BLOGKERESŐ

2011. szeptember 21., szerda

Krémelemzés: Lancôme Visionnaire

Bár mindenhol csak a Lancome új spiráljának, a Doll Eyesnak a reklámját látom (aminek szerintem gyönyörű a csomagolása, és már kettő max pontos véleménnyel is büszkélkedhet :)), nem ez az egyetlen újdonság most a márkánál. Már itthon is kapható az új csodaszérum, a Lancôme Visionnaire, ami körül állítólag hatalmas a hype Angliában. Megmondom őszintén, hogy nekem viszonylag rejtély, hogy ez vajon miért is lehet és az összetevőket vizsgálgatva nem érzem azt, hogy megérné ez a szérum a maga 22 490 ft-ját....


A L'Oreál állítása szerint a szérum titka az LR 2412 molekula, mely a bőr rétegein keresztül hatolva olyan "mikro-átalakulások" sorozatát segíti elő, melyek révén a bőr egyenletesebb, ránctalanabb és pórustalanabb lesz.  Bár az LR 2412 elnevezés nagyon rejtélyesen és tudományosan hangzik, ez alatt valójában a jázmosav különböző formáit kell érteni, egész pontosan az INCI listában tetrahydrojasmonic acid és sodium tetrahydrojasmonate néven szerepel kettő jázmonsav származék. A futurederm szerint a jázmonsav (ami egyébként a növényekben a mechanikai sérülés egyik hírvivője) a bőrben segíti a kollagén és egyéb fehérjék lebomlásának megakadályozását. Vagyis nem ránctalanít, hanem inkább talán késlelteti a ráncok kialakulását a bőrben meglévő kollagén megőrzésével. Ezen felül hidratáló hatása is van, valamint ellátja a bőrt a szükséges omega 3 és 6 zsírsavakkal.

Szívesen sorolnám még tovább a hatóanyagokat, mert ennyi pénzért azért illik többet is belepakolni a szérumba, de sajnos itt véget is ér a sor. A jázmonsavon kívül persze vannak még hidratáló összetevők és a bőrt simává tevő szilikonok is a krémben, de semmi olyan, amit ne találnánk meg a legolcsóbb drogériás kencékben is. Szintén van az összetevők között mica, ami egy olyan ásvány, ami csillogó hatást kelt. A szilikonok és a mica révén a szérum a bőrt rögtön a használat után szép simává és ragyogóvá teszi, de ez természetesen csak addig tart, míg a krém rajtunk van. Ami szintén van a tégelyben, de bárcsak ne lenne, az az alkohol, ami ráadásul a negyedik helyen virít, és szárít és irritál.

A szérum hatékonyságának alátámasztására a Lancome egy érdekes tanulmányt adott ki, ami a futurederm szerint a vicc kategóriába tartozik. A tanulmányban a cég kutatói megkérdeztek nőket, hogy szeretnének-e műtéti kozmetikai beavatkozást vagy sem. Majd több hetes Lancôme Visionnaire használat után ismét megkérdezték őket, és állítólag a nők fele a szérum használata után már nem akart kés alá feküdni. Nem történt semmiféle mérés, hogy valójában csökkentek-e a ráncok, nem volt összehasonlítás más, bizonyítottan hatékony anti-aging összetevőkkel és nem volt placebóval kezelt kontroll csoport sem,  pedig ezek a dolgok eléggé szükséges feltételei annak, hogy komolyan lehessen venni egy tanulmányt.

Természetesen ha az ember lánya imád kísérletezni, akkor a jázmonsav valóban újdonság, nem tudok másról, amiben lenne, szóval ez esetben érdemes lehet megvenni. Én a magam részéről ennyi pénzért szeretek "biztosra menni", és inkább veszek olyat, amiben érdekes, új dolgok mellett azért vannak jól bevált, bizonyítottan hatásos összetevők is.

Persze nagyon kíváncsi lennék tényleges tapasztalatokra, szóval ha kipróbáltad a szérumot, akkor itt tudod véleményezni!

5 megjegyzés:

  1. Részemről maximálisan elégedett vagyok a krémmel. 2 hete használom és csodákat művelt a bőrömmel.
    Ezelőtt 11 évvel már használtam Lancome terméket, de aztán az a krém lekerült a Lancome palettáról, utána viszont egészen a Visionnaire-ig nem találtam számomra megfelelőt. Clinique-t használtam eddig azt viszont szerintem már megszokta a bőröm, mert sajnos semmit sem ér.

    VálaszTörlés
  2. Én is ezt a krémet használom, igaz még csak egy hete. Az első alkalomtól kezdve érezhető volt a különbség. Életteli, üde lett a bőröm,(de tényleg és ez nem valami reklámszöveg) könnyen beszívódik, nincs zsíros érzet....
    Szóval nálam ez a nyerő!!!
    Egy hátrányát tudom csak leírni és az az ára.
    Valóban igen drága, de akik ennyi pénzt rátudnak áldozni nem bánják meg! :)

    VálaszTörlés
  3. két és fél hete kaptam egy kis 5 ml-es mintát ajándékba, ki is próbáltam, és tényleg nagyon extra. jó illatú, kellemes textúrájú, hamar beszívódik, és még életemben nem volt ilyen puha a bőröm. zsíros, de vízhiányos a bőröm, és nem fényesedik tőle jobban, új mitesszerek, pattanások sincsenek, tehát zsíros bőrűeknek is kiváló. teljesen hidratál, és a szokásos mattítókrémem is kényelmesen elfér rajta - véleményem szerint jobban is hat, mert kevésbé fényesedik az utóbbi két hétben a bőröm.
    valóban nagyon drága, de szerintem maximálisan megéri.

    VálaszTörlés
  4. En most vasaroltam egy 50ml-s kiszerelesu termeket, miutan kiprobaltam egy boltban kapott mintat. Isteni illatu konnyen beszivodo krem. Nekem hasznalatkor picit egeti a borom, de utana olvastam es valoszinu a benne talalhato alkohol miatt. Ezen kivul olyan nagy valtozast nem lattam magamon, bar sajnos sokat piszkalom a boromet,eloszor errol kellene leszoknom. Neha pattanasos-neha vizhianyos-tag porusu borom van, valoszinu az eddig hasznalt 1500ft-os koromvirag kremem is jo lett volna tovabbi hasznalatra.. :) egy reszrol szeretem a kremet (talan a neve miatt vagyok elfogult) mas reszrol pedig ugy gondolom ennyi penzert csodakat kellene muveljen az arcborommel.

    VálaszTörlés
  5. Huhhh, az enyémmel tényleg csodákat művelt!! A bőröm mint egy porcelánbabáé :) Kb. 1 hónapja használom :)

    VálaszTörlés