BLOGKERESŐ

2023. július 28., péntek

Arcpermet & termálvíz spray körkép

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nálam igazán csak a nyár az arcpermetek szezonja, ilyenkor gyakrabban nyúlok értük tonik vagy esszencia kiváltására, de nap közben is szívesen frissítem fel velük az arcbőrömet. Nem csak igazi kis addiktív tünemények, de a bőrnek is jót tesznek - hidratálnak, frissítenek, nyugtatnak. Íme ehhez a KM legjobbjai!

Hidratáló arcpermetek


A Krémmánia TOP arcpermete már évek óta a MAC Fix+, ami már 348 véleménynél és 4,24 pontnál jár, aminek azóta már különféle illatosított (rózsás, levendulás, kókuszos, stb.) verzióival is előrukkolt a márka. Az összetevőlista elején máris olyan hatásos bőrnyugtató összetevőkbe futhatunk, mint az uborka, a zöld-tea, és a kamilla kivonatai, nem csoda, hogy a vélemények többsége szerint kellemesen nyugtató érzést nyújt a bőrnek. Van benne még néhány öregedésgátló antioxidáns (pl. koffein és aminosav), továbbá vízmegkötő összetevők is (az egyik kedvencem, a panthenol is megtalálható benne), amik a bőr hidratálásáról gondoskodnak. Sokan sminkelés előtt és után is használják, nagyon szép bőrfényt ad az arcnak és segít a különféle sminkrétegek egységesítésében, a poros hatás eltüntetésében is. Részletesebb elemzést, további felhasználási tippeket és szerkesztői tapasztalatokat itt olvashattok róla.
Az olcsóbb árkategória legje a 103 véleményes és 4,24 csillagos Helia-D Helia-D Botanic Concept Frissítő Arcpermet Szőlőkivonattal, ami alig 1150 Ft-ba kerül. Az összetételét tekintve a hidratálásért egy kukorica cukorból származó, selymes érzetet nyújtó vízmegkötő összetevő és glicerin felel, de találhatunk még benne szőlő gyümölcskivonatot is, mely némi antioxidáns, valamint nyugtató, hidratáló és tápláló hatással van a bőrre.
A Clinique Moisture Surge Arcápoló Spray Szomjas Bőrre egy remek alkohol-és illatmentes alternatíva - bőrnyugtató ázsiai gázlóaloe vera és kamilla kivonatokat, antioxidáns hatású koffeint,  E-vitamint és éleszőkivonatokat (ez utóbbiak segítik a szövetek regenerálódását is) találhatunk benne, sőt, még a legjobb vízmegkötő hatású összetevőkként számon tartott cukorfélékből  is került bele. Többen is arról számoltatok be vele kapcsolatban, hogy már önmagában is látványosan hidratálta a bőrötöket.
Szintén nincs alkohol és illatanyag a NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mistben, ellenben került bele tekintélyes mennyiségben Superoxide Dismutase (SOD), ami egy szuper hatékony antioxidáns, aminek a különlegessége, hogy a kollagénromboló szabadgyökök semlegesítésének folyamatában nem elhasználódik, mint a legtöbb "sima" antioxidáns, hanem csak katalizálja (vagyis elősegíti, gyorsítja) a folyamatot és hosszan aktív marad. A vélemények szerint remekül hidratál, nyugtat, pikk-pakk megszünteti a bőr húzódását.
A natúr vonalon szívből tudom Nektek ajánlani Adrienne Feller virágvizeit - az Aromazen Flora Arcpermet kizárólag különféle virágokból kinyert vizeket és kivonatokat tartalmaz, például bőrfeszesítő, bőrnyugtató hatású damaszkuszi rózsavizet, magas C vitamin tartalmú csipkebogyó kivonatot, vagy épp erős antioxidáns és vízmegkötő hatású hársfavirág kivonatot. Nagyon kellemesen frissíti, tonizálja a bőrt, remek eleme lehet az arcápolási rutinnak!
Végül pedig a luxus kategóriában a neroli- és rózsa (sokak szerint medvecukor) illatú Omorovicza Magyar Királynő Permet különlegessége, hogy szinte azonnal beszívja a bőr, amit az is segít, hogy az adagolófeje is egész finomra porlasztja el az agyagot, vagyis az arcpermetek többségével szemben egyáltalán nem "köpköd".  Az egyik krémmániásunk frappáns véleménye szerint "a burzsoá életérzés elengedhetetlen állomása"... ☺


Termálvíz sprayk



Az arcpermeteket termálvíz sprayket sokan letudják egy kézlegyintéssel, pedig közel sem egyenértékűek mondjuk egy sima palackozott vízzel. A sima csapvízzel ellentétben a termálvíz permetekről nagy általánosságban elmondható, hogy  kiszerelésük révén sterilebbek, valamint jobb esetben olyan ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdagok, mint mondjuk az antioxidáns hatású szelén vagy cink ezért amellett, hogy kiválóan tonizálják, és frissítik a bőrt, nyugtató, és némi öregedésgátló hatással is bírnak, ami a csapvízről, sőt, még egy sima ásványvízről sem mondható el. Egy sima ásványvízben egyébként is általában kálcium, magnézium és hidrogén-karbonát teszi ki az oldott ásványi anyagtartalom zömét, nagyjából hasonló koncentrációban, mint a csapvíz esetében, ergo nem vagyunk vele sem előrébb, mint a csapunkból folyó vízzel. A Krémmánia legnépszerűbb arcpermetje jelenleg 4,69 csillaggal és 238 véleménnyel a kiemelten magas ásványi anyag tartalommal bíró, izotóniás Uriage Termálvíz Spray. Az "ezüstérmes" 4,69 csillaggal és 238 véleménnyel az antioxidáns hatású szelénben kifejezetten gazdag La Roche-Posay Termálvíz Spray, a harmadik legnépszerűbb darab pedig 4,41 csillaggal és 75 véleménnyel Avené Termálvíz Permet Spray, mely nyomelemekben gazdag Avene termálvizet tartalmaz.

További arcpermeteket & termálvizeket az arcpermetek kategóriában találtok! 


Ti használtok termálvíz sprayket vagy arcpermeteket? Beváltak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése