogy a visszajelzések szerint a haj szuper puha és hidratált lesz tőle. Egyáltalán nem nehezíti el, jól kimosható, az illata pedig megnyerő. A tégelyes kiszerelésnek hála az utolsó cseppig el tudjuk használni. 
A Batiste Bare Szárazsampon ötcsillagos értékeléseit többek közt azért kapta, mert nagyon enyhe az illata, így nem fullasztó, nem lesz fehér tőle a haj, a zsíros hatást remekül eltünteti, és később sem pereg ki a hajból. A fejbőrt nem szárítja, illetve nem irritálja, nem okoz viszkető érzést.
A Revox Multi Peptides for Hair 4-es átlaggal zárta a hónapot, azt írtátok, valóban mérsékelte a hajhullást, rendszeres használat mellett észrevehetően sűrűbb lett a haj, illetve kevesebb hullott, jó hatással volt a fejbőrre. A hajat többeknek is zsírosította, igy volt, aki emiatt célzottan a hajmosás előtti napokon vetette be, ám az eredmény kárpótolta kipróbálóit. 
Az Oxygeni Hair Hair Loss Shampoo a ritkuló hajra ajánlott sampon, mely mellé balzsam is kapható. Nem olcsó, de van próbaméret, ha felkelti az érdeklődésed. Máskülönben a normál kiszerelés kiadós, és első véleményezője szerint erősíti a hajat, egészségesebbé teszi a fejbőrt, vagyis betartja az ígéreteit.


Ti miket szerettetek legjobban ebben a hónapban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése