BLOGKERESŐ

2011. május 22., vasárnap

A Krémmánia sztori

A Krémmánia már lassan egy éves lesz, és még igazából nem mondtam el, hogy ki és miért is csinálja az oldalt. Ha érdekel, akkor íme:

Rácz Judit Apollónia vagyok, második nevem becézéséből jön a neten használt apolka becenév. Nem vagyok sem bőrgyógyász, sem kozmetikus (ez utóbbi, hátha leszek még egyszer :)), hanem a BME műszaki informatika szakán végeztem 2008-ban és főállásban nagy vállalatok IT projektjein dolgozom.

A krémmániám régről jön, valószínűleg velem született, mert a szüleim szerint már a nagymamám is krémmániás volt. 18 éves korom óta hihetetlen problémás, súlyosan pattanásos volt a bőröm. Végigpróbáltam a drogériák, a bioboltok és aztán a parfümériák választékát is. Mivel ez utóbbi már súlyosan költséges volt, egyszercsak szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy utána kéne olvasni a neten, hogy mi is a különbség a márkák és a termékek között, nem pedig csak szimpátia alapján véletlenszerűen próbálkozni. Így elkezdtem bújni a krémes fórumokat, aztán hamarosan a beaty blogokat, bőrgyógyász blogokat, bőrápolással foglalkozó angol oldalakat (cosmeticscop, smartskincare, Leslie Baumann könyvei, thebeatybrains, hogy mondjak néhány helyet, amit szeretek). Egy év olvasgatás után végül sikerült összeállítani azt a bőrápolási programot, aminek köszönhetően kb fél év alatt rendbe jött a bőröm (most sem tökéletes, de önmagához képest fantasztikus : )).

A saját bőröm rendbetételén felbuzdulva, és mert  nincs magyar oldal (én nem tudok róla legalábbis :)), ami segítene a krémek eszement választékában eligazodni, másfél évvel ezelőtt elhatároztam, hogy majd csinálok én egyet, és fél év tervezés, fejlesztés, kódolás után elindítottam a Krémmániát a múlt nyáron (2010 nyara), azzal a céllal, hogy segítsen rátalálni a legjobb kozmetikumokra vélemények és hatóanyagok alapján.

Köszönöm a segítséget a barátomnak, akinek mindig elmondom, mit találtam ki a Krémmánia jobbá tételére, milyen újdonságokat szeretnék megcsinálni és milyen játékokat tervezek, és ő mindig ellát jótanácsaival. Köszönöm még a segítséget apukámnak, aki rengeteg helyesírási hibát kijavít az oldalon, és anyukám krémjeit is feltölti. Április óta pedig kat is dolgozik az oldal adminisztrálásán, ami hihetetlen segítséget jelent!

De elsősorban köszönöm mindenkinek, aki feltölti a krémjeit, és megosztja a véleményét, tanácsait az oldalon. Minden egyes új krémmel és véleménnyel csak egyre hasznosabb lesz az oldal, és minden véleménynek, krémfeltöltésnek nagyon örülök!  De nem csak én örülök, hanem még havonta több mint 20 000 krémmánia olvasó is, akik havi több mint 250 000 oldalt töltenek le a Krémmánián keresve a legjobb kozmetikumokat!

31 megjegyzés:

  1. Mi pedig koszonjuk, hogy letrehoztad az oldalt!! :)

    VálaszTörlés
  2. Szintén köszönet... és csak így tovább, szerintem egyre népszerűbb az oldal!:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok az oldalhoz:)énis hasonló bőrproblémával küzdök..már egy évtizede.Egy-két jó tippet elfogadnék!:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi a bíztatást. :)
    Barbinak: igen, írni fogok róla, hogy végül mi vált be, és hogy jött rendbe a bőröm most hét végén vagy jövő héten szerintem....

    VálaszTörlés
  5. Köszi szépen!:)
    Minden ötletre vevő vagyok!

    VálaszTörlés
  6. Tényleg olyan klassz ez az oldal! :) Főleg, hogy nem egy generált igényre lett megalkotva, hanem egy tényleg meglevőre.. Mióta fenn vagyok, kb semmit nem vettem potyára és a barátnőim is mindenről engem kérdeznek, mint nagy "kenceismerőt" :D Szóval köszi apolka, az oldal is szuper és te is nagyon kedves és segítőkész vagy. Remek párosítás! :)
    (wishes)

    VálaszTörlés
  7. Remek az oldal, egyszerű, áttekinthető, még csajos aggyal is nagyon könnyen használható. Gratula az informatikai vénádhoz!

    VálaszTörlés
  8. A krémmániára töltöttem fel pár újdonságot, és összetevőket. Az egyik összetevőhöz megcsináltam a részletes leírást is, de az eltűnt, lehet azért mert az összetevő nincs jóváhagyva?

    VálaszTörlés
  9. Melyik összetevőről van szó pontosan? Írd meg légyzi a nevét, és akkor megnézem, hogy mi van vele....:) Egy összetevőnél látom, hogy írtál leírást, az pedig a tisztított víz, arra gondolsz?

