BLOGKERESŐ

2024. április 19., péntek

Az SPF50+ védelem az ajkaknak is jár!

Az ajkak fényvédelme legalább olyan fontos mint arcunk, testünk bármely más négyzetcentijének óvása, mégis, gyakori, hogy megfeledkezünk róla. Vagy ha kerül is rá egy kevés a reggeli fényvédőből, az bizony gyorsan lekopik. Ezért fontos, hogy olyan SPF fényvédelmet nyújtó ajakápolóval szerelkezzünk fel, melynek segítségével bármikor pótolni tudjuk a védelmet.


Ezért fontos az ajkaink fényvédelme

Azon felül, hogy ajkaink bőre esetén is ugyanúgy fennáll a napégés, a bőrrák kialakulásának és a bőr öregedésének a kockázata, még az is az UV-védelem fontosságát hangsúlyozza, hogy szánkon a bőr jóval vékonyabb, érzékenyebb mint másutt. 

A napfény expozíciója száríthatja, érzékenyebbé teheti az érzékeny bőrt, érdemes odafigyelni ezért, hogy milyen módon gondoskodunk fényvédelméről. Jó dolog, ha a reggeli krémből ajkainkra is teszünk, ám lássuk be, ez nem a legjobb ízű megoldás. Ráadásul bármennyit is kenünk és bármennyire is igyekszünk, gyorsan lekopik az evés-ivással, akárcsak a rúzs.

Fájdalom, olyan rúzst még nem találtak fel, ami SPF 50 vagy akár csak SPF 30 védelemet kínál. Ezt a terepet a formulázások istenei meghagyták a balzsamok számára - szerencsére ott azért adódik néhány, ami enyhe színt is kölcsönöz az ajkaknak. Hogy melyek ezek, lenti válogatásunkból megtudhatjátok.

Krémmánia kedvenc SPF50+ ajakbalzsamok és ajakápolók


A Bepanthen Derma SPF50 Ajakápoló friss újdonság a Krémmánián. Szuper, hogy a bőrvédő, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató készítményeiről ismert márka ötvözte képességeit és a fényvédő hatóanyagokat ebben a stiftes készítményben. Ráadásul árban is baráti, kíváncsian várjuk, milyen véleményekkel indul el Krémmániás pályafutása.
A Blistex Ultra SPF50+ alapos hidratálást, védelmet és széles spektrumú fényvédelmet ígér. Egészen fura, hogy eddig még csak egy vélemény érkezett rá - igaz az ötcsillagos. Kipróbálója azt írta, nem hagy fehér réteget, finoman csillogó és szépen teszi a dolgát minden tekintetben.
Paula's Choice Lipscreen Lip Balm SPF50 a márkához illően hibátlan INCI-vel büszkélkedhet, és hozzá illően pozitív véleményekkel. Nincs kellemetlen íze, az ajkakat hirdatálja, ápolja. Illatmentes és színezékmentes a készítmény.
A Bondi Sands SPF 50+ Ajakápoló többféle illatban is elérhető, képünkön a görögdinnyés változatot látjátok. A gyümölcs színével nem büszkélkedik, ám kókuszolajat, E-vitamint is tartalmaz, és széles spektrumú fényvédelmet biztosít az ajkaknak. 

Színezett SPF50-es ajakbalzsam





Az SPF50-es ajakápolókkal sem lehetne Dunát rekeszteni, színezett változatot pedig egyenesen úgy kell vadászni. A viszonylag egyszerűen beszerezhetők közé tartozik a Camaleon Színezett Ajakbalzsam, amiben shea vaj, avokádó olaj és E-vitamin dolgozik az ajkak bőrének puha ápoltságáért. Ráadásul három, hétköznapokra ideális árnyalat közül választhat, aki kipróbálná.
A Hello Sunday The Mauve One Tinted lip balm SPF50 a brit, fényvédőkre specializálódott márka színezett, fényvédős ajakápolója, ami a bogyós gyömölcsök illatát és ízért kapta a széles spektrumú fényvédelem mellett.
Végül egy ausztrál márka ötféle színben is elérhető ajakápolóját mutatjuk be, a Natio Tinted Lip Balm SPF50+-et, ami kakaóvajat, shea vajat és lanolint is tartalmaz, hogy ne csak az UV-sugárzástól védje az ajkakat, de ápolja is őket. A színek természetesek, kellemesen látványosak és az ígéretek szerint nem jár melléjük ragacsos formula. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése