BLOGKERESŐ

2011. január 17., hétfő

Paula Begoun, Paula's Choice és a Beautypedia



Magyarországon azt hiszem nem annyira ismert ki is Paula Begoun és mi az a Beautypedia meg a Paula's Choise, pedig több okból is érdemes megismerkedni a névvel.

Szóval ki az a Paula Begoun? Több mint 25 évvel ezelőtt Paula Begoun sminkesként és parfümériákban dolgozó eladóként kezdte a karrierjét. Ami megkülönböztette Paulát a többiektől, az az volt, hogy nem volt hajlandó az üres marketing szövegek terjesztésére, zavarta, ha azt kellett mondania, hogy egy hidratáló megszünteti a ráncokat, vagy egy tonik eltünteti a pórusokat. Egyéni nézeteinek köszönhetően hamarosan elkezdett szerepelni a helyi tévében, majd megírta első könyvét, a "A kék szemfestéket be kéne tiltani" címmel (Blue Eyeshadow Should Be Illegal). Ezt követte hamarosan egy következő könyv a "Ne idulj el nélkülem a parfümériába" (Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me) című, mely egy igazi bestseller lett, és Paulát híressé tette egész Amerikában.

Ez utóbbi könyvében Paula konkréten kielemzi a piacon kapható termékeket, és elmondja, hogy melyik mire képes a benne lévő összetevők alapján. Ami Paulának hitelt ad, az az, hogy a véleményét mindig a tudományos kutatásokra, a bőrgyógyászati folyóiratokban megjelent cikkekre alapozza. Paula Bougon kozmetikai összetevő szótára az egyik első volt azok között, ami az érdeklődő, tudatos vásárlóknak próbálta lehetővé tenni, hogy megértsék mi is van a krémekben. Az összetevők leírásánál mindig megtalálhatjuk a hivatkozásokat a megfelelő tudományos cikkekre. Lényegében a könyv online változata a Beautypedia, egy hatalmas kozmetikai adatbázi az Amerikában kapható kozmetikumokról Paula Begoun és csapata véleményével. A Beautypedia nem ingyenes, néhány dolláros havi díjjal lehet előfizetni rá. Év elejei jó hír azonban, hogy januárban és februárban ingyenes az oldal! Sajnos Amerikában és Európában sok termék különböző, de ezzel együtt is érdemes egy kicsit olvasgatni és tanulni. Például ha bánkódunk, hogy miért nincsen pénzünk olyan luxus termékekre mint a La Prairie, akkor érdemes néhány La Prairie elemzést elolvasnunk a Beautypédián, és valószínűleg némileg megvigasztalódunk. :)

És végül innen már könnyű kitalálni, hogy mi is a Paula's Choice. A Paula Begoun átlal alapított kozmetikai márka, amit Magyarországon is könnyen beszerezhetünk internetes rendeléssel. Megnézve a márka összetevő listáit, általában remek ár-érték arányt képviselnek, illat és színezék mentesek, érdemes a márkára gondolni, amikor krémet keresünk.

6 megjegyzés:

  1. Ha van valami, ami tényleg jó, akkor az Paula 2%-os BHA kréme. Tág pórusokra egyszerűen zseniális, amúgy meg fiatalít, egységesít, szóval tökéletes.

    VálaszTörlés
  2. Igen, van vagy 10 féle Paula BHA különböző erősségben, állagban. Itt van kettő már a krémmánián is: Paula BHA

    VálaszTörlés
  3.  szívesen vennék paulás terméket, de hogyan lehetne magyarországon ezt megoldani?

    VálaszTörlés
  4. Online lehet rendelni innen: 
    http://www.paulaschoice.hu/ :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Ez a könyv kapható könyvesboltokban, akár magyarul, akár angolul?

    VálaszTörlés
  6. Angolul kapható csak és online az európai PC boltból, szóval itthon sajnos nem olyan egyszerű beszerezni....

    VálaszTörlés