BLOGKERESŐ

2011. május 16., hétfő

Alumíniummentes dezodorok

A helyzet az, hogy nem találtak még fel hatékonyabb izzadásgátló összetevőket, mint az alumínium származékok. A leggyakrabban használt alumínium féle az alminum chlorohydrate, mely egészségügyi szempontból az egyik legtöbbet vitatott kozmetikai összetevő. Hogy valójában mennyire káros is, azt nehéz tudni: lehet olvasni olyat is, hogy csoda, hogy él az, aki alumíniumos dezodort használ, meg olyat is, hogy valójában nem is gonosz ez az összetevő. A Wikipédia a hosszú távú használatot az Alzheimer kórral és a mellrákkal is összefüggésbe hozza, míg Paula Begoun egy olyan tanulmányra hivatkozik, ami szerint pont hogy nincs is összefüggés a mellrák és az aluminum chlorohydrate között. Az EWG az alsó közepes kockázatú (4 pont) összetevők közé sorolja ezt az alumínium sót.

Szóval, hogy káros-e az alumínium vagy sem, azt nem tudom, de tény, hogy egyre többen váltanak alumentes deora.  Ezért összegyűjtöttem a Krémmániáról az eddig feltöltött és véleményezett alumentes deókat. Népszerűségi sorrendben a top 5 alumíniummentes dezodor a Ti véleményeitek alapján:

 1. Alverde Körömvirágos Dezodor: 5-ből 3.9 pontot ért el 8 vélemény alapján ez a deo. Nem csak alumíniummentes, de csupa természetes anyagokat tartalmaz. Spéci tipp mia-tól, hogy szódabikarbónával még hatékonyabbá tehetjük. :)

 2. Nivea Pure and Natural Lotusz Deo Stift: Bár megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire jók is az összetevői ennek a Nivea dezodornak, mindenesetre tény az, hogy alumíniummentes és jelenleg ő a második legnépszerűbb ilyen deo a Krémmánián.

3. Sebamed Érzékeny Bőrre való Deo Balzsam: Alumíniummentes és az EWG osztályozása szerint csak alacsony kockázatú, "zöld pöttyös" összetevőket tartalmaz. Az eddigi kettő vélemény alapján pedig maximálisan hatásos is. Kapható  Müllerben és gyógyszertárakban is.



4. Alterra Citromfüves és Zsályás Dezodor: Az Alverde termékekhez hasonlóan az Alterra termékek is természetesek és kedvező árúak. Ennek a deoónak kellemes citrom illata van, és az eddigi tapasztalatok alapján egész hatékony is.


5. Alverde Citromos Zsályás Dezodor: Ötödik helyen áll ez a dezodor, ami a vélemények többsége szerint nem az igazi. Sok benne az alkohol, és erős citromos illata van.
A teljesség igénye nélkül még több alumíniummentes dezodor: Lush dezodoráló hintőpor,Vichy Bőrnyugatató dezodor stift, Lafe's Levendulás Stift, Sante Fresh Wave Deo Spre, Natuderm Botanics Sensitive Deo Spre FLP Aleo Verás dezodor, Bionsen Golyós Dezodor.

Te milyen dezodort használsz? Mondd el Te is véleményed dezodorodról a Krémmánián! :)

6 megjegyzés:

  1. Az Oriflame dezodorok sem tartalmaznak alumíniumot!!

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy van amelyik nem, de a többség az tartalmaz. :)

    VálaszTörlés
  3. Én konkrétan a Naturlandos Solutio Antisudorica izzadásgátlótól kaptam alumíniummérgezést. Heti háromszor használtam, a többi napon pedig más, szintén alumíniumtartalmú deókat.
    Durva fémízű lett a szám, mintha folyton galvánelemet nyalogatnék, semminek az ízét nem éreztem, kezdtem szédülni, gyengülni, bár lehet, hogy ez már az erősödő para hatása volt...
    Mikor leálltam a deókkal, rögtön enyhültek a tünetek, s viszonylag hamar kitisztultam. A fémes íz pár nap alatt elviselhetővé gyengült, pár hét alatt nyomtalanul eltűnt.
    Nem állítom, hogy azóta soha nem használok alus deókat, mert hatékonyságban nem képes őket felülmúlni semmi, de az tuti, hogy sokkal óvatosabb lettem. Sajnos nekem nem vált be egyik natúr deo sem, hiába no, az alusók hatékonyságával nem vetekedhetnek.
    Mostanában újabb taktikát alakítottam ki. Nem használok izzadásgátlót úgy általában, inkább figyelek a körülményekre. Igyekszem kerülni a stresszt. Gagyin hangzik, de működik. Nem veszek föl olyan ruhát, amiben szagom lesz. Ezt már kitapasztaltam... vannak sajnos olyan darabok, amik -  egyszerűen bármit csinálok/használok - nagyon hamar büdösödnek. Leselejteztem őket: kuka!
    Naponta többször áttörlöm a hónom alját. A legjobb a szappan, ha az nincs, akkor nedves törlőkendő, az mindig van nálam.
    Nagyon ritkán nyúlok csak deók után, pl állásinterjú esetén... :-D
    Az az érdekes, hogy amióta leszoktam az alus deókról, és kitisztult a szervezetem, az izzadtságnak sincs már szaga... Szép tanulság, és még spóroltam is egy nagy kalap pénzt!

    VálaszTörlés
  4. Paula Begoun benyalhat! :) éljen a szódabikarbóna!

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nem tudom olvassa-e még valaki, én ma váltottam alu mentes dezodorra, a neve: dr.organic. Hallottatok róla?
    Nekem így egy fél nap elteltével már pozitív tapasztalataim vannak. A szagoknak nyoma sincs, az illata érdekes, nem elviselhetetlen.
    Bioboltban vettem.
    Én is igyekszem nyitott felsőket hordani.

    VálaszTörlés