BLOGKERESŐ

2010. szeptember 5., vasárnap

Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?

A KrémMánia összetevő szótárába mindeki felvehet új összetevőt, illetve készíthet leírást azokhoz az összetevőkhöz, amiknek még nincs szöveges magyarázata. Néhány tipp olyan megbízható forrásokra, ahol utána nézhetsz, mi is egy összetevő:
  1. CosIng: Az EU hivatalos kozmetikai összetevő adatbázisa, melyben csaknem minden összetevőről megtudhatod, hogy mi a funkciója. A KrémMánián az összetevők funkció besorolása a CosIng adatbázisa alapján automatikusan történik.
  2. Paula Begoun összetevő szótára: Ebben az összetevő szótárban sajnos elég sok összetevőt nem találhatsz meg, viszont ami szerepel benne, annak rövid, közérthető, tudományos folyóiratcikkekkel alátámasztott leírása van.
  3. FutureDerm összetevő szótára: Néhány kiemelt összetevőről részletes, tudományos kutatások eredményeit bemutató írást találhatsz Nicki Zevola bőrgyógyász Phd tanuló blogján.
  4. SmartSkinCare: Különösen a fényvédő összetevők terén kiváló forrás a SmartSkinCare, ahol egy biológus Phd próbál megbízható, üzleti érdeketől mentes összefoglalókat írni a szépségápolásról.
  5. TruthInAging: Az összetevő szótárban az információ forrását mindig megjelölő, viszonylag tényszerű szöveges leírásokat olvashatsz az összetevőről.
Természetesen egy Google keresés mindig hasznos, ha szeretnéd megtudni, mi is az összetevő. Próbáld az információt hiteles (legjobb, ha tudományos folyóiratokra hivatkozó, üzleti érdekektől mentes) forrásokból venni. És ha már utánanéztél, mi is egy összetevő, segíts másoknak azzal, hogy leírod azt a KrémMániára is! És ne felejtsd el megjelölni az információ forrását.

4 megjegyzés:

  1. Én a http://www.cosmeticsdatabase.com-on szoktam nézelődni, nagyon hasonlít a tiétekre.

    VálaszTörlés
  2. Igen, az az EWG adatbázisa,és a krémmánián a biztonsági pontok onnan származnak. Ebben az írásban részletesen is olvashatsz róla: http://blog.kremmania.hu/2010/07/ewg-es-skin-deep-mi-is-ez.html

    VálaszTörlés
  3. Én meg a http://codecheck.info -t használom a leggyakrabban. Örülök, hogy van végre magyar nyelvű összetevő-elemző oldal is! Köszönjük :]

    VálaszTörlés
  4. az http://antalvali.com/hatoanyagkereso is megbizhato

    VálaszTörlés