BLOGKERESŐ

2010. november 12., péntek

Krém elemzés: Mit kínál a Nivea a bőrünk öregedése ellen?


Európa szerte az egyik legnépszerűbb, drogériákban kapható márka a német Nivea. Most annak próbálok utána járni, hogy a Nivea mit is kínál bőrünk öregedése ellen.

Áttekintés: A Nivea honlapját megnézve azt látjuk, hogy három termékcsalád is van, melyek a bőrünk öregedése ellen próbálnak tenni. A ránctalanító arcápolás kategóriába a híres Q10 termékcsalád tartozik, valamint a viszonylag újabb DNAge család, míg a bőrmegereszkedés gátlás kategóriába az Expert Lift termékcsalád. Hogy mi is a különbség a három fenti termékcsalád között, melyiknek mi a hatóanyaga és melyiktől mit várhatunk reálisan, ez következik most.

Q10 Plus termékcsalád: A termékcsalád sztár összetevője a Coenzim Q10 (Ubiquinone), mely egy valóban hatásos és kiváló antioxidáns. A Nivea honlapján erre az egy antioxidánsra alapozva olyan ígéreteket olvashatunk, hogy „a finom ráncok egy éjszaka alatt elhalványulnak”, „a mimikai ráncok 3 héten belül csökkennek”, „a mélyebb ráncok mindössze 4 hét után csökkennek”. Bármilyen remek antioxidáns is a Q10 az előző állítások egyikének sincs semmiféle realitása. Az antioxidáns mivoltából következik, hogy az a már meglévő ráncokon nem igen segít, hanem késleltetni tudja az újabb ráncok megjelenését. Bár a Q10 család kommunikációjában a Nivea említésre sem méltatja (viszont az Expert Lift termékcsaládnak ugyan ez az összetevő fontos hatóanyaga :)) a Q10 mellett még egy „hatóanyag félét” találunk a család termékeiben, ez pedig az ánizs kivonat (Expert Lift családnál fogok róla írni, a Nivea kommunikációjához igazodva :)).

DNAge termékcsalád: Mint áttörő újítást tartalmazó termékcsaládot dobta piacra a Nivea a DNAge termékeket. Az áttörő újítást lényegében a következő két összetevő kombinálása jelenti: folsav és kreatin. A Beiersdorf (a Nivea tulajdonosa) szerint ez az összetevő kombináció képes a nap által okozott bőr regenerálására valamint védelmet nyújt a további DNS károk ellen és természetesen csökkenti a ráncokat. Sajnos ezen állítások alátámasztására semmiféle a Beiersdorftól független forrást nem találtam, se olyan írásokat, hogy plasztikai sebészek mennek csődbe mióta a DNAge termékek a piacon vannak. Ha Te mást tapasztaltál, akkor írj véleméyt a Krémmánián! :)

Expert Lift termékcsalád: A termékcsalád állítólag feszesebbé és kontúrosabbá teszi az arcbőrt, méghozzá mindössze a következő kettő hatóanyagnak köszönhetően: ánizs kivonat (ami a Q10 krémekben is van, viszont ott valamiért meg sem említik), amit a hangzatos „Bioxilift” néven marketingel a Nivea. A magyar honlapon az szerepel, hogy ez az összetevő „elősegíti a bőr szerkezeti összehúzódását”, ami egy teljes félrefodítás, merthogy a Bioxilift ha bármire is képes, az pontosan ennek az ellenkezője, azaz ellazítja a mimikai izmokat a bőrben (vagyis a most divatos helyi „Botox” szerű hatású összetevő szeretne lenni) és ezáltal simítja a ráncokat. Az ánizs kivonat mellett a másik hatóanyag a hialuronsav, ami az egyik legkiválóbb hidratáló anyag. Mint kiváló hidratáló anyag a hialuronsav valóban képes lehet átmenetileg a „szárazság” ráncok kisimítására, valódi ránctalalnító hatása azonban nincsen.

Te próbáltad már valamelyik Nivea bőröregedés elleni terméket? Ha igen, írd le a tapasztalatodat a Krémmánián!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése