BLOGKERESŐ

2023. december 8., péntek

Vaníliás parfümök télre, amik elcsábítanak

Karácsonyi listákra és piperepolcokra való vaníliás illatálmokat mutatunk be. Olyan női parfümöket, melyeket meghatároz a vanília édessége, ami néhol gyümölcsös jegyekkel, vagy épp a dohány karcosságával, esetleg a só illatával elegyedik.



BYREDO VANILLE ANTIQUE EDP



2022-es illatról van szó, ami nők és férfiak számára egyaránt vonzó lehet. Kifejezetten hosszan tartó illat, amelyben a szilva illata elegyedik a vaníliával, bekapcsolódik hozzájuk egy kis ámbrás, pézsmás jelleg is. A vanília édessége így esetében egy karakteresebb, mélyebb jelleget kap. Még kevesen fedezték fel nálunk, kíváncsian várjuk, miként alakul karrierje a Krémmánián.


LANCÔME HYPNOSE EDP



A téma klasszikusa, ami 2005 óta hódít.Nálunk 190 vélemény után is 4,4 feletti a pontszáma, illatában a  golgotavirág, jázmin, valamint a vanília és vetiver keverednek. Határozottan nőies, tartós illat, ám nem tolakodó. Az őszi-téli időszak igazi kedvence lehet. 


DOLCE & GABBANA THE ONE



Szintén toplistás illat a vaníliás parfümök közt, a Krémmánián már több mint 240 rajongót gyűjtött maga köré, értékelése pedig 4,28. A véleményeket szépen összegzi kuszkusz17, aki úgy van vele, hogy  "Lehet bármennyi illatom, lehet akármilyen drága, akármilyen ritka, akármilyen fineszes, The One az a parfümöm, aminek egyetlen cseppjétől sem válnék meg semmilyen körülmények között vagy rábeszélés hatására." Hosszan tartó, igazi luxus érzetet nyújtó illat, kimondottan nőies.


DIOR HYPNOTIC POISON EDT


A legnépszerűbb Dior illat a Krémmánián, az orientális-vaníliás illat 1998-as megjelenése óta hódít világszerte. Enyhe marcipános, keserű mandulás jelleg érződik benne, mégis édes, ám démoni módon. Nem szende kislányok illata, rendkívül nőies, gyakori, hogy esti, alkalmi parfümként jellemzik, amit tudni kell viselni. Kifejezetten hosszan tartó, különleges elegy. 


JO MALONE VANILLA & ANISE COLOGNE



Férfiak és nők számára egyaránt ajánják ezt az illatot, melyben a vaníliát a csillagánizs és megannyi virág tesz különlegessé. Összességében egy virágos, gyümölcsös gourmand illatról van szó, ami jóval több a vanília édességénél. A Krémmánián egyelőre kevés, ám annál pozitívabb vélemény olvasható róla, amelyek alapján érdemes megillatolni annak, aki a vaníliás parfümöktől vár egy kis egyedi, különleges csavart is.


JULIETTE HAS A GUN VANILLA VIBES EDP



Az illat abszolút különlegessége, hogy az édes vaníliát a só illatjeggyel elegyítik, és kettősüket teszi még izgalmasabbá az orchidea. Van egy kis krémessége, lágy púderessége, gourmand fíling nélkül csábít, helyette tengerparti hangulatot csempész képzeletünkbe.


TOM FORD TOBACCO VANILLE EDP


Miként a neve is elárulja, az ikonikus illatban a vaníliát a dohánnyal elegyítették, ám itt nem álltak meg: a kakaó és a fűszerek illatjegyeivel tették még izgalmasabbá a parfümöt, ami kifejezetten a téli időszak ékköve lehet. Markáns illat, amiből egy picike fújás is elég, hogy érvényesüljön - hogy kin? Férfiakon és nőkönt egyaránt, mert amennyire maszkulin, épp annyira feminin is.


GUERLAIN ANGÉLIQUE NOIRE EDP


Szintén unisex illatról van szó, mely egy picit talán mégis a nőies jelleg felé hajlik. Igazi luxus érzetet nyújtó, puha, körbeölelő illat, mely eddig ötcsillagos értékeléssel büszkélkedhet nálunk. Fűszeres, de kifinomult, igazi téli illat, amiből egy picike fújásnyi elég, úgy is elkísér minket egész nap.


YVES SAINT LAURENT BLACK OPIUM EDP


Méltón zárjuk listánkat: az YSL ikonikus illatával. 2014-es indulása óta töretlenül hódít, nálunk már 490-en véleményezték, értékelése 4,1. Édességébe a kávé és meleg, fűszeres jelleg keveredik, elsősorban a hűvösebb hónapok illata. Nőies, elegáns, szexi, nem véletlen, hogy annyi flanker jelent már meg és oly sok olcsóbb másolata látott napvilágot az elmúlt évek alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése