BLOGKERESŐ

2011. április 13., szerda

Hidratáló krémek reggelre

Megelőzés, megelőzés és megelőzés.... Ennek vagyok a híve, merthogy az sokkal könnyebb és kellemesebb dolog, mint a már meglévő ráncok kezelése. A megelőzésnek pedig a ma ismert legjobb módjai a fényvédők és az antioxidánsok. Minden jól összeállított reggeli bőrápolási rutinban ott a helye nekik. Ha ügyesen választunk, akár egy krémmel is megoldhatjuk ezt dolgot. Íme négy krém, amikben az a közös, hogy megfelelő fényvédelmet adnak és még antioxidánsokat is tartalmaznak:

1. A drogériából:  A Nivea Q10 család reggeli krémje SPF 15 fényvédelmet biztosít, és véd az UVB és az UVA sugarak ellen is. Ezen kívül E vitamint és Q10-t is tartalmaz, amik remek antioxidánsok. Szintén plussz pont a shea vajért, és a kevés illatanyagért. Szerintem összetevők alapján a híres Q10 termékcsalád legjobb tagja. Te próbáltad már ezt a krémet? Itt mondj róla véleményt!
2. A patikából: A La Roche Posay C vitaminos termékcsaládjának a nappali krémje a Redermic XL krém, ami szintén SPF 15-s védelmet ad. Plussz pont a krémnek, hogy nem csak a pontos UVB védelmet mondja meg (az SPF érték az az UVB sugarak elleni védelemet jelzi), hanem azt is lehet tudni, hogy PPD 9-s az UVA sugarak elleni védelme. Szintén plussz pont, hogy tudni lehet, hogy 5% tiszta C vitamin van a krémben, ami nem csak hogy remek antioxidáns, még talán a bőr saját kollagén termelését is serkenti. És akkor a gotu kóla kivonatot még nem is említettem..... Ha próbáltad már a krémet, itt mond el a tapasztalatod!

3. A parfümériából: A Clinique Youth Surge krémje a második legnépszerűbb fényvédős hidratáló a krémmánián. Antioxidáns és hidratáló összetevők hada mellett SPF 15-s fényvédelmet ad, és 5 lelkes vélemény is mellette szól. Mindenképp remek hidratálókrémnek tűnik reggelre. Ha Te is próbáltad már, itt írj véleményt!
4. A bioboltból: A Lavera öregedés gátló fényvédő krémje tisztán fizikai fényvédelmet ad a benne lévő titanium dioxid és zinc oxide révén. Ezen kívül E vitamin és C vitamin tartalma révén antioxidánsokkal is ellátja a bőrt. És akkor még nem említettem az egyéb remek összetevők hadát, mint a hialuronsav, olíva olaj, jojoba olaj, shea vaj vagy aloe vera. Remek összetevő lista, elfogadható ár, mi kell még?  :) Próbáltad már? Katt ide a vélemény íráshoz!
Te milyen hidratálót használsz reggelre?

8 megjegyzés:

  1. Nem semmi, pont ezek után kutattam 2 napja:-)

    VálaszTörlés
  2. Szeretném megköszönni a posztot, sokat segítettél!

    VálaszTörlés
  3. Köszi momo, örülök, hogy tetszett a poszt. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Nekem rozáceás a bőröm és eddig Eucerin termékeket használtam, de lassan valami ránctalanítást is be szeretnék iktatni (így 28 felé). Szerinted ezek közül melyiket használhatnám?

    Előre is köszönöm!
    Bori

    VálaszTörlés
  5. Összetevők alapján szerintem mind a négy krém klassz, szóval válaszd azt, ami a legszimpibb. :)

    VálaszTörlés
  6. apolka szerinted terhesen is lehet ezeket a kremeket hasznalni?

    VálaszTörlés
  7. Igen, úgy tudom, hogy a fényvédő krémek használhatók terhesen is. Ha nagyon-nagyon óvatos akarsz lenne, akkor esetleg válassz fizikai fényvédős krémet (amiben zink oxid és titanium dioxid van), de a kémiai fényvédő is ok elvileg.

    VálaszTörlés