BLOGKERESŐ

2011. június 9., csütörtök

Mattító tipp: Magnéziatej


A Facebookon írtam, hogy van még kettő tuti tippem a mattításra. Rájöttem, hogy a második megérdemel egy gyors saját posztot is (amúgy az első az OC Eight Mattító Krém, ami itthon sajons nem kapható, de állítólag nagyon szuper).

Na szóval a második tuti tipp az nem más, mint  a magnéziatej. De mi is az? A magnéziatej magnézium hidroxid vízben oldva. Ezt a tejszerű, fehéres oldatot eredetileg belsőleg gyomor problémákra használják, viszont rengeteg amerikai beauty blog, youtube videó és véleményező hely alapján valódi csodaszer a zsíros bőrre.

Az "eredeti magnéziatej" (milk of magnesia angolul) Amerikában kapható minden drogériában és nagyon olcsó. Amazonról, vagy ebayről itthon is megrendelhetjük, ha teljesen biztosra akarunk menni, hogy azt használjuk, amiről mindenki áradozik (ld. fenti kép).

Némi kutakodás után azt találtam, hogy a magnéziatej itthon is kapható, méghozzá a patikákban. Elvileg ha ezen a néven kérjük, akkor kapunk (Mivel csak víz és magnézium hidroxid, szerintem ott keverik ki, konkrét olyan márka nevet nem találtam, amiben tényleg nincs más, csak e kettő összetevő....).

És akkor itt lenne egy youtube video, hogy hogyan is kell pontosan használni (lényegében úgy, mint mondjuk egy tonikot):



Ha valaki esetleg kipróbálja, nagyon örülnék, ha beszámolna a tapasztalatairól itt kommentben, vagy pedig a Krémmánián egy véleményben! Éljen a szép matt bőr nyáron is! :)

5 megjegyzés:

  1. Látva youtube-os videókat a Milk of Magnesia-ról, egyszer próbáltam gyógyszertárban kérni, magnéziumtejként és úgy is mint magnézium-hidroxid vizes oldata, de a patikus hölgy váltig állította, hogy náluk ilyesmi nincs, nem is ismeri. Úgyhogy ennyiben maradtunk.
    Ebayről a szállítási költség kb. ötszöröse a termék árának, nem éppen gazdaságos. :(

    VálaszTörlés
  2. Igazából nem vagyok jártas a kémiában, illetve, hogy az egyes magnézium vegyületek mire jók, de nekem a magnézium itthon is kapható sója, a keserűsó (Epsom-salt néven angolul lehet olvasni róla) néven kapható dolog vizes oldata használ és le kell kopognom, hogy pattanásom és mitesszerem alig van mióta használom. 100-200grammot adnak ki gyógyszertárban, mert különben belsőleg használják, hashajtónak.

    VálaszTörlés
  3. A Maalox kb ez, de van benne alu-hidroxid, amit mondjuk nem szívesen hordanék az arcomon...

    VálaszTörlés
  4. én is elszaladtam a patikába de sajnos az eladó hölgy nem hallott róla, fel is hívott 2 nagykert hátha kapható, de sajnos náluk sincsen :/

    VálaszTörlés
  5. Vettem, pont ilyet. Használom, bevált. Nem vettem észre semmilyen káros hatást, a zsírosodást sokáig képes kitolni. Vigyázni kell, hogy mennyit visz fel az ember, mert ha sok, vagy nincs rendesen eldolgozva, száradás után fehér foltot képez, mint a gyógyszertári rázóka, amit szúnyogcsípésre adnak placebo-hívőknek.
    Ez a magnéziatej szuper találmány, nem mondanám csodaszernek, de megteszi. Az én bőröm nagyon zsíros, könnyen és hamar csillogóvá válik, de ez segít rajta valamennyit. Egy baj van vele, a színe, emiatt nem lehet belőle sokat felvinni, és nagyon gondosan szét kell teríteni. El tudom képzelni, hogy egy kevésbé zsíros bőrűnek egész napra megoldja a problémáját.

    VálaszTörlés