    VálaszTörlés
  10. Kedves Apolka!
    szuper jó az oldalad! Mióta rátaláltam, szinte nem is órákat, hanem napokat töltök fenn rajta.
    Ha esetleg gondolkozol bővítésen, akkor javasolnám az ilyen-olyan kozmetikai arc-, haj- és testkezelések leírását és vélemény-nyilvánítási lehetőségét.
    Gondolom rajtam kívül is sokan vannak, akik sokféle kezelést kipróbáltak, és sokszor jártak úgy, hogy bár ne tették volna, sokszor meg úgy, hogy "miért nem csináltattam ezt meg előbb"?
    További jó munkát, és blogolást kívánok neked!

    VálaszTörlés
  11. Köszi, nagyon örülök, hogy tetszik az oldal!:) És köszi az ötletet is, felírtam a kérés listámra a kozmetikai kezelések dolgot, de ígérni inkább semmit sem ígérek...:)

    VálaszTörlés
  12. Kedves Apolka! A helyes összetevőhöz sikerült a leírást megadnom, a Deminarelized Water (Aqua) összetevőt meg törölni kellene, mert az csak betűhiba, elgépelés miatt jelent meg.

    VálaszTörlés
  13. A Krémmánia ahol csak lehet a hivatalos INCI neveket használja, és a "demineralized water" az nem az. A legtöbb krémben tisztított vizet használnak, de ezt az INCI nem tünteti fel külön. Szóval a leírásodat bele tettem a már meglévő víz leírásba. :)

    VálaszTörlés
  14. Kedves Apolka! Függő lettem!!! :) Mióta rátaláltam a krémmániára, folyamatosan ezt böngészem és töltöm fel az itthon fellelt krémeket, parfümoket. :) Nagyon hasznos a weblap, sokat kínlódok a bőrömmel és nehezen találok megfelelő krémeket a többféle problémámra. Klassz ötlet volt, örülök, hogy van honnan ötletet meríteni, mit próbáljak ki. Elolvastam a krémekről szóló leírásaidat, a Vichy krémjei nagyon megtetszettek, úgyhogy megyek a patikába. :)
    Minden jót és várom a további értékeléseket a blogon !
    Üdv.
    horzso

    VálaszTörlés
  15. Szia Judit!

    Nagyon tetszik az oldalad. Ez egy nagyon jó ötlet tőled és a megvalósítás is zseniális. Regisztráltam és el is kezdtem feltölteni a krémeket. Ahogy időm lesz, folytatom.

    VálaszTörlés
  16. Köszi szépen! Örülök, hogy tetszik. :)

    VálaszTörlés
  17. Kedves Apolka! Most találtam rá erre a bejegyzésere, amit nagy örömmel olvastam, mert már régóta foglalkoztatott a kérdés; vajon ki lehet az a jó tündér, aki önzetlenül, segíteni akarásból ilyen sokunknak segítséget nyújt. Nekem nagyon sokat segít az oldalad, nincs is olyan nap, hogy meg ne nézném. Már időnként úgy érzem, olyan nekem a Krémmánia, mint egy kedves barátnő :) Hálásan köszönöm!!!!!!!
    Minden jót kívánok!
    Távolról, és ismeretlenül is ölellek és puszillak: Pauska Timike

    VálaszTörlés
  18. Köszi. :) Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal. :)

    VálaszTörlés
  19. Én is csak gratulálni tudok az oldalhoz!:) Szerintem nagyon hasznos, nekem is sokat segített már! Legelőször innen tájékozódom az összetevőkről, s nagyon sokat számítanak az itteni vélemények is. Csak így tovább!:)

    VálaszTörlés
  20. Teljesen véletlenül találtam az oldalra,az új tusfürdőmről akartam keresni valamit a neten,így akadtam rá a *Krémmániára*,amira azóta regisztráltam és mindennap bejövök.....:)))

    VálaszTörlés
  21. Kedves Apolka!
    Én szeptemberben találtam rá teljesen véletlenül az oldalra, addig nem is tudtam, hogy ilyesmi létezik. Nagyon szeretem, sokat segít nekem.
    Cserébe lelkesen töltögetek fel termékeket :)
    Andrea.

    VálaszTörlés
  22. Hihetetlen jó ez az oldal, akkora segítség! Köszönet a sok munkáért és az ötletért!!

    VálaszTörlés
  23. Tökjófej vagy és köszi az oldalt! Ingredients-bújó lettem.:)) (Monikk)

    VálaszTörlés
  24. Meglátok vagy meghallok egy új krémet ami tetszik...esetleg sminket amit megvennék akkor az az első, hogy feljövök a Krémmániára és megnézem a véleményeket! Én függő lettem! :-) Gratula hozzá, baromi jó ötlet volt! Remélem jó sokáig fogom majd élvezni az összetevők listájának olvasgatását! :-D

    VálaszTörlés
  25. Köszi, örülök, hogy szereted a KM-et. :)

    VálaszTörlés
  26. Szia Apolka, szeretnék tanácsot kérni tőled, nincs esetleg egy email címed amire írni lehetne?Köszi ha válaszolsz fontos lenne...

    VálaszTörlés
  27. A kremmania@gmail.com-ra tudsz írni.

    VálaszTörlés
  28. Épp a napokban jutott eszembe, hogy vajon kié lehetett ez a zseniális ötlet - mármint a krémmánia.hu ! Óriási segítség, főleg a krémekről írt vélemények... Viszont azóta többet költök kozmetikumokra, mert tudom, hogy nem zsákbamacskát vásárolok. Kedves Apolka, köszönet ezért a fantasztikus honlapért!

    VálaszTörlés